Home Actualitate „Patriotul” Oprescu vrea să înlocuiască steagurile cu țâșnitori

„Patriotul” Oprescu vrea să înlocuiască steagurile cu țâșnitori

DISTRIBUIŢI

Recent, 35 de organizații neguvernamentale (ONG-uri), membre ale asociației și semnatare ale "Pactului pentru București", au depus un set de 18 propuneri de hotărâre la registratura Consiliului General al Municipiului București, propuneri menite să ajute la salvarea Capitalei. Domeniile la care fac referire aceste hotărâri sunt urbanismul și construcțiile, parcările, spațiile verzi, bazele sportive și transparența decizională.

Primarul Sorin Oprescu nu este însă străin de aceste măsuri, ba mai mult, în campania electorală chiar le-a semnat, promițând că le va susține și că le va aplica dacă va deveni primarul general al Capitalei. Lucrurile s-au schimbat însă după ce i s-a îndeplinit visul. În timp ce bucureștenii erau ocupați să vadă cârnatul lui Oprescu, acesta aproba liniștit ridicarea unor blocuri-turn în zone în care construcția acestora nu era permisă. Și încălcarea promisiunilor a continuat. La fel și loviturile de imagine, lucru la care Oprescu se pricepe de minune. Ca exemplu, în urmă cu ceva timp, Oprescu a venit cu o propunere elucubrantă, aceea de a construi o fântână muzicală (a se citi "zgomotoasă") în valoare de aproximativ 9 milioane de euro. Din fericire, nu i-a fost aprobată de către consilierii municipali. Primarul insistă însă. De curând, a venit cu alte propuneri, mai "mici", ca și ambițiile sale în ceea ce privește Bucureștiul, și anume să umple orașul de țâșnitori.
Una dintre dorințele lui a fost să înlocuiască steagurile din fața sediului Primăriei cu… fântâni arteziene. Din nou și din fericire, consilierii municipali au respins proiectul de hotărâre. Consilieri puternici, Oprescu rezistă. Vrea cu orice preț să instaleze prin oraș multe fântâni micuțe. Ca atare, a înaintat deja Consiliului proiectele pentru trei fântâni, proiecte ce se vor discuta la sfârșitul acestei luni. 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.