Home Actualitate Unificarea practicii judiciare, una din cerințele CE

Unificarea practicii judiciare, una din cerințele CE

DISTRIBUIŢI

Secretarul de stat în Ministerul Justiției (MJ), Alina Bica, a salutat, ieri, inițiativa creări programului Jurindex, prin care se vor publica toate hotărårile judecătorești pe Internet, subliniind că una dintre cerințele Comisiei Europene (CE) este unificarea practicii judiciare.
Secretarul de stat, care a participat la lansarea programului Jurindex în locul ministrului Cătălin Predoiu, aflat la ședința CSAT, a subliniat importanța predictibilității deciziilor judecătorești. Procurorul Alina Bica a susținut că atunci cånd judecătorul se retrage pentru a delibera, se supune probelor, dosarului și conștiinței sale.
Jurindexul îi oferă magistratului ca „într-un mod privat să își verifice soliditatea argumentelor și teoria accesånd acest portal“.
Programul Jurindex este indexul jurisprudenței naționale, constituind noul standard al accesului liber la hotărårile judecătorești. Inițiativa aparține judecătorului Adrian Neacșu de la Tribunalul Vrancea, lansarea portalului realizåndu-se sub egida Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.