Home Economic-Financiar Sistemul bancar va resimți criza mai dur în semestrul al doilea

Sistemul bancar va resimți criza mai dur în semestrul al doilea

DISTRIBUIŢI

Sistemul bancar va resimți în semestrul al doilea o presiune mai mare din cauza creditelor neperformante, în contextul în care multe societăți și-au consumat rezervele, iar falimentele majore nu vor întârzia să apară, consideră președintele UniCredit Țiriac Bank, Răsvan Radu (foto).
„Cred că la nivelul sistemului bancar va fi o presiune mai mare în semestrul al doilea în ceea ce privește creditele neperformante, din cauză că multe societăți și-au consumat rezervele și deja încep să aibă probleme.
De asemenea, dacă ne uităm în prima jumătate a anului nu au existat falimente majore, ceea ce înseamnă că pe măsură ce înaintăm în criză acestea trebuie să apară“, a afirmat Răsvan Radu, citat de Mediafax. Acesta anticipează că provizioanele pentru întreg sistemul bancar vor crește în semestrul al doilea, chiar mai accelerat decât în prima jumătate din 2009.
Oficialul UniCredit Țiriac Bank a arătat că sectoarele care sunt mai puțin afectate de criza actuală sunt cel farmaceutic, cel alimentar în general și segmentul de băuturi.
„În mod clar văd revenirea creșterii economice legată de exporturi și cred că acesta va fi declanșatorul reluării evoluției economice pe un trend pozitiv, în contextul în care statele din UE vor ieși din criză înaintea României“, consideră Răsvan Radu.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.