Home Actualitate „Societatea civilă” a homosexualilor – fraudă în sacul fără fund al finanțelor...

„Societatea civilă” a homosexualilor – fraudă în sacul fără fund al finanțelor europene

DISTRIBUIŢI

Scandal între pederaști

În vreme de criză, homosexualii ACCEPT se lăfăie în lux, servesc șampanie la Hilton, dau petreceri simandicoase și se îndeasă cu lubrifiante din cele mai fine, special concepute pentru a atinge un maximum de rafinament al bucuriilor pe cale anală. Opulența ACCEPT-lui – organizație care pune la cale petreceri de mii de euro în locații ca Hilton, HJ Grand Plaza etc. a scos din sărite pånă și pe homosexualii mai pălmași, care au „sifonat“ presei date scandaloase din undergroundul organizației fanion a bulangiilor din Romånia.
Jurnaliști care fac parte din două cunoscute organizații de media, Altermedia și Civic Media, au adresat autorităților o cerere de anchetă a fraudelor comise de pederaști, după ce au constatat că semnalele publice nu au determinat nicio reacție a organelor de control, poate și din cauza faptului că  ACCEPT este susținut și de personaje politice, cum ar fi Monica Macovei, fost ministru al Justiției în Guvernul Tăriceanu, actual deputat în Parlamentul European, Istvan Haler, secretar de stat, aflat în conducerea CNCD, ce provine din rezervorul de cadre ale Ligii Pro Europa, a fostei turnătoare Smaranda Enache, pidosnicii beneficiind însă de sprijin mai mult sau mai puțin pro-fund și din partea altor persoane din mediul politic.
De asemenea, este cunoscut faptul că în spatele Coaliței Opriți Codurile, care s-a ilustrat prin vocalize isterice la adresa Codului Familiei, care nu permite căsătoriile poponarilor și adoptarea de copii de către pederaști, s-a aflat tot organizația ACCEPT. Sumele accesate de această organizație sunt amețitoare, sute de mii de euro anual se duc pe fundul homosexualilor, sub pretextul utilizării în scopuri de sănătate – cum ar fi lubrefiante cu parfum de caise și alte marafeturi de acest tip. În timp ce criza medicamentelor este în toi și pensionarii mor pe capete pentru că nu au dreptul la mai mult de o aspirină, Ministerul Sănătății gestionează generoasele finanțări ale homosexualilor, în calitate de intermediar al unor programe provenind din Fondul Global de combatere HIV/SIDA alimentate inclusiv de Banca Mondială.
În luna noiembrie 2006, în cadrul Rundei a 6-a de finanțare, Fondul Global a aprobat aplicațiile de țară ale Romåniei, pentru cele două programe adresate prevenirii, tratamentului și îngrijirii persoanelor cu HIV/SIDA și Tuberculoză, aprobånd pentru Romånia o finanțare totală de 10.224.387 Euro din care 6.603.960 Euro pentru componenta HIV/SIDA. Printre finanțatorii majori ai Fondului Global de Combatere a HIV/SIDA, TBC și Malariei se numără Uniunea Europeană și Comisia Europeană. În prezent, în cadrul Rundei a 6-a de finanțare a Fondului Global, Asociația ACCEPT implementează două proiecte: Prevenirea HIV în rândul MSM (bărbați care fac sex cu bărbați) și Servicii adecvate pentru MSM. „Serviciile adecvate“ includ tot felul de bucurii, de la cocktailuri de vis în locații de lux, la lubrifiante parfumate diafan, poate pentru a compensa „parfumul“ locului în care sunt introduse.
Pușculița europeană este însă umplută și de banii contribuabililor români, cu sau fără lubrifianți cu arome eterice sau căcănii.
Departamentul de Luptă AntiFraudă, Guvernul Romåniei, Garda Financiară București, Autoritatea de Management a FGIHTM, Ministerul Sănătății Publice, Autoritatea de Implementare PHARE, Ministerul Dezvoltării Publice, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au fost sesizate aupra fraudelor care reies chiar dintr-un raport de anchetă intern al Asociației, care a ajuns public datorită scandalului dintre homosexuali prezentat de presă. Materialul înaintat autorităților precizează:
„La verificarea utilizării fondurilor accesate de asociație pentru desfășurarea Gay Fest 2008 s-a confirmat deturnarea acestora și a altor fonduri primite de la Fondul Global împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei și Malariei administrat de Ministerul Sănătății Publice.
Ca urmare a deciziei Adunării Generale ACCEPT în ședința ordinară din data de 5 iulie 2008, s-a constituit o comisie de anchetă pentru verificarea cheltuielilor din cadrul Gay Fest 2008. Motivul invocat de membrii ACCEPT au fost costurile exagerat de mari ale organizării unui cocktail. Ancheta s-a extins până la verificarea diferitelor contracte suspecte cu firme deținute de membri și angajați ACCEPT, toate care au adus prejudicii nu numai asociației, ci și Statului Român prin manevrarea diferitelor fonduri nerambursabile administrate de autoritățile de management din cadrul ministerelor, în principal Fondul Global împotriva HIV/SIDA, Malariei și Tuberculozei (FGIHTM) administrat de Ministerul Sănătății Publice.

Deturnări de fonduri

Îngrijorător este faptul că, pe lângă deturnările de fonduri obținute de la FGIHTM demonstrate de comisia internă, ACCEPT a accesat proiecte PHARE de peste 150.000 de euro, unele dintre ele aflându-se în prezent în derulare, ceea ce lasă loc suspiciunii utilizării netransparente și a fondurilor provenite de la Comisia Europeană.
Comisia de anchetă nu și-a extins verificarea și asupra utilizării fondurilor europene, în condițiile în care Florin Ghiță, responsabil financiar ACCEPT, și Daniel Petru Zăvoian, asistent de programe ACCEPT, s-au aflat în conflict de interese, contractând ca intermediari pentru produsele și serviciile finanțate din proiectele Fondului Global, firme ale căror acționari sunt sau cu care au dezvoltat relații reciproc avantajoase de-a lungul timpului, folosindu-se pentru acestea de calitățile de membri și angajați ai asociației.
Deturnările de fonduri identificate de comisie sunt următoarele:
– în cadrul cocktailului Gay Fest 2008, finanțat de FGIHTM, s-a adus un prejudiciu de aproximativ 3.000 de euro, dl Florin Ghiță selectând firma Godmother SRL, cu care ACCEPT are relații contractuale încă din 2002, deși oferta de prețuri este dublă față de piață, iar serviciile contractate nu au fost în totalitate furnizate.
– în cadrul proiectelor de prevenire a infecției cu virusul HIV și de promovare a sexului protejat, finanțate tot de FGIHTM, deturnarea fondurilor în interesele membrilor-angajați ai ACCEPT se face prin manevre de intermediere cu diferite firme pentru achiziționarea articolelor de sex protejat, în locul achiziționării articolelor direct de la producător. Astfel, SC Uranian Distribuție SRL (deținută de domnii Florin Ghiță și Daniel Petru Zăvoian) intermediază către ACCEPT tot prin Godmother SRL (sub denumirea veche de SC Speed Promotion SRL) cumpărarea de mari cantități de articole de sex protejat la prețuri duble față de prețurile practicate de furnizori. Conform rapoartelor de activitate, numărul de articole de sex protejat a fost de 241.638 în 2007 și 91.000 în 2008, toate acestea achiziționate la preț dublu înainte de a fi distribuite beneficiarilor.
– în contractele de prestări servicii ale ACCEPT, comisia a mai identificat un conflict de interese, asupra căruia nu a putut evalua prejudiciul deoarece i s-a refuzat accesul la documentele justificative. Este vorba de SC ACBE Design SRL, deținută de domnii Florin Ghiță și Lucian David, membru în Consiliul de Conducere din
2008-prezent.
Precizăm că următoarele persoane sunt membre ale Asociației ACCEPT, conform registrelor Judecătoriei Sectorului 2, înregistrată prin HJ nr. 6727/25.10.1996:
– Dna Monica Macovei, fost ministru independent al Justiției în Guvernul Tăriceanu, actual deputat în Parlamentul European și membru onorific ACCEPT;
– Dna Romanița Iordache, expert antidiscriminare al Comisiei Europene pentru România, senior expert al rețelei FRALEX în România și membru în Consiliul de Conducere ACCEPT din 2005-prezent“.
Redacția „Curentul“ se alătură sesizării depuse de organizațiile independente ale jurnaliștilor de la Altermedia și Civic Media solicitând tuturor organelor Statului Român conform atribuțiilor instituționale verificarea autencității raportului intern al ACCEPT în arhivele asociației și anchetarea neregulilor identificate de comisia internă, a contractelor și mecanismelor de utilizare a fondurilor primite de la Fondul Global împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei și Malariei și de la Comisia Europeană.
Totodată, cerem sancționarea tuturor celor implicați în aceste fraude conform legislației în vigoare, inclusiv a celor care s-au făcut complici la aceste ilegalități prin nedenunțarea lor către autoritățile competente, acest raport fiind elaborat la data de 29 iulie 2008. Prin urmare, solicităm organelor competente ale Statului Romån o anchetă publică și transparentă.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.