Home Actualitate Prețul marii trădări naționale

Prețul marii trădări naționale

DISTRIBUIŢI

Anul trecut, în perioada 10-11 iunie 2008, Note ce păreau ale SRI au fost trimise de pe o adresă de mail cu indicativul UM 0201 – se pare un indicativ militar al STS – mai multor ziare și au fost publicate însoțite de comentarii diverse. Tabăra presei PC-PSD – „Jurnalul“, Antena etc, le-a dat drept „intoxicări“, mai ales că era menționat – pe långă Ion Iliescu – și numele lui Voiculescu. Notele SRI consemnau unele mișcări artistice ale regizorului, Bunicuța bolșevică ce trasa indicații echipei primadonei, doctorul „independent“. Sifonarea către presă a fost dezmințită urgent de către purtătorul de cuvånt al SRI, Marius Bercaru, care a afirmat că notele „seamănă cu cele utilizate de SRI“, dar, vezi Doamne, ar fi fost contrafăcute, iar Ion Iliescu a susținut același punct de vedere, afirmånd că totul e o făcătură și că el nu ar fi vorbit în viața lui despre campania lui Oprescu, d-apoi să pună la cale organizarea acesteia.

Informare SRI
SRI-ul a susținut că instituția condusă de George Maior nu are în atribuții supravegherea informativă a activităților cu caracter politic desfășurată de liderii diverselor partide, atåt timp cåt nu constituie o amenințare la adresa siguranței naționale. Bătrånul sforar Ion Iliescu, cu obsesia sa pentru lovituri de stat cu hoarde de mineri și acțiuni subversive, a constituit însă dintotdeauna o amenințare la adresa siguranței naționale. El însuși este de fapt o amenințare ambulantă (real and prezent danger) la adresa romånilor, încă de pe băncile școlilor moscovite de unde și-a tras snaga. Anul acesta, a venit confirmarea clară și indubitabilă că notele transmise redacțiilor de cineva din breasla securiștilor de bine erau autentice. În transcrierea din nota SRI a discuției conduse de Ion Iliescu apărea următorul pasaj: „Cozmâncă va mobiliza resursele echipei sale. Octav știe ce are de făcut ca mobilizare“.
Cozmâncă, unul dintre dinozaurii sistemului de partid, fost președinte executiv al PSD, secretar general și unul dintre principalii directori de campanie ai formațiunii conduse de Ion Iliescu până în 2004, a ajuns, după cum se știe, în vârful „mobilizării“ lui Oprescu, nu fără un mic scandal de formă cu partidul-mamă. Cică fiorul moral și revelația mistică l-au zdruncinat pe hipopotamul utecist din menajeria lui Ion Iliescu, cadristul de partid „cel mai priceput în mobilizare“ și, brusc și dintr-o dată, omul de bază al lui Ion Iliescu a sărit în tabara „independentului“, cu care nu ar mai fi avut niciodată de-a face. Cam asta a fost povestea pentru proști.
Pentru restul lumii, a ieșit la iveală adevărul că notele SRI scoase la lumină de presă conțineau date autentice, confirmate cu vârf și îndesat de evenimentele aflate în derulare. Acele blamate bilețele, considerate apocrife și respinse violent de Ion Iliescu, la trecerea unui an de la apariția lor pe piață, s-au confirmat.
Redacția noastră se află de ceva vreme în posesia unor alte „bilețele“ găsite în apropierea redacției, care ne-au atras atenția deoarece conțineau elemente de identificare specifice. Iliescu, mare intrigant și sforar, repetă faza care a precedat eliminarea lui Petre Roman organizånd „ostilitățile“ în vederea eliminării lui Băsescu. Personal, mă aștept la orice dinspre moroiul (strigoiul n.n) bolșevic Ion Iliescu, esența răului și blestemul istoric pentru acest popor. Ca și în notele precedente, se observă în actualele informări că Iliescu este regizorul, „cappo di tutti capi“. Nu le-am dat însă publicității așteptånd să vedem ce se confirmă și ce nu, pentru a nu ne expune unei dezinformări grosolane.
Ultimele evenimente au demonstrat că informațiile explozive cuprinse în interceptările ambientale sunt mai mult decåt autentice, astfel că oferim și publicului fotocopiile notelor găsite la colțul străzii, fără a ne mai face iluzii că vreodată cineva ar recunoaște cine și de ce le-a scăpat pe jos.

Textul informatiei

Textul informației

Propunerea de valorificare nu intră în atribuțiile noastre. Informația cuprinde sumarul discuțiilor purtate de către cei vizați pe teme de interes economic cu referire la repere industriale aflate în atenția Div. noastre. Segmentele principale extrase din contextul dialogului sunt cuprinse în nota rezumativă de mai jos. La mapa info. se găsesc în amănunt restul datelor.
Cadrul general al discuției a reliefat aspectele campaniei electorale și mai ales perspectiva turului doi al alergerilor. Adrian Năstase și-a exprimat părerea că nu vor fi prezenți cei peste nouă milioane de alegători necesari validării Referendumului propus de Traian Băsescu iar Ion Iliescu a revenit asupra subiectului afirmånd că trebuie explicată populației lipsa de rost a acestei manevre care ar amenința statul de drept. Mircea Geoană a intervenit reiterånd punctul de vedere al lui Adrian Năstase și susținånd că principala problemă o reprezintă obținerea sprijinului total al liberalilor pentru susținerea sa în turul doi. Și-a exprimat ideea că mesajul lui Antonescu este slab și acesta nu va reuși să ridice partidul dar că procentele sale contează deși la nivel local este posibil să nu se ralieze unele organizații mai ales în Ardeal. Situația din Ardeal este sensibilă a precizat Ion Iliescu, dar Viorel se va ocupa să compenseze prin accesarea liderilor maghiarimii – el este cel mai potrivit în solidarizarea celor de la UDMR. Viorel poate merge pe ce vor ei mai mult, pe autonomie locală extinsă – chiar cu includerea zonei Mureș, Cluj, Oradea deoarece oricum nu vor face logistic și deficitul de imagine se va echilibra cu timpul. Trebuie strånse råndurile și dată imaginea de forță în plan public a mai afirmat Ion Iliescu, indicåndu-i lui Adrian Năstase să ia legătura cu Dinu Patriciu pentru a-l liniști cu Romgazul, unde au marșat puternic mai înainte și udemeriștii. Interesul asupra obiectivului este mare, iar dinspre partea noastră ar fi fost de folos un acord ferm pe mai mulți ani cu Rusia, cu garanții serioase. Mircea Geoană a afirmat că are toate garanțiile și că vor fi și semnate niște protocoale cu rol informal la proxima vizită la nivel oficial. Partenerii noștri de la Moscova nu sunt convinși că putem asigura stabilitatea investiției dar un regim politic consolidat ar aduce beneficii importante. Ei sunt pregătiți să investească masiv și vor veni dacă sunt agreați a mai întărit Mircea Geoană. Oltchimul este o problemă se vor supăra mulți dacă îl cedăm lui Voiculescu, pe de altă parte nu avem de ales altfel riscăm să ne alegem cu inamiciții de care nu avem nevoie, a zis Adrian Năstase iar Ion Iliescu a completat că înțelegerea rămåne înțelegere și Voiculescu este un partener loial care trebuie să rămånă alături de noi. Vîntu vrea și Poșta și CEC-ul, a spus Mircea Geoană, nu se poate să pierdem CEC-ul, iar Poșta este oricum în mare parte sub controlul său așa că nu va fi o problemă deși la nivel de imagine se vor genera teme conflictuale. O să-l ajutăm în schimb și noi și Voiculescu la patrimoniul UGSR. Are el grijă să-și acopere golul de imagine a intervenit Adrian Năstase iar Ion Iliescu a închis această parte a discuției recomandånd concentrarea pe următoarele puncte legate de contextul desfășurării planului de campanie.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.