ŞTIRILE ZILEI:
 
 
Iliescu l-a ucis pe Ceausescu la ordinul Moscovei. Executia a fost trucata Imprimare E-mail
Scris de Victor Roncea, Vladimir Alexe   
miercuri, 23 decembrie 2009
"Nu am de ce sa regret executarea lui Ceausescu. El a platit pe merit, pentru ca era principalul vinovat pentru ceea ce s-a intamplat", afirma azi, Ion Iliescu, cel despre care Virgil Magureanu, fostul sau coleg de conspiratie, primul si cel mai longeviv sef al SRI, afirma ca era desemnat drept succesorul liderului comunist inca din anii ’70. Ani cand Ceausescu a decis marginalizarea lui Iliescu - considerat pana atunci un adevarat fiu adoptiv al cuplului dictatorial -, din motive legate de suspiciunea intemeiata ca ar deservi serviciile secrete sovietice. „Curentul” dezvaluie azi principalele nebuloasele legate de asasinarea lui Ceausescu in urma cu 20 de ani, de la operatiunea KGB-GRU la trucarea executiei si implicarea directa a lui Iliescu in crimele din decembrie 1989. 


Gorbaciovistul
 

Nu este foarte clar daca referirea lui Iliescu la „tot ce s-a intamplat” priveste si traiectoria de nomenclaturist al PCR aigurata chiar de catre familia Ceausescu, pe care a decis sa o ucida, in urma cu 20 de ani, in baza unui „decret” ilegal. In decembrie 1989, afirmand ca „Ceausescu a intinat numele Partidului Comunist Roman si idealurile celor care si-au dat viata pentru cauza socialismului in aceasta tara” Ion Iliescu avea sa-si ucida tatal spiritual la ordinele lui Silviu Brucan, agentul sovietic care a coordonat „revolutia” KGB-GRU din Romania. Filosoful si militantul anticomunist Petre Tutea este sigur de asta. Tot ganditorul de dreapta mai confirma, hotarat, ca Iliescu a fost omul lui Gorbaciov si al rusilor (vezi Video mai jos). De altfel, prestigioasa revista TIME, in articolul ”Fosilele comunismului Europei de Est” din 28 aprilie 1986, titra ca, in ce priveste Romania, „Gorbaciov pare sa aiba deja un protejat in asteptare. Acesta ar fi Ion Iliescu, de 56 de ani, despre care exista rapoarte ca a studiat cu liderul sovietic la Moscova”.
 

Biografia secreta a „candidatului manciurian”
 

Trecutul lui Ilescu este mult mai tenebros decat si-l pot inchipui oamenii simpli. In realitatea, ura care il anima si astazi pe Ion Marcel Ilici Iliescu (numele real) impotriva poporului roman se datoreaza in mare parte si faptului ca insasi originile sale sunt anti-romanesti. Cosmetizarea biografiei este o operatiune specifica agentilor anti-Romania. In paranteza fie spus, un caz similar de falsificarea originilor bolsevice anti-romanesti este si vocalul presedinte al ICR, Horia Roman Patapievici, care simuleaza ca s-ar afla in „opozitie” cu vederile inaintasului sau Ion Ilici Iliescu.
Conform biografiei secrete a lui Ion Iliescu, publicata de scriitorul si cercetatorul Vladimir Alexe sub titlul „Candidatul Manciurian” – pe care „Curentul” o pune la dispozitie in format PDF tuturor cititorilor –, unul dintre bunicii sai a fost bolsevic sadea, pe numele sau Vasili Ivanovici. S-a refugiat in Romania fiind urmarit de politia tarista pentru activitati subversive anti-nationale. Acesta l-a impins la lupta „proletara” si pe fiul sau, Alexandru Iliescu, casatorit cu o caldarareasa bulgaroaica, Maricica, care a dat nastere la Oltenita fiului lor, Ion Ilici, la 3.03.1930. Fugit initial din Regat, in 1935, Alexandru s-a intors din Rusia si a fost condamnat la trei ani de inchisoare, pentru  tradare de tara (milita pentru dezmembrarea Romaniei si trecerea Basarabiei la rusi), inchisoare facuta cu intermitente. Vecinii banuiau ca era informator al politiei in inchisoare. Alexandru, kominternist si „ilegalist”, a fost inchis la Doftana, alaturi de Nicolae Ceausescu, printre alti. Aici, copil fiind, Elena Ceausescu, pe care avea s-o execute peste 60 de ani, il aducea pe Ionut de manuta ca sa-si vada tatal, aflat in conditii de semi-libertate, specifice tratamentului de care beneficiau detinutii politici in perioada Antonescu. Dupa ocuparea Romaniei de Armata Rosie, mama vitrega a lui Iliescu, Marita (sora mamei lui Ion Cioaba, primul „rege international al romilor”), a fost servitoare si bucatareasa la Ana Pauker iar unchiul sau, Eftimie, a ajuns adjunctul infamului Alexandru Draghici, Ministrul de Interne al lui Dej. Din aceasta combinatie – Pauker-Draghici - se trage si o parte din ascensiunea sa politica. Iata o particica din istoria reala:

Ceausescu l-a bagat pe Iliescu in CC al PCR in locul lui Draghici

 
            Stenograma Plenarei CC al PCR din 22-25 aprilie 1968 consemneaza propunerea lui Nicolae Ceausescu de destituire din CC a lui Alexandru Draghici. Precum si propunerea, facuta tot de Ceausescu, de numire in locul lui Alexandru Draghici a lui Ion Iliescu.

           
Asa cum se stie, Alexandru Draghici a fost ministru de Interne si sef al Securitatii in “epoca Dej”, in perioada “obsedantului deceniu”. In ultimii ani ai lui Gheorghiu-Dej, Alexandru Draghici devenise rivalul la functia suprema in partid al lui Nicolae Ceausescu, care a reusit sa castige cursa datorita sprijinului acordat de “baronii” lui Dej: Ion Gheorghe Maurer, Alexandru Barladeanu, Paul Niculescu-Mizil, Ilie Verdet s.a.

           
Dupa preluarea puterii, urmand “modelul hrusciovist”, Nicolae Ceausescu a criticat “perioada de abuzuri si ilegalitati” din anii '50 - in care Draghici fusese ministru de Interne. Cu toate ca Ceausescu facuse si el parte din conducerea partidului si votase cu sarg “abuzurile si ilegalitatile” pe care acum, dupa '65, le critica, a reabilitat anumite victime ale acelei perioade si a cerut pedepsirea vinovatilor.
            Printre acestia, in special pedepsirea lui Alexandru Draghici, care a fost degradat de la gradul de general la acela de soldat si – asa cum sta scris negru pe alb in stenograma din 22-25 aprilie 1968 – a fost exclus din CC al PCR.

           
Interesant este ca, in locul lui Alexandru Draghici, Nicolae Ceausescu l-a propus ca “membru plin” tocmai pe... Ion Iliescu. In CC al PCR, Alexandru Draghici se ocupa cu problemele de Interne si de Securitate.
            Propunandu-l pe Ion Iliescu in locul lui Alexandru Draghici, Ceausescu nu numai ca scapa definitiv de un fost rival – care stia cam prea multe despre el – dar il va propulsa si pe cel despre care credea ca ii era devotat si il va sustine.
            Ironia sortii este dubla: Iliescu in locul lui Alexandru Draghici si Iliescu sustinator al lui Ceausescu!
            Se stie ca, in decembrie 1989, Ceausescu a fost executat din ordinul lui Iliescu, care, ulterior, a sustinut public, si in scris, ca a fost un “disident” al epocii Ceausescu. Iata ca “disidentul” a fost propus membru plin in CC al PCR chiar de Nicolae Ceausescu.            Stenograma din aprilie 1968 infirma afirmatia lui Ion Iliescu si explica unele din situatiile, cel putin ciudate, legate de dosarele fostei Securitati ale CNSAS.

Fragmentul din stenograma Plenarei CC al PCR din 22-25 aprilie 1968

 
            Nicolae Ceausescu: Punem la vot propunerea privind excluderea din Comitetul Central a tovarasului Alexandru Draghici. Cine este pentru? Este cineva impotriva, tovarasi? Se abtine cineva? Hotararea a fost luata in unanimitate (...) Avand in vedere ca Comitetul Central s-a descompletat, propunem ca sa alegem membru plin, sau sa trecem in cadrul membrilor supleanti, ca membru al Comitetului Central plin, pe tovarasul Ion Iliescu. Il cunoasteti tovarasi?
            Toti tovarasii: Da.
            Nicolae Ceausescu: E vreo obiectiune, tovarasi?
            Toti tovarasii: Nu.
            Nicolae Ceausescu: Sa nu spuna cineva ca a votat numai pentru ca s-a facut propunerea (sublinierea noastra). Atunci cine este pentru, tovarasi? Multumesc. E cineva impotriva? Se abtine cineva? Atunci, in unanimitate, tovarasul Iliescu a fost trecut in randul Comitetului Central al Partidului”.

La „studii”, in URSS 

Inainte de a deveni membru al CC al PCR, Iliescu a fost membru al CC al UTM, calitatea in care a fost trimis la „studii”, la Moscova, unde a devenit Secretarul "Sovietului unional al studentilor si aspirantilor Romani" aflati la studii in Uniunea Sovietica, organizatie sovietica - asa cum o indica si titulatura - subordonata direct conducerii Komsomolului, asigurata la acea vreme de Alexandr Selepin, cel care, nu intamplator, va fi numit in 1958 in functia de presedinte al KGB. De aici pana la dorinta de ucidere a parintilor sai adoptivi a mai fost doar un pas si un ordin, pe care l-a asteptat, cu rabdare, aproape toata viata sa.
 

Executia, decisa de oamenii Moscovei, ca si la Antonescu

 
Intervievat zilele trecute, la 20 de ani de la asasinarea cuplului Ceausescu, de catre jurnalistul veteran John Simpson de la BBC, Iliescu evita sa-si asume intreaga raspundere a actului executiei. Simpson intreaba: „A cui a fost decizia? A fost decizia dumneavoastra sau a fost o decizie de grup?”. Iliescu raspune: „A fost o decizie luata in grup, sase-sapte oameni am decis”. „Deci in esenta a fost vorba despre hotararea de a-l executa?”, revine Simpson. „Hotararea tribunalului s-a dat in baza legislatiei lui Ceausescu”, sustine Iliescu. Ziarul „Curentul” va demonstra mai jos falsitatea totala a acestei afirmatii.Interesant ca, peste ani, istoria decapitarii conducerii Romaniei se repeta, prin aceleasi personaje aservite NKVD si, ulterior, KGB. In cazul executiei maresalului Ion Antonescu, sotia lui Silviu Brucan, Alexandra Sidorovici, a fost "acuzator public" al "Tribunalului Poporului". Conform unor surse personale extrem de bine informate, Silviu Brucan s-a numarat printre putinii care s-au aflat la fata locului la momentul uciderii lui Antonescu si a colaboratorilor sai. In cazul asasinarii lui Ceausescu, avem urmatoarele declaratii edificatorii, de recunoastere a intentiei de ucidere cu sange rece, si chiar sadism ritualic, a cuplului Ceausescu: 

Tartorul Brucan

 
Silviu Brucan la Comisia Parlamentara de ancheta a evenimentelor din decembrie 1989: „A fost o discutie destul de lunga, cu argumente politice, juridice si militare. Sigur ca am fi dorit sa fie un proces public sau deghizat, care sa fie educativ pentru populatie. S-a discutat si aspectul juridic, pentru ca nu era in regula. Era o chestiune facuta fara respectarea elementarelor reguli juridice, mai ales ca nu aveam nicio indoiala asupra sentintei. Pana la urma, considerentele militare au dominat. Ne dadeam seama ca toate aceste elemente care actionau impotriva Revolutiei, tragand asupra obiectivelor strategice, fac acest lucru in speranta ca Ceausescu va reveni la putere. Eu cred ca decizia a fost justificata, pentru ca, intr-adevar, dupa ce au fost aratate la televizor procesul si executia, grosul tragatorilor s-a predat si a lasat armele". 

Voican invoca „modelul” asasinarii lui Codreanu


Gelu Voican Voiculescu la Comisia Parlamentara „Decembrie 1989": „In 24 decembrie a fost acel moment culminant al vietii noastre. Intram doi cate doi in baia lui Milea. Lasam apa sa curga, demente din astea. Susoteam diverse formule. Eu am spus: «Sa-i facem scapati de sub escorta, cum s-a facut cu Zelea Codreanu. Ii omoram si gata». S-au uitat la mine si am simtit ca au inceput sa ma considere ca pe un tip respingator. Si atunci, parca Mazilu a spus: «Presedintele poate infiinta, in situatii din astea, Tribunal Militar Exceptional...», si aici, atentie: «...ii va judeca si ii condamnam la moarte, ca faptele exista pentru aceasta condamnare»".

Sergiu Nicolaescu vroia „metoda Mussolini”

Sergiu Nicolaescu pentru „Adevarul": „Pe mine m-a intrebat cineva, Iliescu sau nu mai stiu cine, ce parere am de Ceausescu. Ca el trebuie omorat ca sa salvam vietile oamenilor, in conditiile in care se tragea in populatie. Si le-am zis: «E simplu. Mi-l dati mie intr-o masina. Eu opresc, parasesc masina, oamenii se ocupa de mine, iar altii il omoara pe Ceausescu. E simplu ca buna ziua». Adica «metoda Mussolini». Aia il spanzurau de picioare".
 
Grupul ucigas

Conform datelor existente, grupul care a decis executia Ceausestilor este urmatorul: Ion Iliescu (supranumit „Iliescu-KGB”), Silviu Brucan (agent KGB dovedit), Nicolae Militaru (agent GRU dovedit), Dumitru Mazilu (fost colonel destituit din Securitate, dizident intretinut), Petre Roman (nomenclaturist, fiul kominternistului Walter Roman, suspectat ca fiind colaborator al unui serviciu secret strain), Mihai Montanu (reprezentantul FSN la Ministerul Apararii), Mihai Ispas (civil si fost sofer al lui Iliescu, ulterior ministru adjunct al Sportului), Dan Martian (absolvent al Universitatii "M. V. Lomonosov" din Moscova, decedat la Lisabona, ca ambasador, in al doilea mandat al lui Iliescu, din cauze necunoscute), Gelu Voican Voiculescu si Sergiu Nicolaescu (personaje complexe care au tangente cu structuri si societati secrete) si generalul Victor Atanasie Stanculescu (care a interactionat in perioada premergatoarea evenimentelor cu KGB si AVO, conform propriilor declaratii).
 

Iliescu, vectorul ocupatiei rusesti
 

Trecerea celor 20 de ani ii complica insa viata care i-a mai ramas de trait lui Iliescu, pentru simplul motiv ca prea multe elemente au inceput sa iasa la iveala iar actorii evenimentelor incep sa vorbeasca in afara scenariului stabilit de regizorii de la Moscova. Intrebat recent de „Adevarul” ce rol acorda implicarii serviciilor speciale sovietice in “revolutie”, Iliescu afirma, din scurt: „Total marginal”. Dar unele marturii vorbesc depre 20.000 de „turisti sovietici” in decembrie '89, insista reporterul. “N-are importanţă!”, raspunde Iliescu enervat. Si totusi, 20.000 de agenti ai fortelor speciale (dupa unii mai multi) inseamna o armata. Cand o armata straina se deplaseaza pe teritoriul unui alt stat aceasta se numeste invazie. Daca acea armata nu agreaza modul in care se finalizeaza operatiunea – impunerea unui personaj si a unei organizatii la conducerea statului invadat – atunci il poate elimina. Dar cand scopul pentru care s-a aflat in misiune corpul de armata angrenat in actiunea militara este atins, operatiunea se poate numi, in cazul nostru, ocupatie. Ocupatie straina.
 

Ziua generalilor
 

Iata ca, chiar daca Iliescu crede ca este „total marginal” si „n-are importanta” faptul ca peste 20.000 de agenti sovietici inarmati au actionat in Romania in 1989-1990, exista generali responsabili, ca Mihai Caraman, primul sef al SIE, adjunctul sau, Gheorghe Dragomir, generalul SRI, Aurel Rogojan, fost sef de cabinet al generalului Iulian Vlad, si, acum, si un general al Armatei, Victor Stanculescu, ce sunt de alta parere. Ultimele marturii ale fostului actor principal in evenimentele din decembrie, generalul cu piciorul in ghips, desi sunt tardive au o mare valoare. Confesiunile lui Victor Atanasie Stanculescu, facute la instigarea istoricului Alex Mihai Stoenescu si cuprinse in volumul „In sfarsit, adevarul...”, coroborate cu alte date scoase la lumina de Vladimir Alexe - si pe care le prezentam, in exclusivitate mai jos – arata ca Ion Iliescu poate fi arestat chiar azi. Pentru crima si complicitate la crima. Cu o singura conditie: ca Parchetul sa doreasca sa-si faca datoria.

Stanculescu: executia lui Ceausescu a fost o operatiune GRU-KGB

Din marturiile inaltului responsabil militar al acelei perioade, general Victor Stanculescu, retinem claritatea cu care razbate informatia privind lovitura de stat sovietica, in urma careia au fost ucisi peste 1100 de romani. Redau in fragment din dialogul celor doi interlocutori citati mai sus: „VAS: Ma gandesc la urmatoarea treaba: grupul care a lucrat in spatele meu la minister ca sa provoace conditiile necesare pentru ca toata lumea sa fie convinsa ca Ceausescu trebuie executat.

AMS: Asta era un grup sovietic, dle general. Considerati ca decizia de suprimare a venit nu pe linia Gorbaciov, ci mai degraba pe linia serviciilor secrete sovietice, probabil GRU, ca astia au actionat?
VAS: GRU si KGB combinati.
AMS: In aceste conditii, scopul implicarii sovietice in evenimentele din Romania pare a fi fost penetrarea structurilor de forta ale tarii si, implicit, reintoarcerea Romaniei in sfera de influenta sovietica. Asa apare logic. (...)
AMS: Dar diversiunea electronica aeriana, stiti bine, se foloseste pentru protectia si sprijinul unor forte aflate in lupta la sol.
VAS: Sau pentru a bruia sistemul de aparare de la sol.
AMS: Ati descoperit cine era autorul acestei diversiuni electronice aeriene? Putea fi facuta de forte romanesti, existau mijloacele?
VAS: Era prea complexa ca sa fie facuta de ai nostri.
AMS: Deci, din afara. Este posibil ca diversiunea electronica sa fi fost declansata in sprijinul trupelor Spetnaz (fortele speciale GRU – nota red) intrate in tara la inceputul lui decembrie?
VAS: Da, pentru a le facilita miscarile si pentru amplificarea panicii generale si actiunii impotriva regimului.”
 

„Clubul de la Moscova” al fostilor presedinti

 
In ciuda acestor evidente, un alt ex-presedinte al Romaniei cu origini in fosta URSS, afirma: "Ipoteza existentei unor ’teroristi sau agenturi straine’ in perioada Revolutiei Romane reprezinta o jignire la adresa celor care au avut curajul sa aduca democratia in Romania”, a declarat luna trecuta, Emil Constantinescu, cu prilejul reuniunii „Clubului de la Bucuresti” al lui Ion Iliescu. La aceeasi consfatuire la care s-a discutat, in van, si decapitarea actualei conduceri a Romaniei printr-o lovitura electorala la adresa lui Traian Basescu, Ion Iliescu a afirmat despre eliminarea Ceausestilor: ''Sigur ca ar fi fost avantajos, din punct de vedere politic, sa fi putut organiza un proces normal, in conditii adecvate. Dar nu ne aflam in situatie normala. Ceea ce a contat atunci a fost constatarea ca orice amanare insemna noi sacrificii de vieti umane, care se amplificau cu fiecare zi si cu fiecare ora care trecea. De aceea, ne-am asumat raspunderea de a organiza procesul de la Targoviste, in conditii exceptionale, cu multe improvizatii, pentru ca exceptionala era situatia in care se afla tara. Asa ceva s-a intamplat, nu odata, in istorie, in conditii similare. Ca premisa de la care s-a pornit in luarea acestor decizii a fost corecta s-a vazut prin efectele imediate: a doua zi, dupa proces si executie, a scazut intensitatea actiunilor armate, iar dupa doua zile, practic au incetat''. Inca o data, Iliescu s-a folosit de crimele Spetnaz pentru a-si acoperi actiunile conspirative de preluarea a puterii si ucidere a fostei sale familii adoptive. Noile marturii se pot adauga cu succes la voluminosul Dosar Iliescu, bine palmat, timp de 20 de ani, de complicele sau din decembrie 1989, „marele anchetator” militar al „revolutiei”, generalul Dan Voinea. „Intamplator”, cel care a realizat rechizitoriul in baza caruia sotii Ceausescu au fost condamnati la moarte. Sa revedem filmul Procesului Ceausescu (DOSAR 1/SP/1989).

Directorul unei Edituri infiinteaza un „Tribunal Militar Exceptional”

 
            Pe 24 decembrie 1989, Ion Iliescu, la acea vreme inca directorul Editurii Tehnice, a redactat si semnat un decret prin care infiinta un “Tribunal Militar Exceptional” care sa-i judece pe Nicolae si Elena Ceausescu.
            La punctul 1 din acest „Decret” se declara ca “urgenta este impusa de dorinta, in acest caz, a tuturor cetatenilor cinstiti ai Romaniei”.
            La punctul 2 se stabileste ca acest “Tribunal Militar Exceptional” - infiintat de Ion Iliescu – va judeca cauza “in conformitate cu prevederile legale ramase in vigoare, in ceea ce priveste procedura si dreptul material penal”.
            Iar la punctul 3 se preciza ca “acest tribunal va fi alcatuit in componenta stabilita de Legea pentru organizarea judecatoreasca“.
            In incheiere, documentul este semnat de Ion Iliescu, care se autodeclara, pe 24 decembrie 1989, “presedintele Consiliului Frontului Salvarii Nationale”.
            Cateva precizari sunt importante.

Iliescu a devenit presedintele CFSN pe 26 decembrie

 
Mai intai ca, pe 24 decembrie 1989, Ion Iliescu nu avea calitatea de presedinte al Consiliului FSN.
            Consiliul Provizoriu al FSN si-a desemnat “presedintele” pe 26 decembrie 1989. Deci, mai tarziu. Mai exact, la doua zile dupa semnarea decretului de catre Iliescu si la o zi dupa ce cuplul Ceausescu fusese deja executat.
            La data de 24 decembrie Ion Iliescu nu avea absolut nici o calitate juridica sau constitutionala care sa-i permita formarea unui “Tribunal Militar Exceptional” si nici sa se prevaleze de titulatura de “presedinte al CFSN”, cum singur s-a trecut pe decret.
            Apoi documentul a ramas scris de mana pana pe 5 ianuarie 1990, cand a fost dactilografiat. 

Tribunalul a fost ilegal

 
            Gelu Voican Voiculescu - incercand sa acopere aceasta evidenta uzurpare de calitati oficiale ale decretului semnat de Ion Iliescu – a afirmat: “Acest decret a ramas scris de mana din ratiuni de protectie a secretului, neriscandu-se dactilografierea”. “Revolutionarii” lui Iliescu nu riscau nici macar “dactilografierea”, in schimb il condamnau la moarte pe cel care era inca seful statului. Cel putin oficial.            Sa remarcam ca “decretul” a fost redactat integral si semnat de Iliescu, fara numar de inregistrare.
            Ceea ce inseamna ca Ion Iliescu a semnat ilegitim, printr-o tipica uzurpare de titlu, un document ilegal, lovit de nulitate din punct de vedere juridic, care a condus la executarea a doi oameni.
            Rezulta si ca “Tribunalul Militar Exceptional” care i-a judecat pe sotii Ceausescu la 25 decembrie 1989, la UM 01378 din Targoviste, a avut, la randul lui, un caracter ilegal.
            Mai rezulta ca sotii Ceausescu n-au fost executati dupa o procedura legala, ci au fost, pur si simplu, asasinati.            O seama de alte detalii, ramase secrete pentru opinia publica din Romania, trebuie aduse la cunostinta, dupa 20 de ani.
            In dorinta de a-l exonera pe Ion Iliescu de orice responsabilitate in asasinarea sotilor Ceausescu, Gelu Voican Voiculescu a emis teoria “legitimitatii revolutionare”. Pe scurt, Voican Voiculescu sustine ca, deoarece evenimentele din decembrie ar fi fost o “revolutie”, nu se mai tinea seama de cadrul juridic si se proceda “expeditiv”.
            Gelu Voican Voiculescu a amintit de Revolutia Franceza (1789), care a procedat similar. L-am fi inteles pe Gelu Voican Voiculescu daca sotii Ceausescu – prinsi de “popor” - ar fi fost spanzurati sau impuscati (cum se intentionase, tot in „cadru organizat”).
            Dar chiar Ion Iliescu il contrazice pe Voican Voiculescu. Pentru ca - asa cum vedem – Ion Iliescu apeleaza la un “cadru legal”.
            Ion Iliescu semneaza un „Decret”, pentru infiintarea unui “Tribunal Militar Exceptional”, care la punctul 2 stipuleaza foarte clar ca acest tribunal va judeca cauza “in conformitate cu prevederile legale ramase in vigoare, in ceea ce priveste procedura si dreptul material penal”.
            Astfel incat nu mai este vorba de nici o “legitimitate revolutionara“ - inexistenta in Drept – ci de simularea unui proces asa-zis legal. 

Mascarada de proces

 
           Deplasarea la Targoviste a membrilor “Tribunalului Militar Exceptional” s-a facut cu doua elicoptere.
            Intr-unul din elicoptere se aflau cele doua prelate verzi, in care urmau sa fie infasurate cadavrele sotilor Ceausescu.
            Deci se stia - inaintea procesului – ca sotii Ceausescu urmau sa fie executati. V.A. Stanculescu a stabilit locul executiei, inainte de inceperea procedurilor legale.
            Procesul care a urmat la Targoviste nu a fost decat o mascarada, amintind de “obsedantul deceniu” si de judecatile expedive.
            Dupa ce a coborat din elicopter, Gelu Voican Voiculescu a solicitat ca procesul sa nu dureze mai mult de 10-15 minute.            Desi decretul sustinea ca “aceasta cauza se va judeca cu prevederile legale in vigoare”, procesul s-a derulat in 55 de minute, fara depunerea de probe si audierea vreunui martor, cu avocatii apararii desemnati din oficiu, pe post de acuzatori ai clientilor lor (ca in epoca stalinista).
            Fara ca acestia sa ceara macar recursul, desi in cazul condamnarii la moarte legea cerea sa o faca, cu sau fara voia condamnatului. In ultima  clipa, Elena a spus: “Daca vreti sa ne omorati, ne omorati pe amandoi. Nelegati”. Executia a avut loc imediat. Controversele nu au lipsit.

Falsele capete de acuzare

Rechizitoriul intocmit de Dan Voinea si sentinta cu pedeapsa capitala consemneaza capete de acuzare ce nu au fost dovedite niciodata. „Genocidul” – nu au existat 60.000 de victime, asa cum se planuia si zvonea la data aceea, inclusiv prin intermediul lui Silviu Brucan si al postului de radio „Europa Libera”, pentru ca Securitatea nu a scos nici o arma din unitati. Dimpotriva: generalul Iulian Vlad, seful DSS, a dat ordin ca acestea sa fie inchise. „Subminarea puterii de stat”, numarul 2, cand Ceausescu reprezenta conducerea statului, este o aberatie. „Acte de diversiune”, punctul 3, se refera, astazi stim, la operatiunea KGB-GRU. „Subminarea economiei nationale”, punctul 4, ramane, credem, valabil, pentru a da socoteala asupra lui si toti succesorii lui Nicolae Ceausescu din ultimii 20 de ani. Hotararea pronuntata la 25 decembrie 1989 a fost executata pe loc. 

Voican, Ceausescu si semnul lui Marte

 
            Interesante sunt si concluziile profesorului legist francez Louis le Riboux, privind momentul si conditiile reale in care sotii Ceausescu au fost, de fapt, executati.
            Din dimineata de 26 decembrie pana pe 30 decembrie 1989, cand s-a decis inhumarea, cadavrele sotilor Ceausescu au fost conservate in instalatia frigorifica de la Morga. De inmormantarea celor doi s-a ocupat Gelu Voican Voiculescu, in calitatea sa de viceprim-ministru. Ambele cadavre au fost acoperite cu panze de cearsaf. Mai intai, s-a pus capacul peste cosciugul lui Nicolae Ceausescu, pe care Voican a desenat cu creta semnul lui Marte.
            Groparilor li s-a spus ca era vorba de doi colonei in rezerva, ucisi de “teroristi”. Ceausestilor nu li s-au pus, in '89, cruci: fusesera uitate la Morga. S-au intocmit doua dosare care poarta acelasi numar: 1/SP/1989. Certificatele de deces s-au eliberat fara autopsiere si buletinele de identitate ale sotilor Ceausescu, de catre Vladimir Belis si notarul sectorului 1, Adrian Toma. 

Din punct de vedere legal, cetateanul Iliescu l-a ucis pe presedintele Ceausescu

 
            Cei doi aveau dreptul – ca orice cetatean – la un proces corect si drept, asa cum a avut parte Manuel Noriega sau Slobodan Milosevici. Era o ocazie unica si pentru romani de a afla secretele unei guvernari, care a condus Romania in ultimii 50 de ani. Si – poate – cu aceasta ocazie sa afle si unele informatii despre Iliescu si ai sai. Tocmai acest lucru nu convenea insa grupului Iliescu. Si altora.
            Asa ca celor doi Ceausescu li s-a inchis gura: au fost executati imediat, dupa o mascarada de proces.
            Procesul Ceausescu incepe insa cu un decret ilegal, semnat de cetateanul Iliescu, care se face astfel vinovat cel putin pentru “uzurparea de calitati oficiale”. 

Video-executia trucata

 
            Dupa dezvaluirea pilotului Vasile Malutan (decedat in conditii suspecte) privind existenta unei genti cu documente asupra lui Ceausescu in momentul fugii, iata ca depozitia colonelului Baiu, omul care a filmat executarea cuplului, aduce in atentie felul in care s-a trucat videocaseta procesului si executiei.
            Pe 25 decembrie 1989, la TVR s-a prezentat o prima versiune a procesului si executiei.
            Cu acea ocazie s-a putut observa un prim aspect frapant: banda se intrerupea brusc, fara justificare, in clipa cand soldatii legau mainile sotilor Ceausescu.
            Urma apoi, printr-o saritura in montaj, o scena in care, pe fundalul unor impuscaturi, se distingea cu greu, intr-un nor de praf, un zid. Fara sa se poata observa si cine erau cei executati. Conform unor surse de la fata locului, aceasta parte a filmarii ar fi fost realizata ulterior executiei, folosindu-se capse pirotehnice introduse chiar in zid.
            Ulterior aparea un doctor, examinand cadavrele sotilor Ceausescu.
            Iata insa ca, la 22 aprilie 1990, televiziunea franceza a prezentat o banda de 90 de minute cu procesul si executia lui Ceausescu, banda despre care se sustinea ca includea versiunea integrala, necenzurata, a evenimentului.
            Asadar, a doua videocaseta! 

Doua executii

 
            Examinand-o cu atentie, un grup de experti francezi, condus de doctorul Loick le Ribault, director al Centrului de Microscopie Electronica din Franta, a ajuns la o concluzie surprinzatoare, necunoscuta cititorilor romani.
            Expertii francezi au sesizat pe videocaseta, in clipa cand doctorul a ridicat capul Elenei Ceausescu, imediat ce praful starnit de gloante s-a imprastiat, ca sangele de sub cap era deja coagulat, iar gatul devenise teapan. Ceea ce era imposibil, daca executia avusese loc cu cateva momente mai inainte.
            S-a conchis, fara dubii, ca Elena Ceausescu era moarta de cel putin cateva ore inaintea filmarii “executiei”.
            Tot pe baza videocasetei, grupul de experti francezi a mai semnalat si ca, desi cadavrele cuplului Ceausescu purtau urme de gloante, nu existau - in mod ciudat- urme de sange in jurul gaurilor provocate de acele gloante iar in ce-l priveste pe Ceausescu nu exista nici sange scurs in jurul cadavrului sau.
            Expertii francezi au stabilit, in aceste conditii, ca – „deoarece cadavrele nu prezentau vreo urma de sange pe piept si pe fata imediat dupa executie si intrasera chiar intr-o anumita rigiditate” – nu ramanea decat ca cei doi fusesera “executati”, cu cel putin cateva ore inaintea filmarii executiei, in mod separat, cu un singur glonte tras in ceafa. Zvonurile parvenite de la Unitatea lui Kemenici arata ca responsabil cu uciderea celor doi ar fi fost Gelu Voican Voiculescu.
            Apoi, pentru filmare, cei doi au fost proptiti de perete pentru stimularea executiei.
 
Exhumarea interzisa

 
            Potrivit grupului de experti ai doctorului Le Ribault, executia cuplului Ceausescu fusese, in mod evident, trucata. Francezii solicitand (in martie 1990) exhumarea cadavrelor si autopsierea lor de medici straini, pentru confirmarea verdictului lor.
            Guvernul de la Bucuresti nu a dat insa nici un raspuns: nici expertizei, nici propunerii de exhumare si investigatii.
            Aceste fapte raman, asadar, in continuare neelucidate.
            Se pune insa si o alta problema: Nu cumva exista si o videocaseta - a treia! - completa, cu procesul si executia?

O alta moarte misterioasa

            Sa ne reamintim si un alt fapt ciudat: prima cursa Bucuresti-Belgrad de dupa evenimente avea un singur pasager la bord – un reporter britanic – care, conform marturiilor, transporta numeroase videocasete, filme si fotografii legate de evenimentele din decembrie 1989.           
            Avionul cu acest singur pasager la bord, a fost doborat cu o racheta, nu se stie de cine trasa.
            Era la cateva zile de la executia cuplului Ceausescu.
            Evident, videocasetele, filmele si fotografiile “au disparut”. 

Operatiunea „Plecam pentru a ramane”

 
            In “Libre Journal”, Paris, septembrie-octombrie 1990, pagina 30, Vladimir Bukovski scria sub titlul “L'Empire du moindre mal”: “Niciodata rolul KGB-ului in interiorul tarii (URSS – n.n.) si in strainatate nu a fost atat de important. Serviciile secrete sovietice sunt cele care au vegheat la rasturnarea lui Ceausescu in Romania, cele care au lansat “revolutia de catifea” in Cehoslovacia, cele care au luat masuri pentru rasturnarea lui Erich Honecker in Germania Rasariteana, producand circumstantele favorabile distrugerii Zidului Berlinului”.
            Asadar, inca din 1990, Vladimir Bukovski a declarat public rasturnarea lui Ceausescu drept o operatiune a KGB.
            Strategia urmarita de URSS fusese pusa la punct anterior de Andropov si KGB, si urmarea salvarea comunistilor intr-o situatie de criza a sistemului.
            Alexandre de Maranche (fostul sef al SDECE-ului francez) l-a citat in acest sens pe un apropiat al lui Gorbaciov, Ghiorghi Arbatov, cel care a afirmat: “URSS va va face cel mai mare rau cu putinta: va va lipsi de dusmanul vostru” (“Le Figaro”, Paris, 10 ianuarie 1990).
            Aceasta strategie sovietica, initiata de Iuri Andropov si transpusa apoi in practica de Mihail Gorbaciov, a fost expusa clar de Jean-Francois Deniau, membru al Consiliului Europei, care a precizat: “Uniunea Sovietica isi propusese drept scop acela de a pleca pentru a ramane” (vezi “Les marches lointanes de L'Empire: partir pour rester”, in Jean Marie Benoist, “Apres Gorbatchev”, Paris, 1990, pag. 137 si urmatoarea).
            Si mai explicit asupra scopului urmarit de strategia “partir pour rester”, a “schimbarii la fata“ din 1989-1990 si ulterior prin “puciul lui Potemkin” (august 1991) a fost Lev Nevrozov, care a avertizat:
            “In partida sa de sah pentru dominatia mondiala, Kremlinul si-a sacrificat stapanirea asupra Europei de Est, a efectuat un schimb de piese, pentru a-si asigura o mai buna penetrare a economiei si tehnologiei Europei Occidentale” (“The Kremlin and the Western Politico-Cultural Establishment, Midstream, 1900, pag. 1).
            Lucrurile se vad cu mult mai clar astazi, in 2009, daca tinem seama de puternica revenire a Rusiei pe plan mondial si de ampla “restaurare” ce are loc in Rusia lui Vladimir Putin. 

Vaclav Havel recunoaste aportul KGB la „revolutia de catifea”

 
            Cand i s-a cerut lui Iliescu sa spuna ce stie despre lovitura de stat din decembrie 1989, Iliescu i-a catalogat imediat pe cautatorii adevarului drept „dezaxati” si “lichele”. Asa cum o facuse si in primavara anului 1990, cu manifestantii din Piata Universitatii. Iliescu ramane ultimul dinozaur comunist beneficiar al „revolutiilor” KGB care nu recunoaste acest lucru.
            Iata ce scrie Havel despre “revolutia de catifea” din 17 noiembrie 1989. Potrivit lui Havel, complotul din Cehoslovacia - “un complot pentru abolirea regimului comunist” - a fost organizat si declansat chiar de KGB.
            Marturia lui Havel a fost facuta la BBC si reluata de presa germana, daca ar fi sa amintim numai prestigioasa publicatie “Die Welt”. 

Spetnaz in actiune

 
            Generalul Viktor Grusko, adjunctul lui Vladimir Kriucikov (presedintele KGB), a sosit in ajun la Praga impreuna cu un grup de “visautniki” (ofiteri “Spetnaz” ai GRU, operatiuni speciale, care actioneaza, de regula, in civil).
            Generalul Grusko impreuna cu generalul Ghenadi Teslenko (insarcinatul KGB la Praga) si Alois Lorenc (seful STB-ului, securitatea cehoslovaca) au condus intreaga desfasurare a “revolutiei de catifea” dintr-un apartament conspirativ din Praga. De remarcat ca Lorenc vizitase anterior Moscova, fiind instruit la sediul KGB asupra desfasurarii evenimentelor.
            Evenimentele de la Praga au fost “starnite” - cu ajutorul ofiterilor sovietici “visautniki”, de “transformarea” unei manifestatii de comemorare a unei victime a militienilor praghezi, intr-o manifestatie de protest.
            Ofiterii “Spetnaz”, sustine Havel, care de la aeroportul “Ruzine” se imprastiasera in toata Praga, conform planului, l-au tinut permanent la curent pe generalul Grusko, seful lor, cu”mersul revolutiei”.
            In noaptea de 17 noiembrie 1989, generalul Grusko si echipa sa au parasit Praga la fel de discret precum aparusera. 

Iliescu era pentru KGB “candidatul potrivit”
 

           
Igor Toporovski, unul dintre colaboratorii lui Gorbaciov, a oferit detalii despre rolul KGB-ului in Romania: “Ion Iliescu avea la vremea aceea legaturi destul de stranse cu PCUS si era desemnat drept candidatul cel mai potrivit pentru a-l inlocui pe Nicolae Ceausescu”.
Toporovski adauga: “Pentru operatiunea propriu-zisa noi am ales momentul cand Ceausescu se afla la Teheran, deoarece altminteri actiunea ar fi prezentat dificultati”.
            Despre “turistii sovietici” prezenti cu miile la Timisoara si apoi la Bucuresti si in intreaga tara – consemnati in rapoartele Securitatii si, ulterior, in cele speciale, ale SRI, dedicate evenimentelor – nu mai are rost sa vorbim.
            Practic, rasturnarea lui Ceausescu s-a produs in doar cateva ore, in dimineata de 22 decembrie 1989, cand Ceausescu a fost parasit in mod subit de toti colaboratorii si arestat chiar in sediul Comitetului Central al partidului. Din 22 decembrie, orele pranzului, Ceausescu era deja lasat in mana complotistilor. 

Si Erich Honecker recunoaste
 

           
La 21 noiembrie 1990, Erich Honecker, liderul comunist est-german, a acordat ziarului “Berliner Wachenpost” un interviu in care a afirmat: “Destituirea mea ca sef al partidului si al statului este rezultatul unor manevre de anvergura, ai carei instigatori continua sa ramana in umbra. Cei care astazi se lauda cu aceasta actiune nu sunt decat plevusca. Ne aflam in prezenta unor miscari de maxima importanta, care n-au aparut de la o zi la alta, ci au fost planificate de multa vreme, la scara europeana si chiar mondiala. Reunificarea Germaniei trebuie sa fie considerata ca o contributie la construirea Casei Europene si, data fiind situatia, lucru acesta nu putea fi atins decat printr-o transformare a sistemului politic din RDG”.
            Cat despre timpul in care s-au pus la punct marile mutatii din Europa de Est, Honecker l-a evocat intr-un alt interviu:  “O scurta vizita a lui Sevardnadze pe tarmul Marii Negre, in toamna anului 1984, adica chiar pe timpul lui Cernenko, in cursul careia s-a cazut de acord ca totul trebuia schimbat in Uniunea Sovietica si in alte parti” (interviu acordat canalului german DSF pe 10 octombrie 1990, ora 20.15).
            Sa reamintim doar ca Erich Honecker era “stapanul” suprem al STASI. Asa ca stia ce vorbeste. 

“Moscova si KGB-ul au armat pistolul de start”

 
            Si alti autori binecunoscuti vorbesc despre rolul KGB in comploturile din Europa Centrala si de Est din 1989.
            Mark Almond, profesor de istorie moderna la Oxford, scrie in cartea sa “Gorbatchev and the Est-European Revolutions”:  “Moscova si KGB-ul au armat pistolul care a slujit la darea startului pentru transformarile din Europa Rasariteana si Centrala, iar acestea (schimbarile – n.n.) s-au savarsit cu cea mai mare usurinta, deoarece a fost suficient sa se activeze rezistentele care existau deja”.
            Istoricul ungur Istvan Nemeskurty ajungea la urmatoarea concluzie: “Ceea ce am trait noi nu a fost o revolutie, fie ea de catifea sau nu. Ceea ce s-a petrecut este ca marea putere care ne-a subjugat dupa 1945, ne-a eliberat dintr-o data. Ea a desfacut brusc funia pe care ne-o pusese pe gat”.
            In Romania, “Comitetul Salvarii Nationale” s-a constituit inca din 1984. In iarna anului 1988 – asadar cu un an inaintea evenimentelor din decembrie 1989 - “Comitetul Salvarii Nationale” a devenit “Frontul Salvarii Nationale” (FSN). Contrar a ceea ce Iliescu si ai lui au sustinut, FSN-ul exista demult, ca si complotul impotriva lui Ceausescu.
            Intalnirea de la Elias: Iliescu-Militaru-Valter Roman In primavara anului 1990, generalul Militaru si capitanul Mihai Lupoi au facut dezvaluiri interesante in presa franceza.
            Astfel, generalul Militaru l-a contactat in 1982 pe Iliescu la spitalul “Elias”.
            Iliescu venise la “Elias” ca sa-i faca o vizita lui Valter Neulander, bolsevic naturalizat sub fantezistul nume de Valter Roman, sub care a detinut functii de prim rang.
            Generalul Militaru, internat si el in spital, a profitat de moment si l-a abordat pe Iliescu: “Dom'le, nu se gasesc in Romania niste forte sa-l arunce peste bord pe Ceausescu?”.
            Prudent, cel atat de direct interpelat s-a ferit sa dea un raspuns net. 

„Cativa militari, un fel de pir-pir-pri si cu asta basta”

 
            Dar, dupa ce Militaru s-a externat, Iliescu l-a rugat sa-l viziteze la Consiliul National al Apelor, unde era presedinte, cu grad de ministru.            Cei doi s-au deplasat cu masina institutiei pana in Parcul Herastrau, ca sa poata vorbi in liniste.
            Principala dilema a fost explicata - nu fara umor – de generalul Militaru astfel: Iliescu era de parere ca pentru rasturnarea lui Ceausescu trebuia organizat un soi de puci militar. “Cativa militari, un fel de par-par-par si cu asta basta!”, isi rezumase Iliescu crezul despre “revolutia romana“.
            Militaru in schimb sustinea atragerea in strada a “maselor populare”, ca solutie eficace. “Dom'le, daca nu sunt angrenate si masele populare, nu iese nimic”.
            Pana la urma s-au despartit, fiecare cu ideea lui: “Ne-am despartit cu aceasta idee: el cu pir-pir-pir-ul lui, eu cu masele populare”, si-a amintit in primavara anului 1990 generalul Militaru.
 
           Decizia urma, bineinteles, sa fie luata in alta parte.
            Mai la est de Herastrau.
            Astazi, numai Iliescu mai neaga implicarea KGB si GRU in evenimentul din 1989.
 
           De ce?
 
            Va lasam pe dumneavoastra sa ghiciti. Only registered users can write comments.
Please login or register.


Citeaza acest articol pe saitul tau | Vizualizari: 23474

Comentarii (61)
RSS comments
1. 24-01-2011 08:37
Personal comfort sweater wore very brigh
Only the favorite shoes can make you happy.Christian Louboutin Bianca suede taper toe pumps rose red The most important parts of the high heel shoes are the heel and sole. They cannot be compromised.Christian Louboutin Bianca suede taper toe pumps rose They are the key positions. They must be perfect. Because of they are the key impact of walking. Christian Louboutin shoes are doing very well in this side.Christian Louboutin Black Python pumps Many of Christian Louboutin shoes have very high heels. But there are also have many fans. The most important reason is that the heels are very comfortable.Christian Louboutin Python pumps Do you know how choose the heel and sole?Christian Louboutin Black Anna Patent Leather Crystal Sandals The selection method is that when you are choosing a pair of high heel shoes, you can put it on the on the desktop or smooth hard chair and it is convenient to view. At first you should see the shoe soles and heels are smooth paste to the ground or not.
Scris de christian loubout
2. 08-11-2010 04:24
NHL Jerseys
Ales Hemsky Authentic Jersey 
Alex Ovechkin Authentic Jersey 
Alexander Semin Authentic Jersey 
Alexandre Burrows Authentic Jersey 
Alexei Kovalev Authentic Jersey 
Andre Fleury Authentic Jersey 
Andrei Markov Authentic Jersey 
Andrew Ladd Authentic Jersey 
Antti Niemi Authentic Jersey 
Bobby Clarke Authentic Jersey 
Bobby Hull Authentic Jersey 
Antti Niemi Jersey 
Alex Ovechkin Jersey 
Alexander Semin Jersey 
Ales Hemsky Jersey 
Alexandre Burrows Jersey 
Alexei Kovalev Jersey 
Andre Fleury Jersey 
Andrei Markov Jersey 
Andrew Ladd Jersey 
Bobby Clarke Jersey 
Bobby Hull Jersey 
Brian Gionta Jersey 
Brooks Orpik Jersey 
Chris Pronger Jersey 
Claude Giroux Jersey 
Daniel Sedin Jersey 
Derek Boogaard Jersey 
Dion Phaneuf Jersey 
Drew Doughty Jersey 
Ductin Byfuglien Jersey 
Duncan Keith Jersey 
Evgeni Malkin Jersey 
Gordie Howe Jersey 
Brian Gionta Authentic Jersey 
Brooks Orpik Authentic Jersey 
Chris Pronger Authentic Jersey 
Claude Giroux Authentic Jersey 
Daniel Sedin Authentic Jersey 
Derek Boogaard Authentic Jersey 
Dion Phaneuf Authentic Jersey 
Drew Doughty Authentic Jersey 
Ductin Byfuglien Authentic Jersey 
Duncan Keith Authentic Jersey 
Evgeni Malkin Authentic Jersey 
Gordie Howe Authentic Jersey
Scris de NHL Jerseys
3. 05-11-2010 03:53
nfl jersey
bookmarks nfl jerseys because of your extraordinary blog layout. But seriously, I think your site has one of the freshest theme I've came across.
Scris de nfl jerseys
4. 10-10-2010 05:06
Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.
I just clicked over from another site ugg australia  
and figured I should take a look around. Like what I see so now I'm following you. Look forward to checking out your some of your posts again.
Scris de ugg australia
5. 29-07-2010 08:50
Nici acum..
Nici acum romanii nu s_au trezit. Toti care au votat in primul si al doilea mandat pe 666 sa ceara iertare poporului roman care inteles pericolul. Si totusi e cam tarziu caracatita favorizata de Iliescu s_a intari si va fi mult rau si dupa disparitia lui.
Scris de LG
6. 06-07-2010 12:52
"Proletari din toate tarile, uniti-va"
"Scinteia" este ziarul de capatai din care v-ati inspirat articolele impotriva "tradatorilor natiunii si poporului roman". Imi dau fiori reci modul in care sunt editate textele publicatiei Curentul, mai ales ca este una aservita puterii. Vai de tara asta ce a ajuns!
Scris de Mihai
7. 09-05-2010 13:03
..
Bun articol/faine comentarii ! Restrospectiv insa, aruncand o privire, putini reusesc sa vada Spirala, nu numai cercul stramt in care ne invartim.
Scris de dincandincandmaminunez
8. 17-04-2010 20:36
..
iliescu sa aiba aceasi moarte ca a ceausestilor el ia executa :sigh sal aiba d-zeu in pace pe ceausescu ..... ce a facut el astia nus in stare sa varuie ........ niste derbedei si hoti
Scris de dana
9. 17-04-2010 20:29
..
eu i zic doar atat sa aiba aceiasi moarte ca a ceausestilor
Scris de dan
10. 09-03-2010 08:45
Ceausescu s-a "sinucis"
Ceausescu si-a semnat singur condamnarea la moarte cand a inteles si a divulgat rolul \"agenturilor\" 
Nu uitati ca SUA-CIA si URSS-KGB, au stabilit prin Tratatul din Malta soarta tarilor foste comuniste. Ura SUA fata de comunism, a dus la pactul cu diavolul. Recompensa pentru distrugerea comunismului a fost ca au dat pe mana KGB-istilor aceste tari sa le jefuiasca. Zicea un mare economist atunci, ca a fost cea mai mare greseala politica a SUA, fiindca KGB-istii vor distruge nu doar tarile lor ci si capitalismul si democratia in sine. In toate tarile foste comuniste scenariul este acelasi. Baietii cu \"ochii albastrii\" au pus mana pe puterea politica, si-au tras legi pe masura si au acaparat eoonomia. Nu uitati ca si Lech Walensa a fost dovedit a fi securist. Si apropos, ONU mai traieste?
Scris de Ghe.Marcu
11. 08-03-2010 13:20
ahahahahahah
ce popor de codosi comunisti ,l-ati omorat pe mosneag si ati devenit egali poporului irachian care voteaza cu cerneala pe deget :)
Scris de hahahaha
12. 08-03-2010 13:18
ahahahahahah
lasa mei ca pe langa Ceausescu si Iliescu pe mine o sa ma blestemati mai mult :(
Scris de Anticrist
13. 15-02-2010 10:16
ahahahahahah
Exista o alta solutie,adica se putea schimba ceva fara acordul moscovei?! 
 
Cred ca daca URSS ul nu se destrama si azi eram tot sub "ocrotirea"sovietelor. 
 
Victoria lui Ianucovici in Ukraina imi da de gindit ....desi azi nu mai este vorba de ideologie,. 
 
Iliescu trebuie incurajat sa se retraga ,ajutat asigurat ca va avea imunitate pe viata.Astfel putem curata tara de toti acei ce au beneficiat de protectia sa. 
Este nevoie de inteligenta si rabdare ,primul pas destramarea PSD ului si salvarea(captarea lor in altre partide ) oamenilor valorosi de acolo :(
Scris de Realism
14. 02-01-2010 21:48
dreptate
la multi ani legionarilor
Scris de laserg
15. 30-12-2009 21:33
dreptate
trebuie neaparat justitia sa-si faca treaba
Scris de costin
16. 30-12-2009 21:33
dreptate
trebuie neaparat justitia sa-si faca treaba
Scris de costin
17. 29-12-2009 15:23
condamnare
oameni buni 
sper ca toti cei in viata sa fie codamnati 
si chiar cei mai tineri care nu au paricipat la rebeliune dar au avut informati si au tacut ptr un os 
urganele judiciare sa daie contul si sa plateasca 
celor morti ca militaru sa se confiste averele lor si a familiei sa fie decradati si sa poarte emnul lui cain 
asta pentru ca sa sti generatile urmatoare ce patesc netrebnici
Scris de sfantul iosef
18. 28-12-2009 12:54
DUMNEZEU NU BATE CU PARUL!
O sa le vina randul si lor. Numai noi sa ne trezim!
Scris de Stefan
19. 28-12-2009 12:30
mai ai si tupeu bosorog comunist
sa te bata dumnezeu pentru tot raul care l-ai facut tarii asteia, te-a interesat doar puterea ,nu ti-a pasat cu ce perderi sa facut tu cu toti comunistii tai.Sa ajungi si tu ca si Ceausecu, sa isi aduca aminte lumea de tine ca de dracu
Scris de Calin
20. 28-12-2009 10:44
Acum inteleg...
Abia acum inteleg de ce Domnul Geoana pe tot timpul campaniei electorale sustinea ca el vrea "liniste", el e omul care aducea "linistea". Se pare ca vor mai fi dezvaluiri care ii va avea pe ei-comunistii in prim plan si nu vroiau sa auzim noi ce criminalii avem la conducere.
Scris de Adrian
21. 28-12-2009 09:56
De ce nu stiti ?
Nenea de la 07:50 ,pai ce credeti, ca cei doi jurnalisti aveau aceste documente in seltare la acea vreme ? Si daca vlei sa stii ca in Oltenitza si in 2009,este o stlada care se cheama Alexandru Iliescu !
Scris de Viorel
22. 28-12-2009 07:50
viteji
DE CE N-ATI SCRIS ACEST ARTICOL PE 26.12 1989?SAU 1.03 1990?????????????????SA NE LUMINAM MAI REPEDE.
Scris de aerpo
23. 28-12-2009 07:50
viteji
DE CE N-ATI SCRIS ACEST ARTICOL PE 26.12 1989?SAU 1.03 1990?????????????????SA NE LUMINAM MAI REPEDE.
Scris de aerpo
24. 28-12-2009 07:27
Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.
Toate bune si frumoase, dar am o rugaminte. Ia-ti tu expresia "oamenii simpli" si bagati-o in cur. Om complicat si complex care esti !
Scris de 30
25. 28-12-2009 05:50
Incet,dar sigur!
In cadrul acestui mandat 
Iliescu va fi judecat 
Si va fi condamnat, 
Un mos va spune cu adevarat
Scris de Rica
26. 28-12-2009 00:38
Adevarurile Pietei Universitatii
Toate deyvaluirile din acest arrticol, au fost spuse in perioada Pietii Universitatii, din anii 90. Unii nu au vrut sa auda adevarfurile rostitte atunci si acum spun ca altfel ar fi stat lucrurile daca adevarul ar fi fost cunoscut mai demult. Fals, romanii l+au crezut ca niste legati la ochi pe acest impostor de Iliescu.
Scris de Demetra
27. 27-12-2009 21:43
NU VA HRANITI CI ILUZII!
Sa fie clar ca ascensiunea lui Iliescu KGB este rezultatul unui interes comun al multor puteri straine in a-l inlatura pe Ceausescu incomod atat pentru rusi dar si pentru occident. 
Ascensiunea lui a fost posibila ca urmare a faptului ca toti au fost de acord ca el este SUCCESORUL .Numai ca Iliescu stapan deplin al teoriilor luptei de clasa stie ca cine a tradat o data o mai poate face si a doua si a n-a oara.Ca atare pe rand el i-a indepartat pe cei care i-au facilitat ascensiunea.Asa s-a intamplat si cu Brucan si cu Stanculescu si cu Virgil Magureanu.Acum maniosi pe ingratitudinea lui Iliescu atat Stanculescu cat si Magureanu mai maraie cate ceva despre crimele lui Iliescu. 
Dar SA NU UITAM CA :Stanculescu este cel care a condus personal operatiunea de scoatere cu elicopterul a lui Ceausescu din sediul CC si mai apoi a dat telefoane pe TO lui Kemenici prin care ii cerea sa produca un pretext care sa-i permita lichidarea,in garnizoana dev la Targoviste,a Ceausestilorchiar fara proces. Kemenici nu a fost in stare desi el ii avea in mana pe Ceausesti asa incat Stanculescu a conchis ca trebuie sa se ocupe personal de lichidarea acestora ceea ce a si facut.In felul acesta Iliescu putea fi linistit si-si putea continua opera de INHATARE A PUTERII IN ROMANIA CA AGENT AL MOSKOVEI.Ba mai mult Stanculescu este cel care dispune arestarea lui Verdet care voia sa instaleze un guvern al revolutionarilor in care Iliescu era propus ministrul Culturii si nimic mai mult dar dupa convocarea Marii Adunari Nationale singurul organ abilitat in gestionarea puterii dupa disparitia cuplului Ceausescu.Este evident ca Verdet strica jocurile Moskovei iar Stanculescu ,care acum o face pe fecioara ,a avut grija sa NU FIE IMPIEDICAT ILIESCU IN ASCENSIUNEA LUI. 
In ceea ce-l priveste pe Magureanu acesta a infiintat SRI ca organ de informare a lui ILIESCU ca o contrapondere a serviciului 0215 infiintat de Roman cu Gelu Voican Voiculescu.Acest SRI nu a facut nimic ca sa opreasca razboiul civil initiat din ordinul lui Iliescu de catre N.S.Dumitru care a venit in piata Universitatii cu forte civile de ordinul IMGB face ordine si mai apoi cu minerii.Tot Feciorelnicul Magureanu este cel care a primit informatii ca pe strada Roma din Bucuresti intrun plafon fals se afla casetele cu miocrofilme ale UM 0110 unitate ANTI KGB care a filat pe toti agentii Moskovei inclusiv pe Iliescu si Generalul Militaru(dosarele CORBII).Aceste casete s-au volatilizat si deci ILIESCU este mare patriot neprihanit prin grija si a lui Magureanu.Nu mai pun la socoteala ca atat timp cat a fost sef al SRI aceasta institutie a incalcat legea sigurantei nationale prin publicarea dosarelor lui Dan Amedeo Lazarescu si chiar a jigodiei S.R.Stanescu. 
Cine a vazut \"REVOLUTIA IN DIRECT LA TVR-LIBERA\"si-l aminteste pe jigodia de Dinescu care anunta ca la MAPN trebuie schimbata conducerea adica aducerea lui Militaru- GRU si de asemenea isi aminteste cum Iliescu personal cerea ajutorul Militar al Moskovei singurul care s-a opus fiind Gen.Gusa care mai apoi a avut o moarte misterioasa.JOS CIUMA ROSIE ILIESCU SI ACOLITII LUI!
Scris de ERODATUL
28. 27-12-2009 21:30
Insula Serpilor
Niciodata nu am inteles cum de a cedat atat de usor Constantinescu in litigiul Insulei Serpilor( nu platforma ci uscatul)! Poate lumina cineva situatia? Chiar si retroactiv!
Scris de indureratul
29. 27-12-2009 19:12
SUS PATRIA!
Pe ei,pe mama lor!
Scris de stefan
30. 27-12-2009 17:29
E bine sa stiti1
Am citit fara pauza ,aproape trei ore,documentarulBIOGRAFIASECRETA a lui Ion Iliescu!Recomand sa intrati pe motorul GOOGLE sa solicitati:Ion Iliescu,biografia secreta!Aflati adevarul!Tot ce vi s-a ascuns! tflat
Scris de Yu-Gi-On
31. 27-12-2009 17:00
greu de inteles
dupa procesul de la nurnberg in toata lumea a inceput vantoarea de nazisti,insa din pacate nu s-a procedat la fel si in cazul comunistilor.de ce?pentru ca a fost o rsturnare a unor comunisti in favoarea altor comunisti,altfel nu se explica motivul,care cu timpul dupa cum se vede adevarul incet iese la iveala.ce ma doare pe mine e urmatorul fapt:ca justitia de azi se misca foarte lent(sau nu se vrea inca)pentru ca acei vinovati sa fie condamnati cat sunt inca in viata nu sa apuce sa fie declarati eroi ci din contra sa fie consideti persona nongrata cel putin si detentie pe viata pentru genocid si mintirea poporului cu bunastiinta in favoarea unui grup de intres cu misiune binestabilita din timp
Scris de claudiu
32. 27-12-2009 16:55
greu de inteles
Are mare dreptate cel ce se declara"patriot". Din pacate nu acelas lucru pot sa-l declare restul romanilor care in modul cel mai anormal cu putinta sau lasat prostiti si umiliti atatia ani dand votul lor unor criminli ca cei citati in articolul acestui patriot.Este inca si mai regretabil ca sunt putini romani care au curajul sa ia atitudine deschisa si ferma de fiecare data cind criminalul i.iliescu si altii de teapa lui apar in mod nerusinat in public si nu arunca in ei cu zoaiele care le merita sa cu oua clocite. Procedand astefel acesti mizerabil ar intelege poate ca vremea unora ca ei este una de rusine si de aruncat la groapa de gunoi a istoriei.
Scris de Gogu
33. 27-12-2009 15:56
romania nu v a fi inpartita de dusmani
am citit comentariul lui alecsandru si m a uimit atacul lui andrei sifonov la adresa romaniei facind afirmatii criminale care ma pun pe ginduri dar il asugur ca ca nu mor caii cind vor ciinii cred ca transnistria este un pericol pentru moldova dar si pentru romania criminalii din transnistria latra la comanda moscovei cu scopul de a incuraja pe tradatorii k g b din romania ca iliescu roman gioana guse hrebenciuc v voiculescu patriciu care a vindut petrolul rusilor falix vintu crin gasca lui fenechiu de la iasi nastase coalitia anti basescu pe care o parte dintre romaniidin tara si cei din strainatate prin votul lor au ripostat mai putin oltenia muntenia modova hunedoara si salaj care vor sa devenim republica ruseasca si sa iesim din nato si ue articolul lui sifonov ar trebui publicat in presa anticomunista din romania si din europa iar nato si ue sa reactioneze urgentsi sa inteleaga ca rusii nu ne vor in nato si ue iar transnistria este unealta lor pentru provocare si invrajbire cu vecinii pacat ca urmasii lui stefan si mihai au ramas cu nogtalgia comunismului si isi dau voturile pe faina zahar unor criminali strins uniti in jurul lui ilici calaul din ziua de craciun o sa i bata judecatorul suprem ca pr militaru si brucan spioniirusilor urmasii lor guse si gioana
Scris de un patriot
34. 27-12-2009 15:27
peste 30 de ani
Din pacate, acesti monstri comunisti inca mai sunt si vor mai fi la putere. Pentru ca , este nevoie ca ei sa dispara treptat toti, sa se ,,curete,, tara de toata generatia lor. Si asta se va intampla peste aproximativ 30 de ani( varsta unei generatii), cand ei nu vor mai fi, , si cand noi cei care aveam maxim 18 ani la momentul rovolutiei- deci nu puteam fi cooptati in structurile lor putrede- vom ajunge la varsta lor. Deabea atunci, Romania va fi o tara NORMALA...pana atunci, nici o santa, mimarea asa zisei democratii actuale va continua, iar romanii vor trai prost si in minciuna inca 3 decenii!... :sigh
Scris de deea
35. 27-12-2009 14:32
Adevar cu tiriita
Explicatia este simpla . De asta Brucan a declarat ca poporul roman este "stupid people" si ca ii trebuie 20 de ani sa inteleaga ce este democratia. iaca au trecut exact 20 de ani si ni se dau mai multe frinturi din adevarul tinut strasnic ascuns de cei care se afla in fruntea tradarii Romaniei.
Scris de ionica
36. 27-12-2009 14:11
Recompensa adevarata
Inca o data, Iliescu s-a folosit de crimele Spetnaz pentru a-si acoperi actiunile conspirative de preluarea a puterii si ucidere a fostei sale familii adoptive. Noile marturii se pot adauga cu succes la voluminosul Dosar Iliescu, bine palmat, timp de 20 de ani, de complicele sau din decembrie 1989, „marele anchetator” militar al „revolutiei”, generalul Dan Voinea. „Intamplator”, cel care a realizat rechizitoriul in baza caruia sotii Ceausescu au fost condamnati la moarte.Pentru palmarea dosarului , acest porcuror tradator al justitiei a fost recompensat de Iliescu si Basescu cu o pensie "nesimtita" a gradului de general in valoare de 18.500 de ron/lei pe luna.Asa da nesimtire.
Scris de marcu
37. 27-12-2009 13:47
Si mai departe?
Domnilor Ziaristi, 
Cred ca ar trebui continuat acest articol cu prezentarea modalitatilor de controlare a mediului politic, economic si social din Romania, pentru atingerea intereselor geopolitice rusesti. 
Intrebarea este: oare actualul nostru stat este in stare sa-si asigure independenta si apararea intereselor nationale? Cred ca aceasta se va putea face numai prin implicarea poporului, care a dovedit ca este mai constient si are o forta interioara mai mare decat s-au asteptat centrele de forta externe.
Scris de anton
38. 27-12-2009 13:14
Geoana urmasul lui Ilescu
Doamne unde zace nesimtirea un individ ca geoana vroia sa conduca Romania auzi, unde a fost dosarul revolutiei cine la pitit de nu am putut afla ca generalul geoana era implicat in dosar si acuzat asa a vrut iliescu sai dea tara pe mana ca sal scape pe el si implicit sa sterga urmele lui taicasau abjecti oameni . 
Sa ai curajul tu copil de nomenclaturist comunist acuzat in dosarul revolutiei sa candidezi la conducerea statului , sa ai nesimtirea sa mai stai si pe scaunul de sef al senatului al doilea om in stat este strigator la cer . 
Romani tre sa pornim o campanie impotriva acestor dementi de comunisti, primul pas lam facut ne-a ajutat dumnezeu am aruncat scarnavia comunisata de geoana din visul de a deveni conducatorul tarii acu tre sa-i compromitem media , informativ oricum ca lumea sa stie cine sunt indivizi ca geoana , iliescu, nastase, hrebenciuc, dinescu,voiculescu, nicolaescu, vadim, si altii ca ei . Domnule Roncea sunt un cetatean in varsata dar vreau sa apuc si eu sai vad pe nenorocitii astia ca sant trecuti in cartea de istorie a Romaniei ca tradatori de neam si aruncati la cosul de gunoi al istoriei 
Deschideti ceva un blog, o pagina de net orice in care cei care stiu despre aceste scarnavii comuniste sa publice sa dam in ei pana pleca de acolo.
Scris de liviu
39. 27-12-2009 12:37
fara cuvinte!
bravo!sunt impresionata de articol,sunteti cei mai buni!
Scris de loli
40. 27-12-2009 10:15
l-a omorat pe ceausescu
Este clar ca Iliescu ,in perioada aceea era omul Moscovei[poate si acuma mai este!!!]de ce l-a omorat chiar in ziua de craciun da dovada ca este un ateu acest iliescu si gasca lui care a furat revolutia romanilor
Scris de danydanut
41. 27-12-2009 09:12
elevul si a depasit discipolul
credeti ca acest criminal o sa fie judecat?eu cred ca nu justitia noastra e moarta de mult cu niste analfabete ca r stanoiu barbuleasca pivniceru comuniste infocate curve de ale lui ilici nu o sa avem justitie nicolae popa predescu juristi plantati de criminal in functii mari procurori ca joarza d voinea au ascuns dosarele rev si mineriadelor parintele constitutiei banditu care a murit a facut constitutia dupa indicatiile lui ilici dupa parerea mea ilici l a depasit pe ceausescu la capitolul crime se vede scoala kgb ului imi spunea i uglar fost secretar c c ca iliescu este paranoie si mult mai periculos decit discipolul lui il cunostea f bine au fost vecini 17 ani la numarul 202 unde locuia si maurer care mia spus ca mina lui ilici e lunga si ajunge in orice loc dispun de daate inportante despre el furnizate de cei doi demnitari care au participat la luarea unor decizii gresite recunoscute de ei dar pe care le au regretat iar pentru ca au refuzat sa mai aprobe aberatiile dictatorilor au fost inlaturati iar iliescu dupa lovitura de stat recunoscuta de cei doi vecini au fost evacuati uglar spunea iliescu nu are mama nu are tata si nici prieteni tot dela ei am aflat se pregateau doua lovituri de stat una pusa la cale de ceauseasca cu gasca banc bobu postelnicu lupu arsenie seful cadrelor cc ei l au trimis pe cesca in iran cu scopul de al rasturna de la putere si inscaunarea lui nicu ea masa a trimis un criminal in iran sa l inpuste pe ceasca dar serviciile sacrete l au prins si a recunoscut la insistentele presed iranului si a scurtat vizita si ia spus sa i aresteze pe toti cit mai repede prostul nu a ascultat sfatul lui comeini iliescu kgb a fost mai destept a facut el lovitura de stat pe dictatori i a ecsecutat iar pe restul i a arestat dar i a eliberat tot el erau fisti tov unii poate mai apropiati lui cred ca stanculescu a oscilat intre cele doua comploturi pus la cale protagonisti elena si iliescu marcel fostul amant alaturi de altii in timpul in care ceasca era la moscova in 1956 iliescu cu draghici au arestat multi studenti in timisoara si cluj deci el atunci a facut crime multi studinti au murit schingiuti in puscarii prof univ din cluj a fost arrstat din ordinul lui dan martian mina dreapta a lui iliescu prof mi a povestit eu fiind studentul lui din informatiilr mele iliescu s a nascut linga sighet dintr o familie de tigani fiind infiat de fam iliescu trimis la moscova de ana paucher la studii dupa revenirea in tara a fost ajutat de popescu puturi si valter roman noailander tata lui criminalul petre gasca lui ilici au subminat economia romaniei si au omorit multi patrioti daca a mi ramas ceva din justitie sa si faca datoria fata de milioanele de romani in caz contrar v a mai fi o revolutie nu peste mult timp ceva se coace
Scris de un cunoscator
42. 27-12-2009 07:55
Ucisi din Necesitate!
Nu mai are nicio relevanta cine i-a ucis! Important este sa se inteleaga ca - daca nu-i omorau - , mureau mii de romani nevinovati, intrucat, la noi, langa Parc, se tragea de mama foscului! Mergeam in patru labe prin casa, ca auzisem ca fusese impuscata o femeie, in bucatarie, cand facea o cafea! 
In clipa cand s-a vazut caseta la tv, a incetat sa se mai traga.Ca un miracol! 
A doua zi, a fost o LINISTE suspecta, fata de cate indurasem in acele cumplite zile! 
Nu stiu daca poporul ar fi vrut asa ceva; cred ca - 99 % - ar fi dorit sa-i aresteze si sa-i tina cu CARTELA aia nemerica si in frig, toata viata, dar - repet - MUSAI a trebuit sa-i omoare - ca sa salveze alte suflete nevinovate! 
Atunci, a fost o IZBAVIRE si o SALVARE, uciderea lor! Unica SOLUTIE aceea a fost in acele zile ! Doamne, iarta-ne!
Scris de un oltean
43. 27-12-2009 03:50
ADEVARUL MAI TARZIU.
Va mai trece ceva timp pentru aflarea adevarului.Sunt inca multi oameni implicati in acest proces.
Scris de Alec
44. 27-12-2009 00:30
o.k.
Ceea ce s-a intamplat,e normal,se inscrie in ordinea fireasca a lucrurilor;exista o continuitate in istoria noastra-cazul ceausescu nu este singular. Pe Dragos il pun ungurii in Moldova,pe Tepes il arunca in inchisoare Matei Corvin si tot el il repune pe tron dupa 12 ani,pe Brancoveanu il ridica turcii din Bucuresti fara ca nimeni sa se opuna,il duc la Stambul si-l taie,de fanarioti ce sa mai zicem-erau taiati de calaii sultanului direct in pat,in timp ce isi faceau siesta,daca se gasea altul sa dea mai mult-si se gasea;pe Tudor il ridica eteristii din tabara lui,din mijlocul pandurilor lui!Ce sa mai zic de Mihai,vin niste mercenari belgieni si il ucid in cortul lui...etc.,etc.Pe Ceausescu nu-l mai dorea o putere straina(sau mai multe)-si l-au eliminat.(de ce nu am facut-o noi?-ori nu vroiam,ori ne era frica).Si acum veniti si ne spuneti ca in spatele inlaturarii lui era KGB si GRU.E adevarat?Vai de mine...Cine a mai pomenit asa ceva?Las gluma si ma gandesc la cei care au murit;ma gandesc ca atunci cand am strigat "Jos Ceausescu" eram sincer-si sunt sincer si acum cand afirm ca si-a meritat moartea fie cu un glont in ceafa la o anumita ora,fie cateva ore mai tarziu impuscat de parasutisti.Iar pe Iliescu,sa il lasam sa fiarba in suc propiu.Si voi nu mai scrieti articolele astea de parca ati fi alfa si omega.
Scris de luc
45. 26-12-2009 23:24
(aproape)Punct si de la capat
un articol f bun, ca si multe altele de pana acum. am simtit ca aici se incearca si se face ceva. 
se pare ca se starneste un nou entuziasm. din lectia trecuta a entuziasmului la acest nivel, as zice ca ni se pregateste altceva... haideti sa trecem la modalitatile actuale de contorol..cele enumerate mai sus, tin deja de istorie. in asa zisa democratie pe care o traim, cred ca apare un altfel de inrobire, cea financiara. ziarele sunt asalatate de articole despre credite si alt fel de indatorari, pornind de sus, pana la micul om. dupa ce se face lumina in toata busculada asta de evenimente si informatii, as vrea sa stiu ca exista cineva care urmareste si viitorul. poate chiar acelasi ziar. pentru ca putem oserva ca istoria se scrie anterior desfasurarii faptelor. sa nu ne trezim iar peste 20-30-50 de ani ca iar am fost nimiciti. dar pana atunci, sa facem curat din ce a mai ramas. ne-o cer cei ce au murit.
Scris de Deschidem ochii?
46. 26-12-2009 22:50
ANCHETA
Pai cred ca Voinea a fost numit special sa se ocupe de asa zisa ancheta(si sa taraganeze lucrurile)are si el partea lui de vina in pseudoprocesul Ceausestilor.
Scris de ???
47. 26-12-2009 20:32
ciudatenie
daca fiecare soldat a descarcat un incarcator de 30 de cartuse, de ce nu a luat niciun glonte in figura Ceausescu? ciudat! :x
Scris de daniel
48. 26-12-2009 20:30
ilioescu criminal
Acum stiti ca acest iliescu este criminal? Cine nu crede este la fel ca el.
Scris de ambrasnake
49. 26-12-2009 19:39
iliescu
asa cum a fost executat ceausescu aceeasi soarta si iliescu ( dar nu de Craciun). trebuie executat cat mai repede, sunt f.multe clone in partid. pacat ca cei care au votat cu el pana acum nu si-au dat seama cine este acest iliescu. trebuiau sa se trezeasca de la mineriada din iunie 1990. un presedinte sa multumeasca minerilor ptr curatenia facuta in bucuresti? trezitiva!!!!!!!!!!!
Scris de sanda
50. 26-12-2009 19:37
Timpul condamna totul
Orice tentativa de judecare a faptelor in lovitura de stat din 1989 nu poate fi interpretata , astazi, decat ca o razbunare a lui Basescu . 
Tot ce poate Basescu sa faca pentru aflarea adevarului este sa faciliteze o autopsie la un institut criminalistic in anglia sau franta pentru a afla adevarul despre asasinarea lui ceausescu. 
Iliescu la 80 de ani nu mai poate fi condamnat decat de viata . O viata lunga dar batrana. Trebuie lasat sa-si poarte pacatele pana la capat . Dintre ceilalti majoritatea au platit in felul pt ceea ce au facut. 
Interesant de povestit este faptul ca Brucan chiar si cand era pe moarte era sa ia viata unui alt om. Familia acelui om a donat sange pt salvarea vietii acestuia dar spitalul a refuzat sa faca tranfuzii de sange pentru ca aveau nevoie de sange pentrul \"domnul\" Brucan . 
Sa-i fie tarana usoara !
Scris de giovani
51. 26-12-2009 19:20
acceasi soarta vor avea
aceeasi soarta vor avea si ei..istoria nu uita si nu iarta...e doar o chestiune de timp!!! 
subminarea economiei si genocid....acuze valabile si pt tov.iliescu!
Scris de echo
52. 26-12-2009 19:10
ZANGANIT
printre clinchetele suave de zurgalai ,parca aud un usor zanganit de catuse.OARE?PE la ;DOMNIILE LOR-STIU EI CARE- OARE NUse PERCEPE NIMIC/?DAR SA ASTEPTAM ANUL NOU CU INCREDERE SI SPERANTA CA TOTUL VA FI BINE.LA MULTI ANI.
Scris de PRIVITOR
53. 26-12-2009 16:12
Iliescu - asasin
Jegul KGB ar trebui inchis in primul rand pentru mineriade. Si apoi pentru Ceausesti.
Scris de Mirela
54. 26-12-2009 14:55
Bravo, Curentul!
Bravo mai baieti! Bravo doamnele noastre Iulia, Tia, Dana si Mirela! 
La Multi Ani!
Scris de Alex
55. 26-12-2009 14:03
TRUCAJ ORDINAR
SA ITI FIE RUSINE DINU PATRICIU
Scris de mda
56. 26-12-2009 12:50
Adevarul ne intra-n ochi...
Dupa asasinarea Ceausestilor, au trecut inca 5 zile, pana la inmormantarea acestora. Ce s-a intamplat cu ei intre 26 si 29 decembrie `89?  
Cerasela Barjac, amanta lui Gelu Voican, a afirmat pe un post TV, ca a ajutat la punerea in cosciug a celor doua trupuri la morga. Ea a afirmat ca Ceausescu nu avea pe corp nici o urma de gloante, desi paltonul era ciuruit.  
Ea mai afirma ca trupul lui Ceausescu era inca moale si cald. Avea insa pe corp urme de schingiuire si unchiile smulse.  
Se cunoaste faptul ca unghiile, ca si oasele, nu putrezesc. Ele ar trebui sa se gaseasca langa oasele degetelor. 
La o eventuala deshumare, s-ar putea constata usor lipsa unghiilor.  
Sa fie acesta motivul pentru care de 20 de ani se refuza deshumarea Ceausestilor?
Scris de Ceacanica Junior
57. 26-12-2009 12:04
Istoria Romaniei
Dle Roncea,articolul este impresionant;plin de afirmatii la care noi oamenii de rand nu avem acces.Depozitul de informatii de care dispuneti,va rog sa-l puneti la dispozitia poporului prin intermediul unei carti.Petrec mult timp in alte tari si atunci cand am timp citesc si comentez articolele cu semnatura dvs.Adunati toate articolele intr-o carte-toate sunt istoria contemporana a noastra,viltoarea existentei noastre.La multi ani!
Scris de Rodrigo
58. 26-12-2009 12:04
scenarii
Mai este ceva de discutat in asemenea situatii.Criminalul bolsevic ar trebui anchetat si judecat,deoarece se vor afla multe secrete.
Scris de naex
59. 26-12-2009 10:54
Dupa Iliescu,vom avea voie sa ne bucuram
Regimul Iliescu ne-a transformat in monstrii.Sa invatam sa ne rugam ca Dumnezeu sa se indure de noi.Sa ne rugam si pentru Sfintii Militari .
Scris de barbie
60. 26-12-2009 10:06
unde e justitia
Si cei mai mari criminali din istorie au avut dreptul la un proces cinstit de ce cu N.C.nu au fost respectate regulile internationale de justitie Cine a propus constituirea unui tribunal exceptional trebuie sa si asume si responsabilitatea actului in caz contrar sa fie pedepsit tot dupa vechiul cod penal cu toti acolitii si tradatorii
Scris de OSANUL
61. 26-12-2009 08:37
Justitia sa-si faca treaba!
Unde au stat aceste informatii pina acum, dle Roncea? Poate Romania ar fi fost alta daca le-am fi citit acu' 5 sau 10 ani! Macar n-am mai fi avut indoieli(unii dintre noi) in cei priveste pe toti "actorii" din piesa de mai sus. Personaje dubioase recunosc, pentru mine, care confirma pe deplin disperarea acestora de a nu se afla adevarul, de a se ascunde permanent in spatele puterii si de a mentine o stare de fapt avantajoasa minciunii lor. Multumim inca o data pentru astfel de informatii, desi ies putin cam tirziu, oamenii de rind au obosit sa se mai lupte si, periculos mi se pare, sint multi cei care au profitat pe linga Iliescu si care vor face opozitie permanenta spunind poate ca acestea sint doar niste speculatii.Iliescu ar trebui arestat si judecat pe bune pina nu moare erou, emanat al revolutiei din 89!
Scris de Cristina

Alte articole scrise de acelaşi autor:


   
  Arhiva 2009
   
  SC Dramiral Media Group SRL.
  Copyright © SC Dramiral Media Group SRL. Toate drepturile rezervate.
  Programare si design www.spider.ro