Home Actualitate Creditorii cer 1 milion de euro de la clubul de fițe al...

Creditorii cer 1 milion de euro de la clubul de fițe al lui Mutu

DISTRIBUIŢI

Un nou scandal cu fotbaliști, șmenuri, bani negri albiți la ceas de seară prin cluburi de fițe este pe cale să izbucnească, implicând direct un „briliant“ al fotbalului – Adrian Mutu. „Briliant Club“ – clubul fotbalistului, are datorii de 3.836.758,30 RON, înregistrate doar la o primă strigare, deoarece suma nu reprezintă decât o parte din totalul datoriilor acumulate. Potrivit iulianurban.ro, la masa creditorilor debitoarei Briliant Club, clubul de fițe al lui Adrian Mutu, s-au adunat, din cei 80 de creditori aflați pe listă, doar 20 deocamdată, care au și depus cererile de creanță.
„Sâmbăta trecută, la întâlnirea creditorilor în dosarul Briliant Club, s-a votat cu majoritate de voturi ridicarea dreptului de administrare al debitoarei. De asemenea, a fost dezbătută problema legată de reorganizarea activității debitoarei, în condițiile în care debitoarea nu este interesată de o reorganizare serioasă, iar creditorii nu au fonduri suficiente pentru a reorganiza clubul. Ca alternativă s-a propus vânzarea brandului, idee cu care creditorii au fost de acord, evidențiind că au primit deja oferte.
 
S-a mai ales de asemenea și comitetul creditorilor, format din cinci membri, și a fost luată în discuție situația financiară a debitoarei. În urma acestei analize a fost scos la iveală faptul că debitoarea are contabilitate fictivă. Astfel, s-a decis să nu se depună momentan plângeri penale pentru a nu îngreuna vânzarea brandului. De asemenea, s-a mai evidențiat faptul că mărfurile care erau declarate ca fiind în stoc, în valoare de 20.000 de lei, nu există. A fost discutată situația penalităților fiecărui creditor, s-a decis că se va renunța la aceste penalități în situația în care prin vånzare se vor recupera debitele principale, deoarece nivelul de creanțe este foarte mare în comparație cu activele societății. Următorul termen pentru continuarea procedurii de insolvență a fost stabilit pentru 20.06.2009“, susțin specialiștii de la Urban și Asociații.

O istorie scurtă și zbuciumată

Clubul Level, administrat de societatea „Briliant Club“, una din firmele în care fotbalistul a băgat bani și unde sora lui, Laura Cordun, este acționar și administrator, are probleme financiare mai vechi. Laura Cordun a declarat, la sfârșitul anului trecut avocaților de la Urban că nu are bani și că, deși numele ei apare în acte, deciziile sunt luate de fratele său, Adrian Mutu, care  trebuie să hotărască dacă plătește. Deși funcționează de un an , Level s-a confruntat tot timpul cu probleme. Deschis inițial sub brandul Pacha, clubului i s-a retras franciza după doar câteva luni, din cauză că acționarii nu au respectat rigorile impuse de firma-mamă.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.