Home Economic-Financiar Nunta – câteva mii de euro pentru o zi de distracție

Nunta – câteva mii de euro pentru o zi de distracție

DISTRIBUIŢI

Au sau nu bani, cånd vine vorba de organizarea nunții, romånii nu se dau în lături de la cheltuieli. Și cum costurile se ridică la cåteva mii de euro, organizatorii de evenimente, cårciumarii sau firmele de închirieri limuzine se întrec în oferte pentru însurăței.
Cei care vor să se căsătorească trebuie să știe, însă, că evenimentul trebuie planificat cu aproape un an înainte. Nu neapărat din cauza banilor, ci a gradului de ocupare a localurilor disponibile.
Majoritatea restaurantelor care organizează nunți sunt deja rezervate pentru 2010.
Odată stabilit numărul de invitați, se poate trece la închirierea localului. Pe långă plata unui avans, care poate merge de la cåteva sute de lei pånă la cåteva mii de euro, tariful se stabilește pe nuntaș. În funcție de dimensiunea sălii, serviciile oferite sau tipurile de måncare oferite, meniul pleacă de la 60 de euro de persoană.

De la taxa de dop, la birul pe furculiță

Unele restaurante nu acceptă un număr de invitați mai mic decåt capacitatea sălii, astfel că prețurile se stabilesc în funcție de numărul de participanți. Se pot face și diverse înțelegeri. Spre exemplu, însurățeii pot face economii aducånd băutura de acasă. Problema este că sunt și localuri care cer în schimb o „taxă de dop“ pentru fiecare litru consumat. Nu este singura metodă prin care cårciumarii încearcă să scoată ceva bani în plus. Pe långă banii ceruți pentru bacșișul ospătarilor, unii patroni cer și o taxă de… uzură a tacåmurilor.
Prețul rochiei de mireasă pleacă de la 900 de lei și urcă nelimitat pentru fiecare danteluță, broderie sau pietricică aplicată. În ceea ce privește culorile, se pare că miresele s-au cam săturat de clasicul alb, la mare căutare fiind modelele crem și ivoire.
Costumul de mire este ceva mai ieftin – peste 700 de lei, și are avantajul că poate fi purtat mai mult de o seară. Cei care vor să își impresioneze invitații pot închiria o limuzină, o mașină de epocă sau chiar o caleașcă.
Prețul pentru o limuzină depinde de model și numărul de ore pentru care se închiriază. Spre exemplu, pentru 1.500 de lei mirii vor avea la dispoziție luxoasa mașină pentru cinci ore. Cei care își doresc o mașină de epocă pot încerca, spre exemplu, Beauford classic tourer 1930 style cu tapițerie din piele negru-crem finisată într-un lemn superb de cireș. Costul este de 400 de euro pe eveniment și include șoferul și combustibilul. Romanticii care vor să înlocuiască orezul cu eliberarea unor porumbei plătesc între 250 de lei pentru un pachet cu 10 porumbei voltați și 500 de lei pentru 10 porumbei voltați și 10 voiajori.
O altă găselniță pentru impresionarea nuntașilor este fåntåna cu ciocolată. Prețurile variază în funcție de tipul de ciocolată folosit, „etajele“ fåntånii sau numărul de persoane invitate. Spre exemplu, pentru un eveniment de 100 de persoane, costurile sunt în jur de 260 euro.
Dacă banii cheltuiți nu au făcut din ziua nunții un eveniment de neuitat, puteți achiziționa un pachet foto-video. Costurile – între 1200 lei și cåteva mii de euro.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.