Home Actualitate Iată de ce Antena 3 bate Realitatea TV la audiență

Iată de ce Antena 3 bate Realitatea TV la audiență

DISTRIBUIŢI

Azi dimineață Realitatea TV a reușit să transporte publicul înspre zona crepusculară cu o știre senzațională cu adevărat. Au prezentat cazul unui infractor periculos, prins după patru evadări, numit de editorii știrilor „Houdini de Maramureș“ – pe numele său real Ioan Ursuț – care, după „reporterii speciali“ ai Realității, ar fi înfăptuit încă de la vårsta de 13 anișori crime peste crime la nivel european. Captura de ecran este relevantă.
Graficul explicativ al știriștilor de la Realitatea TV bate însă chiar realitatea. Ioan Ursuț are, cum zic cei de la Realitatea, 40 de ani. Astfel, în 1983, la prima sa crimă din Italia, ar fi avut 13 ani, iar la următoarele crime făptuite în Suedia – vårsta de 14 ani.
Un puber atât de productiv ar fi atras până acum atenția mondială, ar fi adus Baia Mare de unde provine „Houdini“ în Cartea Recordurilor, iar gangsterii internaționali ar fi venit în genunchi la Ioan Ursuț să-i învețe killeritul.
În realitate, datele prezentate de Realitatea au fost luate ad litteram de pe Wikipedia, fără niciun fel de minimă verificare, și fără măcar a se confrunta, la nivel elementar măcar, conținutul prezentării ditirambice de pe Wikipedia. Ursuț, se precizează pe Wikipedia, este născut în 1959. Are avea deci 50 de ani, iar nu 40, cum au înțeles reporterii Realității cu probleme de aritmetică elementară. Mai departe, simpla lectură a parascoveniilor despre Ursuț postate la categoria români din Italia, pe Wikipedia, ar fi trebuit să pună în gardă orice cititor normal la cap, d’apoi un ziarist. Copy paste-ul poate împinge deseori în ridicol și derizoriu, iar ziariștii Realității reușesc să se depășească pe ei înșiși la acest capitol.

Realitatea tv, disperată să ajungă din urmă Antena 3

Lipsa de performanță a celor de la Realitatea tv apare cu atât mai penibilă în contextul în care pe culoarele postului patronat de Vîntu s-a dat un fel de ucaz, prevăzut cu sancțiuni grave, pentru cei care nu reușesc să atingă ratingurile Antenei 3.
Tiberiu Lovin, mogulul-șef al site-ului Reporter Virtual, a dat în vileag un mesaj intern al unui mahăr al Realității, Cătălin Popa, care a atras atenția că sancțiunile vor ploua în continuare pentru toți cei care vor realiza programe cu o audiență mai mica decât Antena 3.
„Orice greșeală profesională se plătește scump: doi dintre colegii voștri cu funcții importante, Claudiu Giurgea – editor al zilei la sport, respectiv Adrian Ivănescu – producătorul executiv al jurnalelor de prime-time, au încheiat contractele de muncă cu rtv pentru «întåmplări» fără precedent: primul a ratat o emisiune cu totul (a pierdut invitații) și am fost nevoiți să o înlocuim cu un jurnal făcut în grabă, celălalt a ratat prima și cea mai importantă știre din jurnalul de 21, un sondaj curs care arăta că psd a trecut în fața pd-l (încă o greșeală ca asta în an electoral și plecam toți!!!). Alături de ei, o ilustră garnitură de colegi au primit sancțiuni de 10% sau 20% din salariu (…) cu maximă sinceritate, sper să fie ultimele amenzi pe care le dăm. La fel de sincer, nu cred că va fi așa. Pentru a fi consecvenți, vă anunț că, începând de azi, în cazul tuturor programele care vor înregistra audiențe sub cele ale Antenei 3, fie că sunt știri, fabrică, «Deschide lumea», «Realitatea zilei», se vor aplica amenzi echipei care realizează aceste programe (realizator-editor-producător).“ Amenințările lui Cătălin Popa la adresa colegilor săi nu au avut efect. Antena 3 bate în continuare Realitatea tv.

Unde sunt amenzile de la Realitatea tv?

După publicarea comunicării interne din cadrul Trustului Realitatea, Tiberiu Lovin obține graficele de audiență ale Realității tv și Antenei 3 și postează un nou articol intitulat „Unde sunt amenzile de la Realitatea tv“.
„Pe 1 mai 2009, am publicat un mesaj intern de la Realitatea tv în care Cătălin Popa îi amenință pe angajați că-i amendează de le spulberă fulgii prin vânt în cazul în care vor avea audiența sub cea a Antenei 3. Și pentru că amenințările ar fi fost mai serioase dacă din toamnă nu-și revin cei de la Realitatea tv, am cerut o statistică pe all urban și +18 urban legată de «Sinteza zilei» și restul emisiunilor de la televiziunea lui Vîntu. Acum aștept să aud câte amenzi și-au luat cei de la concurență, pentru că din 17 ediții au reușit să bată de maxim trei ori televiziunea lui Voiculescu.“
Se știe că lipsa de performanță nu este neapărat a producătorului, reporterului, realizatorului, ci a întregii echipe redacționale a respectivului post tv. Povestea de ieri de la Realitatea tv, știrea halucinantă despre așa-zisul Houdini de Maramureș, confirmă adevărul că standardele scăzute din punct de vedere jurnalistic nu pot fi schimbate nici prin amenzi, nici prin alte sancțiuni. A lua cu furca povești de pe Internet sau de aiurea și a tot încerca să păcălești poporul cu televizorul nu merge la nesfârșit. Cel puțin la capitolul acesta Realitatea tv mai are mult de învățat de la Antena 3.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.