Home Actualitate Fostul socru al lui Mutu nu poate fi clintit de la post

Fostul socru al lui Mutu nu poate fi clintit de la post

DISTRIBUIŢI

Dacă vă întrebați cumva ce mai face fostul socru al lui Mutu, Tiberiu Dinu, implicat în dosarul Cornel Șerban-DGIPI, aflați că el este bine-merci la Milano, unde ocupă și în prezent funcția de consul general. Confirmarea ne-a oferit-o chiar Ministerul de Externe, care ne-a spus în scris că „Domnul Tiberiu Mugurel Dinu este în continuare consul general la Milano“. Din acest răspuns am dedus că ancheta internă făcută de MAE în urmă cu aproape un an, când Tiberiu Dinu a fost citat la DNA în dosarul fostului șef al DGIPI, l-a găsit nevinovat pe consulul general de la Milano. Astfel, tatăl Alexandrei Dinu și ex-socrul celebrului Mutu a rămas în continuare consul general la Milano, în ciuda declarațiilor făcute în toiul scandalului chiar de către premierul Emil Boc. Acesta l-a chemat pe Tiberiu Dinu la o discuție, pe 30 martie 2009, împreună cu ministrul de Externe de atunci, Cristian Diaconescu, iar în urma întâlnirii premierul a decis să-i solicite ministrului Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, rechemarea consulului de la post. „Am decis să-i solicit ministrului de Externe rechemarea de la post a consulului de la Milano pentru depășirea atribuțiilor de serviciu“, a precizat Boc. Deși premierul a decis, Tiberiu Dinu a rămas la post până astăzi și are mari șanse să-și termine liniștit mandatul la Milano.
Secretul rezistenței lui pare să stea în relațiile de familie și de prietenie cu mai-marii din PSD. Grație acestor relații, Dinu a reușit să rămână până în zilele noastre la post. Pentru a înțelege cum funcționează sistemul pile, cumetrii, relații, trebuie precizat că scandalul în care a fost implicat Tiberiu Dinu a avut loc în vremea mandatului ministrului de Externe Cristian Diaconescu, lider de marcă al PSD și coleg de partid cu ex-ministrul Sănătății Ionuț Bazac, care, total întâmplător, este cumnat cu Tiberiu Dinu.
Și tot întâmplător, bineînțeles, imediat după ce premierul Boc a cerut rechemarea de la post a consulului general Tiberiu Dinu, ministrul Diaconescu a sărit în apărarea subalternului său. Diaconescu a declarat, în cadrul unei emisiuni tv, că a fost făcută o anchetă în cazul consulului general de la Milano, Tiberiu Dinu, dar nu au rezultat motive care să determine suspendarea acestuia din funcție. „A apărut la un moment dat, într-o dezbatere publică, numele consulului de la Milano. Noi am trimis o echipă de verificare în zonă.
Din punct de vedere consular, nu au fost identificate probleme în zonă“, a declarat Cristian Diaconescu.

DNA are altă părere

Ce-i drept, nici DNA nu a identificat probleme legate de activitatea lui Dinu în zona Milano, ci mai aproape, la București.
Potrivit Direcției Naționale Anticorupție (DNA), între consulul Dinu și fostul șef al Direcției Generale de Informații și Protecție Internă (DGIPI) din Ministerul Internelor, Cornel Șerban, au existat relații care au depășit cadrul legal. Procurorii DNA susțin că, „în perioada 27 decembrie 2008-12 ianuarie 2009, inculpatul Șerban Cornel, folosindu-se de poziția deținută și în mod nelegal, a pus la dispoziția unei persoane oficiale (consulul Tiberiu Dinu – n.r.), la solicitarea acesteia, lista detaliată a convorbirilor telefonice efectuate de la un post telefonic înregistrat la o companie de telefonie mobilă. Persoana oficială care solicitase listingul urmărea să folosească acele informații care nu erau destinate publicității la înlăturarea unuia dintre angajații instituției pe care o conducea. De asemenea, la solicitarea aceluiași oficial, Șerban Ilie Cornel a făcut demersuri pentru identificarea titularului/ utilizatorului unui alt post telefonic, care ar fi trimis mesaje de amenințare unui membru al familiei. În schimbul permiterii accesului la aceste informații, Șerban Cornel a primit promisiuni și a beneficiat de sprijinul oficialului, prin intermediul relațiilor acestuia, pentru promovarea în funcția de director adjunct al DGIPI“. Pe scurt, consulul Tiberiu Dinu a făcut un mic trafic de influență, în urma căruia prietenul său Cornel Șerban a ajuns șef la DGIPI, iar el s-a ales cu lista detaliată a convorbirilor telefonice ale unui subaltern și cu identificarea celui care o amenința la telefon pe cumnata sa, soția ministrului Ionuț Bazac.
O afacere profitabilă pentru ambele părți, dar care, conform procurorilor DNA, a depășit cadrul legal.
Argumentele DNA au fost se pare insuficiente pentru ministrul Diaconescu, și astfel Tiberiu Dinu și-a continuat liniștit activitatea la Milano.

Victor Becali: Fostul socru al lui Mutu este mână în mână cu hoții români
Impresarul Victor Becali a făcut, cu mai bine de doi ani în urmă, o declarație șocantă la o emisiune sportivă. Întrebat de moderatorul emisiunii care a fost motivul pentru care Adrian Mutu a refuzat să-și prelungească înțelegerea cu firma sa, Becali a declarat că după scandalul cu droguri de la Chelsea, fotbalistul a fost influențat de fosta sa nevastă, Alexandra Mutu, și, surprinzător, de socrul lui, Tiberiu Dinu.
„Adrian Mutu se împăcase în acele vremuri cu Alexandra. Fratele meu, Giovanni, a făcut o declarație într-o emisiune televizată de pe urma căreia Adrian s-a simțit jignit. Mai rău decåt el a reacționat familia sa de atunci, în special socrul. Tiberiu Dinu este consulul Romåniei la Milano de mulți ani. Eu nu vreau să intru în polemică, dar domnul ambasador Dinu este mai degrabă prietenul infractorilor romåni din Italia, decåt al oamenilor care merg acolo să lucreze cinstit și al intereselor Romåniei“, a spus Victor Becali.
După emisiune, impresarul a sugerat că Tiberiu Dinu ar fi făcut în ultimii ani numeroase „afaceri“ cu oamenii care furau din magazinele cu produse electronice de la Milano aparate, pe care consulul le-ar fi trimis în țară și våndut, ulterior, la un preț avantajos.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.