Home Actualitate „Savantul de renume mondial” Mircea Dinescu, premiat la Moscova

„Savantul de renume mondial” Mircea Dinescu, premiat la Moscova

DISTRIBUIŢI

Incredibil dar adevărat: „poetul-portofel“ Mircea Dinescu mai este – pe lângă secretar de stat incompatibil la CNSAS, gurist la Realitatea TV și latifundiar cu pretenții de „om de afaceri“- și „inventator-minune“! Fostul activist UTC, absolvent al Academiei de Partid „Ștefan Gheorghiu“, a ajuns „savant de renume mondial“, unde altundeva decåt pe meleaguri răsăritene!? Considerat de mari scriitori, ca Adrian Marino, drept un ins gregar, agresiv, grobian, semianalfabet și bolovănos care se identifică pånă la contopire cu parvenitismul, Mircea Dinescu se dovedește a fi și un impostor științific, premiat chiar la Moscova, ca metodă practică de a i se sifona niște fonduri în cont, c-or fi euro, c-or fi ruble. De altfel, Marino se referea la asemenea tip de premieri în felul următor: „Mă rog, sunt niște filiere, fie de natură etnică, fie homosexuală, fie masonică, legături care definesc viața literară occidentală și determină aceste premieri“. În cazul lui Dinescu se pare că mai este și altceva.
Omni-impostura i se desfășoară pe arii largi: de la agricultură la poezie, de la bucătăreală și chivernisire cu terenuri și vii pånă la… medicină și cercetări științifice pentru obținerea – reproducem din textul de prezentare a proiectului – „dializorului romånesc pornind de la valorificarea tehnologiei de obținere a membranelor hollow-fiber de hemodializă“. Cu o activitate demnă de „Teleenciclopedia“, „inventatorul“ Dinescu a ajuns să fie premiat și pentru obținerea de „complecși bioactivi din colagen“ și „zguri siderurgice reciclate“! Dånd dovadă de „abilități“ practic ieșite din comun, poetul Mircea Dinescu devine astfel pe långă analist politic, fermier, acționar, vånător, pescar, director general și „cercetător și coautor“ al unor studii științifice.
Spre exemplu, în calitate de acționar și director general al firmei S.C. M.D.-Agricola S.R.L. Potelu, Olt, conform documentelor pe care le prezentăm în facsimil, Mircea Dinescu participă, alături de un grup de cercetători ai S.C. C.C.M.M.M. S.A., la proiectul ROMDIA, al cărui director este dr. ing. Constantin Dan Badea, doctor în medicină, cercetător grad II, conferențiar la Universitatea din București.
Firma respectivă a raportat pentru 2008 o cifră de afaceri de 1.724.564 RON. Prin funcția sa la S.C. M.D.-Agricola S.R.L., unde este asociat cu soția sa, Mașa Dinescu, Mircea Dinescu încalcă flagrant legea incompatibilității și a conflictului de interese al unui demnitar al statului, fapt pierdut din vedere în prima cercetare a ANI. Așadar, cum vă spuneam, prin colectivul de cercetători din care face parte și el, Mircea Dinescu a devenit, la rândul său, participant și premiant, alături de adevărați oameni de știință, cu diferite lucrări la expoziții, simpozioane, manifestări ș.a. din Rusia (Moscova) și din Ucraina (Sevastopol), în special, dar și din România.

Dinescu, inventator de „inteligență artificială“ alături de soacra sa

Conform prezentării „invenției“ sale, aflăm că „în abordarea proiectului s-a pornit de la cercetările privind obținerea fibrelor de dializă care s-au finalizat în anul 2005 de către partenerul S.C. C.C.M.M.M. S.A. și rezultatele cercetării (Tehnologia de preparare a membranelor de hemodializă tip hollow-fiber – capilare – și instalația de obținere a fibrelor pentru echiparea dializorului – la preț de trei ori mai mic decât cele importate) care au fost transferate la S.C. M.D.-AGRICOLA S.R.L., societate care în prezent dorește extinderea cercetărilor în scopul fabricării dializoarelor echipate cu fibrele obținute (la un preț de cost de cca. 3 ori mai mic față de cele ale producătorilor consacrați) și la un nivel de calitate similar cu cel al furnizorilor externi (Germania, Japonia, USA)“.
Imediat, de fapt aproape simultan cu implicarea celor două firme în proiectul ROMDIA, încep să curgă și premiile. În anul 2005, la prima ediție a Salonului Internațional „Inventica 2005“, Universitatea „POLITEHNICA“, desfășurat la București în perioada 18-21 octombrie 2005, colectivul format din: Marin Radu, Florica Radu, MIRCEA DINESCU ș.a. a primit Diploma Marele Premiu (10.000 EURO) și locul I, pentru lucrarea cu numărul 608, „Monitorizarea globală a proceselor biologice ce au loc în cadrul operațiilor de dializă renală, utilizând sisteme informatice de inteligență artificială și interfețe specializate pentru achiziția datelor semnificative în timp real“.
În mod deloc surprinzător, firma M.D.-AGRICOLA s-a numărat printre sponsorii evenimentului, iar dr. ing. Marin RADU, directorul C.C.M.M.M., a fost și directorul Salonului. Alt amănunt interesant este acela că printre membrii comitetului de organizare se numără și o anume doamnă prof. Elena LOGHINOVSCHAIA – Consilier C.C.M.M.M, cetățean al fostei URSS, actuala Federație Rusă, și, în timpul liber, soacra lui Mircea Dinescu. Interesant că în actele de la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (vezi www.osim.ro), DINESCU MIRCEA, cetățean român, posesor al BI seria BZ nr. 397006, eliberat de Secția 8 Poliție București, CNP 1501111400419, apare în continuare cu domiciliul în București, Bd. Aviatorilor nr. 69A, Sector 1, într-o vilă a RAAPPS de 14 camere, cu o suprafață de 346 de metri pătrați, pe care nu înțelegem de ce o deține când, conform Declarației de Avere de la CNSAS, are în București două apartamente proprietate personală, de 100 și, respectiv, 180 de metri pătrați.

Medalia de Aur și Premiul Special al Juriului la Salonul de Invenții al Federației Ruse

Conform mai multor relatări existente pe Internet, cât și raportului de autoevaluare a unității de cercetare-dezvoltare S.C. M.D. AGRICOLA S.R.L., societate condusă de Mircea Dinescu, în calitate de director (și acționar majoritar, 99% din acțiuni), același colectiv de autori format din Marin Radu, Constantin Cristoi, Radu Iordăchel, MIRCEA DINESCU, Liliana Pasăre și Florica Radu a primit Medalia de Aur și Premiul Special al Juriului Internațional al Salonului și Oficiului de Proprietate Intelectuală, Invenții și Mărci al Federației Ruse pentru „Monitorizarea globală a proceselor biologice ce au loc în cadrul operațiilor de dializă renală, utilizând sisteme informatice de inteligență artificială și interfețe specializate pentru achiziția datelor semnificative în timp real“ la al VIII-lea Salon Internațional de Proprietate Industrială „ARCHIMEDE“,  Moscova (http://www.archimedes.ru/), Salon patronat pe atunci de însuși Măria Sa, Vladimir Putin.
Ceea ce inițial putea părea o reușită în domeniul inovației devine rapid, chiar și la o lectură superficială, un amănunt frapant. Un raport semnat de Mircea Dinescu abundă în citarea a numeroase performanțe, premii internaționale, diplome, medalii obținute de diverse colective de autori printre care se numără, constant, și Mircea Dinescu. De exemplu, autorii: Marin Radu, Gheorghe Bătrînescu, Arghirescu Marius, Mircea Dinescu, Florin Cioroianu primesc Diplomă de apreciere pentru lucrarea: „Baterie de filtrare a apei cu funcție multiplă, filtru de impurități și filtru producător de apă activă conținut de aceasta“, din partea Serviciului Federal de Proprietate Intelectuală Brevete și Mărci, Salonul Internațional de Proprietate Industrială „ARCHIMEDES“, Moscova – Federația Rusă, 2006.
Conform Raportului S.C. M.D. AGRICOLA S.R.L., pe care îl prezentăm în facsimil, între anii 2005 și 2007, poetul și secretarul de stat Mircea Dinescu primește, alături de alți cercetători, diferite distincții pentru „Procedeu și instalație de producere a berii, bere produsă și amestec cu hamei pentru producerea acesteia“, „Complecși bioactivi din colagen și extract de Citrullus vulgaris, pentru uz cosmetic“ și „Zguri siderurgice reciclate, procedeu și instalație de preparare și utilizarea acestora în infrastructura terestră“, „Systeme de monitoring et regulation automatique du procesus de dialyse renale“, „Monitorizarea globală a proceselor biologice ce au loc în cadrul operațiilor de dializă renală, utilizând sisteme informatice de inteligență artificială și interfețe specializate pentru achiziția datelor semnificative în timp real“ etc., etc.
Însă, dacă studiem și conținutul „RAPORTULUI DE AUTOEVALUARE perioada ianuarie 2005-decembrie 2007“, constatăm că, în materie de birotică, IT etc. firma M.D.-S.R.L. are dotări minime, echivalente cu cele ale unui elev pasionat de informatică (Pentium IV, notebook, imprimante jet și laser jet și scanner). Așadar, cercetare din bani publici, fără nicio dotare prealabilă, fără investiții serioase și fără un aport substanțial de capital. Ce mai, o adevărată realizare. Ce e ciudat: de ce Mircea Dinescu nu se laudă pe la Stelian Tănase și cu darul său excepțional, de savant de renume mondial?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.