Home Economic-Financiar Transportatorii ilegali rămân fără plăcuțe de înmatriculare

Transportatorii ilegali rămân fără plăcuțe de înmatriculare

DISTRIBUIŢI

Guvernul a aprobat, ieri, ordonanța de urgență pentru combaterea pirateriei în transportul rutier de persoane, solicitată de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, spune că prin noile reglementări Executivul sprijină operatorii și transportatorii onești, care lucrează într-un cadru legal.
Ordonanța menține principalele prevederi din actul normativ lansat, în urmă cu două săptămâni, în dezbatere publică. Astfel, persoanele care prestează serviciile de transport rutier fără autorizație vor fi sancționate prin pierderea dreptului de utilizare a autovehiculului timp de șase luni, prin reținerea plăcuțelor de înmatriculare împreună cu certificatul de înmatriculare. Acestea se predau inspectoratului județean de poliție, respectiv Direcției Generale de Poliție a municipiului București, care notifică deținătorul autovehiculului faptul că suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului, prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare, încetează la șase luni de la data procesului verbal de reținere a acestora și după achitarea amenzii.
Și în cazul utilizării pentru transport public de persoane a unui autoturism cu 8+1 locuri fără a deține autorizație de transport în regim de închiriere se suspendă dreptul de utilizare a autoturismului prin reținerea de către polițiștii rutieri a plăcuțelor de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare, aplicându-se și sancțiunea contravențională corespunzătoare.
Persoanele care prestează activități de instructori auto fără autorizație sau cu aviz suspendat, anulat, retras ori expirat vor fi sancționate cu amendă de la 10.000 lei la 15.000 lei.
Actul normativ interzice totodată staționarea taxiurilor în altă localitate decât cea pentru care a fost emisă autorizația.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.