Home Economic-Financiar Cunoașterea unei limbi străine – un atu care costă

Cunoașterea unei limbi străine – un atu care costă

DISTRIBUIŢI

Vreți să învățați o limbă străină sau să vorbiți engleza ca un nativ? O mulțime de școli și centre de limbi străine organizează cursuri la prețuri pentru toate buzunarele.
De obicei, cele mai cerute cursuri – de limba engleză, germană, franceză, italiană și spaniolă – se predau pe tot parcursul anului, fără întrerupere, în grupuri organizate. Pentru limbile exotice – japoneză, chineză, vietnameză, arabă, finlandeză etc. se organizează cursuri individuale sau în grupuri mici.
Prețurile diferă în funcție de notorietatea școlii, numărul de ședințe sau chiar de ora și ziua din săptămånă cånd sunt programate cursurile.
Spre exemplu, dacă vrei să înveți engleza la un centru de limbi străine cu notorietate și experiență în domeniu trebuie să plătești 570 de lei pe modul.
Modulul standard se desfășoară pe o perioadă de două luni, două ședințe pe săptămånă a cåte două ore, modul de 32 ore, dimineața (8 – 10, 10 – 12) sau după-amiaza (16.30 -18.30, 18.30 – 20.30).
Dacă în timpul săptămânii ești prins la muncă, plătești ceva mai mult și poți face cursurile în week-end. Modulul de week-end are doar 24 de ore și se desfășoară pe o perioadă de două luni, o ședință 3 ore pe săptămână.
Se poate alege un curs standard sau un limbaj specializat – business, bancar, tehnic, medical, etc.
Cei care vor certificate internaționale (Cambrige, Toefl, Ielts) pot alege un curs de pregătire special.
La cerere, se pot organiza și cursuri individuale sau în grupuri mici, cu ritm propriu și programă proprie.
Dacă doriți să învățați o limbă exotică sau mai puțin vorbită, trebuie să plătiți ceva mai mult. Pentru limbile arabă, chineză, japonează, coreeană, catalană, finlandeză, ebraică, hindi se organizează doar cursuri individuale.
Prețul este de 92 de lei pe oră (fără TVA), iar cursantul este obligat să încheie un contract pentru minimum 32 de ore.

Cursuri individuale

Sunt și școli care s-au orientat către clienții care nu au prea mult timp liber la dispoziție și organizează cursuri individuale. Astfel, cursantul poate alege orele și zilele de desfășurare a cursurilor sau ritmul de predare.
Cursurile individuale sunt organizate în module de 36 ore (a 60 de minute fiecare). Predarea presupune între una și cinci ședințe săptămânale a câte 90 sau 120 minute fiecare. Prețul este de 2448 de lei pe modul.
Cursurile pentru limbile rare sunt ceva mai scumpe. Spre exemplu, un modul pentru învățarea ebraicei costă 2772 lei, pentru stăpânirea limbii fiind necesare șase module.
Școala organizează cursuri și pentru companii, iar elevii, studenții și șomerii beneficiază de o reducere de 30 de lei.

Lecții prin corespondență

Sunt și institute care organizează cursuri de limbi străine prin corespondență. Prețul pentru un curs prin corespondență este peste 400 de lei si cuprinde mai multe caiete cu lecții și casete sau CD-uri audio înregistrate cu vorbitori nativi pentru exersarea pronunției.
Spre exemplu, un curs de engleză nivel de bază cuprinde 20 de caiete a cåte două lecții fiecare, plus casetele sau CD-urile audio.
Prețul caietelor este de 34 lei pe bucată, iar suportul audio 9 lei pe CD.
Dacă niciuna dintre variante nu vă place puteți apela la clasicele meditații. Pe Internet găsiți numeroase anunțuri postate de cei care meditează – profesori, studenți la limbi străine sau, pur și simplu, vorbitori ai unor limbi exotice.
Pentru limba engleză, franceză, germană prețurile sunt de 30-40 de lei pentru o ședință de două ore. În cazul japonezei sau chinezei prețurile sunt ceva mai mari – între 30 si 50 de lei pe ședință.
Pentru cei care nu au bani, dar sunt hotărâți să învețe o limbă străină, există și site-uri care oferă cursuri online gratuit.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.