Home Actualitate Sorin Ovidiu Vîntu – amenințare cu moartea la adresa lui Băsescu

Sorin Ovidiu Vîntu – amenințare cu moartea la adresa lui Băsescu

DISTRIBUIŢI

„În trei luni de zile, Traian Băsescu trebuie să devină amintire în istoria politică a Romåniei, o amintire tristă, dar amintire!“ – a declarat nervos pentru Realitatea TV inculpatul Sorin Vîntu, la o săptămånă de la ieșirea sa din arestul Direcției de Cercetări Penale. O asemenea afirmație făcută de un fost pușcăriaș cercetat într-un nou dosar penal și care mai are la activ cåteva tentative nereușite de asasinat, ar trebui să îngrijoreze în cel mai înalt grad SPP și să determine o autosesizare din partea Parchetului General. Așadar, Vîntu îl amenință public cu dispariția pe președintele ales al Romåniei. Dușman declarat al lui Traian Băsescu, alături de Voiculescu și Patriciu, Vîntu a făcut pånă acum aproape tot posibilul pentru alungarea prin forță a lui Traian Băsescu de la Cotroceni. A cumpărat jurnaliști, politicieni, sindicaliști, analiști, sociologi etc., pe care i-a transformat în tonomate care să manipuleze și să instige populația să iasă „la revoluție“ și să-l schimbe pe Băsescu și orånduirea asta nedreaptă în care mogulii sunt inculpați în numeroase dosare penale, iar robinetul fondurilor publice a fost închis pentru ei și tovarășii lor din gruparea mafiotă PSD-PNL.

A făcut alianță cu inculpatul Voiculescu, patronul Antenelor, și au convenit asupra aceleiași politici de atac mediatic concentrat asupra tuturor instituțiilor statului romån. S-a dovedit însă că toată construcția lor antiromånească a fost un eșec, Băsescu neputånd fi clintit de la Cotroceni. Pe de altă parte, suspendarea, imaginată alături de Voiculescu, Patriciu, Antonescu și Ponta, nu are șanse de reușită, cu toată campania mediatică furibundă lansată de trusturile lor mafiote de presă.
Ce le mai rămâne de făcut în condițiile în care menținerea în funcție a „Dictatorului“ a devenit deja un pericol pentru libertatea lor și a batalioanelor de slugi de pe statele lor de plată? Cum să revină în fruntea bucatelor, altfel decât prin forță, cei care au devalizat România vreme de trei cincinale?

Sunt așadar motive serioase care l-au determinat pe SOV să se gândească la ultima variantă care i-a mai rămas: asasinatul.
Băsescu trebuie să devină o amintire! – șuieră hârâit, printre dinții de porțelan, autorul „moral“ al jefuirii celor peste 300.000 de români din escrocheria FNI. La fel a spus, în urmă cu nouă ani, și despre șeful SIE de atunci, Cătălin Harnagea, dar și despre alte persoane precum Dan Andronic, Petre Mihai Băcanu sau Dan Fischer. A spus, iar apoi a trecut la plănuirea amănunțită a pașilor ce trebuiau făcuți pentru a-i transforma în „amintiri“ pe cei vizați. Dovezile cu privire la aceste grozăvii au fost deja îngropate în dosare nu pentru că ar fi fost niște elemente de science-fiction, ci pentru că planurile nu au fost finalizate. Și atunci, ca și acum, Sorin Ovidiu Vîntu a fost și este în pericol de a se întoarce în pușcărie pentru foarte mulți ani. Un individ care a stat deja cinci ani în spatele gratiilor pe când era o simplă lichea care devalizase un gostat e capabil de orice ca să nu se mai întoarcă în penitenciar, mai ales după ce și-a depășit condiția umilă și a devenit un mafiot matur și responsabil, șef peste alte lichele și, cum i se plângea lui Nicolae Popa, „bombardat cu 7.000 de cereri de bani din toate direcțiile“.

Operațiunea Mailat

Cum își justifică Vîntu, oficial, reducerea la tăcere a lui Băsescu? A mințit în noaptea alegerilor. A comis un sperjur. „Sperjurul pe care l-a comis domnia sa în noaptea alegerilor, jurând fals pe Biblie, nu-i mai dă dreptul moral să emită judecăți de valoare sau morale asupra altora. (…) Un sperjur nu are dreptul să mai deschidă gura în țara asta, cu atât mai puțin să conducă această țară. Și repet: în trei luni de zile, Traian Băsescu tebuie să devină amintire în istoria politică a României, o aminitire tristă, dar amintire“ – a declarat SOV. Vorbind de „sperjur“, el s-a referit la caseta trucată în care părea că lovește un copil, „lucrare“ lansată public prin mijlocele lui de manipulare în  masă („Gardianul“ și Realitatea TV).

După mintea lui de infractor, dacă președintele statului nu se supune mafioților, el trebuie schimbat. Dacă nu poate fi schimbat, trebuie anihilat. Cum n-au reușit să-l schimbe și să se pupe pe gingii, declanșează din nou operațiunea Mailat. Acesta este numele celui desemnat de SOV, în 2000, să-l asasineze pe Cătălin Harnagea. Iată un fragment din ceea ce consemna atunci presa vremii: „SOV a comandat asasinate. Lista conține următoarele nume: Cătălin Harnagea, Dan Andronic, Dan Fischer, Costel Bobic, Petre Mihai Băcanu. El a decis lichidarea fizică a persoanelor pe care le consideră «vinovate» de dezvăluirile din presă legate de FNI. Intermediarul găsit de Vîntu pentru a aranja asasinatele este Călin Mailat, un personaj din lumea interlopă aflat în solda lui SOV. Numai pentru asasinarea lui Harnagea a plătit 70.000 de dolari“.

Mai mult, așa cum am prezentat deja în cotidianul nostru, cel care i-a atras atenția lui Harnagea a fost omul de afaceri Dan Fischer, fost partener cu SOV în afacerea certificatelor de la începutul anilor ‘90: „În fapt, în vara anului 2000, în urma unui mesaj pe care l-am primit de la un prieten, Săpunărescu Mihail Sorin, am avut o întâlnire cu acesta la reședința mea din Monaco. Săpunărescu m-a informat că împotriva mea se pregătește o conspirație, urmând să fiu victima unui asasinat. Aceeași soartă urmau să o împărtășească și Cătălin Harnagea, pe atunci directorul SIE, cât și directorul ziarului «România Liberă», Petre Mihai Băcanu. (…) Cel care dăduse ordinele era Sorin Ovidiu Vîntu, un fost partener de afaceri, el fiind și cel care pusese la bătaie pentru acesta suma de 1 milion USD. Prietenul meu, SMS, primise sarcina să găsească niște asasini plătiți, care să fie din afara țării, în niciun caz ruși sau moldoveni, care se puteau găsi în România. (…) ordinele fuseseră date de S. O. Vîntu prin intermediul asistentului său personal, C. Mailat, cunoștință a lui Săpunărescu. În vara anului 2001, am aflat că s-au făcut noi tentative de compromitere a mea, încercând, din ordinul aceluiași S.O. Vîntu, și prin intermediul lui C. Mailat, să mi se pună în mașină sau în casă câteva kilograme de heroină“.

Trei milioane de dolari din banii de la FNI, în contul lui Mailat

Locotenentul folosit de Vîntu pentru a pune la cale asasinatele imaginate de mintea lui bolnavă, Cătălin Mailat, a fost plătit cu zeci de miliarde de lei chiar din banii deponenților la FNI. Dovada se găsește în dosarul care-i viza pe Sorin Vîntu și Nicolae Popa și a fost consemnată chiar în expertiza cerută de Direcția Cercetări Penale din cadrul IGPR în 2002. S-a constatat astfel că în perioada iulie 1999-aprilie 2000, într-un cont deschis pe numele lui Călin Mailat la Robank a fost virată suma de 64,4 miliarde de lei (adică peste 3 milioane de dolari la cursul de schimb de la acea dată). Culmea, cel care a virat banii în contul lui Mailat a fost însuși Sorin Ovidiu Vîntu. „În perioada de referință, contul numitului Mailat Călin, deschis la ROBANK, a fost alimentat (creditat) cu suma totală de 67.488.853.000 lei, după cum urmează: 8 viramente efectuate de înv. VÎNTU SORIN OVIDIU în perioada 16.07.1999-25.04.2000, în sumă totală de 64.430.000.000 lei; depuneri în numerar efectuate de numitul Mailat Călin, la data de 13.01.2000 și 11.02.2000, în sumă totală de 3.058.852.000 lei.

De menționat că depunerile în lei efectuate în cele două zile de către numitul MAILAT CĂLIN, în contul său deschis la ROBANK, au fost fracționate în sume sub echivalentul a 10.000 euro“. Sursa banilor virați de SOV în contul lui Mailat a fost, evident, FNI.  „Sursa de proveniență a sumelor transferate de înv. VÎNTU SORIN OVIDIU din contul său deschis la B.C.R.-Sucursala Sector 5, în contul numitului Mailat Călin deschis la ROBANK, o constituie răscumpărarea de unități de fond FNI obținute prin S.C. SOV INVEST-S.A.“ În ziua în care erau depuși însă în contul său, banii erau mutați rapid în alte conturi. Astfel, 48,7 mld. lei au fost virate în contul unei anume Cora Dana Popa, 12,1 mld. lei – în contul lui Jana Pătrașcu, Mailat a scos personal în numerar 7,7 miliarde lei (sumă ridicată în tranșe fracționate sub echivalentul a 10.000 de euro, pentru a nu intra în atenția Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor), iar 12,1 mld. lei au fost folosite de el pentru cumpărări de dolari. Așadar, Călin Mailat a scos personal din contul alimentat de Sorin Vîntu aproape un milion de dolari. Deoarece ancheta privind tentativa de asasinare a lui Cătălin Harnagea a fost finalizată cu NUP, nu se știe cât anume din milionul de dolari retras de Mailat din bancă a fost folosit pentru satisfacerea fanteziilor criminale ale lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Astăzi, aceeași imaginație bolnavă a lui Vîntu a fixat o nouă țintă, poate ultima: șeful statului.

{flv}2010-10-01-interviu-sov{/flv}
Sursa material video: Evenimentul Zilei.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.