Home În Lume Iranul pune rachetele pe SUA și Israel

Iranul pune rachetele pe SUA și Israel

DISTRIBUIŢI

Rachete iraniene pot lovi bazele americane din Afganistan, precum și orice zonă din teritoriul Israelului, a declarat marți un comandant al Gardienilor revoluției din Iran. „Rachetele noastre au fost concepute pentru a viza potențiale amenințări din partea SUA și a regimului sionist“, a spus comandantul departamentului aerospațial, citat de agenția iraniană Irna.
Iranul ar fi testat rachetele balistice Shahab-3, cu o rază de acțiune de 2.000 de kilometri, ce ar putea lovi orice parte din Israel. „Raza de 2.000 de kilometri este obiectivul nostru, nu vrem și nici nu avem nevoie de o rază de acțiune mai mare“, a subliniat comandantul. Cu o rază de acțiune de aproape 2.000 de kilometri, Shahab-3 este o rachetă care poate atinge ținte de pe teritoriul Israelului, dar și unele dintre bazele americane din regiune. În ultimii ani, Iranul a efectuat mai multe teste cu acest tip de rachetă, dezvoltată pe baza modelului nord-coreean Nodong. Gardienii Revoluției, corpul de elită al regimului islamic, sunt responsabili de apărarea Iranului în regiunea Golfului, precum și de utilizarea numeroaselor rachete pe care Republica islamică susține că le posedă.

Laude la ruși

Totodată, Iranul le-a prezentat ieri unor experți ruși avioane fără pilot americane doborâte în Golf, precum și modele copiate ale acestor aparate de zbor, a afirmat generalul Amir Ali Hajizadeh, comandantul Forțelor aeriene ale Gardienilor Revoluției, citat marți de agenția Irna. „Aceste drone au fost doborâte în apele internaționale și zonele controlate de Republica islamică“, a declarat Hajizadeh, fără a preciza numărul sau modelul acestor avioane fără pilot și nici data sau locul exact în care au fost doborâte. „Experții ruși au cerut să vadă aceste drone și noi le-am arătat, precum și modele copiate de Gardienii Revoluției“, a adăugat el, fără a oferi alte detalii. În ianuarie, Iranul a afirmat că a doborât două avioane fără pilot americane în Golf, în afara spațiului aerian al țării. Statele Unite și-au exprimat de mai multe ori îngrijorarea privind construcția de avioane fără pilot în Iran.

Rachete la păstrare

Gardienii Revoluției mai au prezentat un depozit subteran de rachete, despre care afirmă că permite lansarea de proiectile cu rază lungă de acțiune, a anunțat televiziunea de stat de la Teheran.
Presa iraniană a prezentat imagini ale depozitului, al cărui amplasament nu a fost dezvăluit, afirmând că acesta conține rachete de tip Shahab-3.
Gardienii Revoluției au început luni o serie de manevre militare care prevăd lansarea de rachete cu rază de acțiune scurtă, medie și lungă.
„Tehnologia de construcție pentru aceste silozuri este în întregime locală“, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, colonelul Ashgar Ghelichi-Khani, citat de site-ul televiziunii iraniene. Canalul de televiziune de la Teheran a prezentat și imagini cu lansarea unei rachete, fără a preciza însă nici data lansării, nici tipul proiectilului.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.