Home Actualitate „Prieteni ca Geoana” sau de ce SUA nici nu mai au nevoie...

„Prieteni ca Geoana” sau de ce SUA nici nu mai au nevoie de dusmani…

DISTRIBUIŢI

S-a tot comentat in ultimele zile atitudinea stranie a ambasadorului Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gittenstein care a gasit de cuvinta cu ocazia sarbatoririi zilei Americii, in data de 4 iulie, sa-si manifeste entuziasmul exuberant fata de looserul partidei rusesti, Mircea Geoana. Ca o fi fost o fraza de consolare, ca o fi fost o mostra alambicata de umor vechi testamentar, ca a fost un semnal de sprijin pentru USL e greu de spus. Probabil domnia-sa ar fi cel mai indicat sa descifreze mistrul enigmaticei sale iesiri publice in care a tinut sa se consemneze ca “Mircea Geoana este cel mai bun prieten al SUA in Romania”. Pana una alta sunt de consemnat unele coincidente.
 
Exact in aceeasi zi in care Gittenstein il firitisea pe Geoana, inlaturandu-i scamele rusesti de pe costum, cu gingasie orientala, presedintele rus Dmitri Medvedev s-a rastit ca un pechinez isteric la ambasadorul Romaniei, Sorin Ducaru, reprezentantul permanent al Romaniei la NATO, un maramuresean bland aflat in centrul mondial al Aliantei militare create tocmai datorita amenintarii rusesti si unul dintre cei mai inteligenti diplomati ai Romaniei, cu stagii inclusiv la Washington si la New York, ca reprezentant roman la Natiunile Unite. Nu stim ce fel de replica i-a adresat maramureseanul nostru micro-gibonului latrator, urmas al sovieticului Hrusciov, artistul comunicarii cu bocancul trantit pe masa. Stim doar ca Medvedev s-a stropsit la ambasadorul nostru sub pretextul declaratiilor lui Traian Basescu privind trecerea Prutului acum 70 de ani, iar episodul s-a petrecut la Consiliul NATO-Rusia de la Soci, desfasurat in data de 4 iulie, ziua Americii, marcata de “Pravda” Kremlinului lui Medvedev sub titlul sugestiv: “235 de ani de plutocratie americana”.
 
Reuniunea de la Soci, cea din 4 iulie, trebuia sa fie una a “concilierii” relatiilor NATO- Rusia, zdruncinate dupa atacarea Georgiei de catre Armata Rosie a lui Putin in august 2008. Washingtonul isi “reseteaza” relatiile cu Moscova pe o frecventa veche – echilibrul „terorii nucleare” – s-a comentat in mediile internationale. Insa vrajeala “resetarii” relatiilor SUA – Rusia, marota lui Husein Obama, a cooperarii cu asa zisul liberaloid Dmitri Modvedev, maimutzica papusarului KGB-ist Vladimir Putin, nu este altceva decat inca o prosteala tipica administratiilor democrate americane. Cea mai buna dovada a fost produsa tot la Soci, la numai o zi distanta de summitul Consiliului NATO-Rusia, cand Rusia a defilat tot cu vechile lozinci sovietice la reuniunea ministrilor apararii din CSI.
 
La Soci, a doua zi dupa plecarea “americanilor” de la “concilierea” cu Rusia, in data de 5 iulie, a avut loc cea de-a 60-a sedinta aniversara a Consiliului ministrilor de aparare a statelor din Comunitatea Statelor Independente, prezidata de ministrul apararii Federatiei Ruse, Anatolii Serdiukov, sub sloganul inviorator, de sorginte sovietica “Noi suntem mostenitorii Victoriei”, dedicat aniversarii a 70 de ani de la „victoria sovietica” in cel de-al Doilea Razboi Mondial, anii 1941-1945. Pe scurt Rusia face efortul de a strange cat mai ferm fortele CSI sub pulpana sa, invocand mitul URSS, isi flexeaza muschii, stucheste in vant, face uz de gargara acida, face spagaturi si katas-uri pentru audienta.
 
Sfioasa, audienta, mai ales cea romaneasca, deschide gura maare si in oooul format isi introduce delicat rahat rusesc pana ii iese pe urechi, scurgandu-se o zeama fetida pe costumele Armani platite din banutzii primiti de la Dinu Patriciu de exemplu, alimentat cu bistari de la KaMunaiGaz, compania statului fondator al CSI, Kazahstan. Daca Sting a avut inteligenta si bunul simt politic sa refuze zilele trecute sa cante in Kazahstan, pentru ca autoritatile kazahe mostenesc spiritul sovietic si-si asupresc concetatenii, Patriciu a avut o cu totul alta pozitionare, oferind slugilor rusilor Rompetrolul inhatzat prin abuz si prin complicitatea tradatoare a regimurilor Iliescu si Constantinescu.
 
Nu ne putem astepta de la un “filozof” ca Andrei Plesu, slujbasul aprig in condei al Pravdei lui Patriciu, la adresa lui Basescu, pe motiv ca a iritat Rusia, sa aiba bunul simt al lui Sting, insa nici nu putem sa ne facem ca nu-i vedem stropii cacanii de pe costum. Vocalizele acestuia la adresa lui Basescu, pe motiv ca cica Basescu are gura mare, sunt pana la urma problema sa si a lui Traian Basescu, cel care i-a oferit candva o slujbulita (si) la Cotroceni. Jignirea fostului sau coleg de la MAE, Sorin Ducaru de catre un alt presedinte, cel rus, nu l-a zguduit insa de fel pe indignatul “moralist” Ady Plesu.
 
Dupa cum nici restul presei romane, cea atat de delicata cu simtamintele rusilor, dupa cum s-a probat in ultimele doua saptamani, nu a comentat aproape deloc incidentul provocat de starpitura de Medvedev in schimb alocand spatii considerabile cuvintelor adresate de ambasadorul american Mark Gittenstein lui Mircea Geoana, comisvoiajorul plecat in bejenie, cu valiza cu documente de la CSAT, acum doi ani, pe ruta Bucuresti – Moscova.
 
 
 
Geoana “prietenul americanilor”?…cum era si Osama candva?
 
 
 
Geoana “omul americanilor”? Pai si Stalin era candva “cel mai bun prieten al SUA”! Deasemenea si Osama bin Laden era tot “cel mai bun prieten al SUA” pe vremea cand Zbigniew Brzezinski era un cel mai tare din parcarea CIA. Oare cuvintele mieroase ale ambasadorului Gittenstein ascund semnificatii morbide? Va avea si Geoana soarta lui bin Laden, si-si va gasi sfarsitul ca si Osama, aruncat pestilor, nu in ocean ca fostul soldat saudit al CIA, dar aruncat poate in Marea Neagra, “lac rusesc”? Se sparie gandul la astfel de lugubre ganduri. Pe de alta parte daca era atat de mare prieten Geoana cu americanii de ce era Ambasada SUA de la Bucuresti surprinsa de vizitele sale secrete la Moscova, dupa cum rezulta din celebrele wikileaks?
 
Imi permit sa speculez, cum o fac de regula ziaristii, in ce priveste formularea lui Gitenstein, ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti despre Jioana, prostanacul prins cu Moscova’n cioc, acu doi ani. Poate ca la mijloc, in afirmatia sa despre penibilul “lider” al vrajtoarelor mov din PSD, s-a strecurat o greseala de traducere. Este mai mult decat posibil ca afirmatia sa sa fi sunat astfel: „Mircea Jioana este cel mai bun prieten pe care evreii din SUA il au in Romania”. Sunt argumente solide pentru aceasta presupunere.
 
Dupa cum se stie pampalaul lui Ilici a fost crescut de Edgar Bronfman si Alfred Moses, cei care il numeau pe tatal lui Geoana generalul 2 la suta, deoarece isi tragea procentul din banii varsati de evrei catre Ceausescu, pentru a mijloci uschirea acestora la mai bine, la capitalism si papa bun, dupa ce tot neamurile lor au transformat Romania in lagar de concentrare, dupa 1945.
 
Miliardarul american Edgar Bronfman, sustinator al “democratilor” americani si al stangii laburiste israeliene a condus multi ani “Congresului Mondial Evreiesc” pana in 2007, cand Ronald Lauder l-a urmat in functia de presedinte al Congresului, organizatie fondata in 1934 si considerata una dintre cele mai puternice din lume. Fiul lui Bronfman senior, Edgar Miles Bronfman, Jr. fost vice-chairman al Vivendi Universal (NBC), CEO al Warner Music Group, reprezinta noua generatie a uneia dintre cele mai influente familii evreiesti din Canada.
 
Tatal, Edgar M. Bronfman, conduce si Wal-Mart Foundation, un trust dintre cele mai vaste in plan mondial, detinea Seagrams dar si Universal Pictures cel mai mare distribuitor din lume, Polygram Records. In organizatia masonica strict evreiasca – B’nai B’ rith – Bronfman, alaturi de un alt apropiat al lui Geoana, Alfred Moses, fost sef al American Jewish Commitee au o pozitie importanta. Nascut in Bucovina, in zona aflata acum in Ucraina, Bronfman are pentru romani se pare sentimente neclare insa pentru ucraineni are sentimente mai mult decat clare, intalnindu-se in amiabile contexte cu fostul presedinte ucrainean Leonid Kravciuc.
 
Trecutul lui Geoana este indisolubil legat de Moses si Bronfman. Alfred Moses, fost sef al organizatiei avocatilor evrei din America, alaturi de Bronfman au scris o cartulie candva (de fapt un fel de tom) pe tema activitatii lor de recuperare a consangenilor lor din lagarul socialist, inclusiv din Romania. Este descris acolo si adolescentul ciolanos si bubos de Jioana junior, pe care cei doi l-au cunoscut in casa seniorului, generalul de Securitate Geoana. Amabili, cei doi s-au oferit “sa-l creasca” pe micul Geoana, iar generalul Pacepa, pe vremea cand era sef adjunct al spionajului romanesc (D.I.E.), a avizat favorabil iesirea din tara a lui Mircea Geoana, fiu al generalului Geoana, pentru a pleca la studii in S.U.A. in randurile “ambasadorilor prieteniei” romano-americane. Dupa 1990 Pacepa, veche cartita sovietica, a reluat legaturile cu Mircea Geoana.
 
 
 
Sinuosul traiect al lui Geoana de la ,,cancerul democratiei” la umilul Emil si inapoi la cancer
 
 
 
In 1996, la propunerea lui Nastase, Mircea Geoana a fost trimis ca ambasador la Washington, in locul lui Aurel-Dragos Munteanu. In 1997, la sugestia cumnatului sau, Ionut Costea, membru PNTCD, secretar de Stat la Finante (unde era ministru vicepresedintele PNTCD Mircea Ciumara), Mircea Geoana se inscrie in secret in PNTCD si isi confirma atasamentul fata de Guvernul Ciorbea si presedintele Emil Constantinescu.
 
Cand a venit la putere Conventia, Geoana i-a trimis o telegrama de felicitare lui Emil Constantinescu, numindu-l pe Ion Iliescu ,,cancerul democratiei romanesti”. Ulterior cand PSD a venit la putere, in 2000, tot in secret a rupt carnetul de partid PNTCD si s-a inscris la PSD unde a devenit apoi vicepresedinte.
 
Inca din perioada Emil Constantinescu Geoana a devenit o piesa foarte importanta pentru afacerile evreiesti in Romania, ca si cumnatul sau Ionut Costea, despre care se afirma in cercuri mai underground ca ar fi fost tangent cercului generalului de Securitate Biris. Geoana – Costea au adus beneficii uriase unor firme ale unor evrei ucraineni care au primit – via Alfred Moses – halci serioase din contracte realizate de Romania cu Statele Unite.
 
Firma CASE, de exemplu, una dintre cele mai mari companii din Statele Unite, ce fabrica masinarii si utilaje agricole, urma sa aduca in Romania samanta selectionata, masini si echipamente si sa creeze un nou tip – american – de management in agricultura. Contractul incheiat avea o valoare de 160 de milioane de dolari. Alfred H. Moses, ambasadorul american la Bucuresti, a luat legatura cu Mircea Geoana Ambasadorul Romaniei la Washington care l-a pus in contact cu Ionut Costea, cumnatul lui, care era atunci Secretar de Stat in Ministerul de Finante.
 
Toti trei, impreuna cu Ioan Avram Muresan, Ministrul Agriculturii, Remus Opris, Secretarul General al Guvernului, au lucrat impreuna si au anulat contractul cu CASE, Moses vrand initial sa treaca contractul pe numele firmei, Covington & Burling, din Washington, D.C., unde el era actionar desi o firma de avocatura din Washington, sa faca agricultura in Romania parea putin cam fortat.
 
S-a creat un contract special pentru o “corporatie americana”, a unui excroc ucrainean, al carui tata fusese general in armata Ucrainei – “TransChem Finance & Trade Corporation”, profilata pe activitati legate de agricultura. Cu doi ani inainte, in 1995, TransChem derulase un contract similar in Ucraina, soldat cu un esec rasunator, care a generat un puternic scandal de presa. Din momentul semnarii contractului, derularea acestuia a intrat intr-un con de umbra. Nu au existat rezultate palpabile in teren, proportionale cu valoarea investitiei.
 
Pentru “americanii” lui Moses afacerea avea un profit de 800 la suta. Reprezentanta TransChem in Romania a fost firma TransAG Production Company. Tzeapa a inceput sa se contureze prin 1998, cand s-a constatat ca societatea mentionata, care avea obligatia sa importe utilajele agricole, nu adusese nici unul in tara. In actionariatul TransAG figurau unsprezece cetateni americani.
 
Impreuna, nu detineau nici macar 1% din firma. In schimb, 99,8916% erau in proprietatea firmei T-AG Limited, cu sediul in Limassol, Cipru. Ministrul Muresan a concesionat acestei firme si lucrari la SC Insula Mare a Brailei SA. TransAG a incasat valoarea prestarilor de servicii, dar a uitat sa mai vireze vreo suma catre statul roman. In prezent, TransAG se afla in reorganizare judiciara.
 
Am rezumat in acesta scurta istorie legatura dintre Geoana, si unii factori externi “americani”, dar povestea este mult mai vasta. Convingerea mea, si nu numai a mea – se regaseste si in documentatia declasificata a CIA – este ca dintotdeauna un mare numar de transfugi evrei de origine rusa care s-au naturalizat in Statele Unite au simtit dublu si monstruos, partea monstruoasa fiind dedicata mai ales Mamuskai Rusia. Pana si asa zisul echilibru al „terorii nucleare”invocat se datoreaza tot agenturii ruso-evreiesti ce a livrat Rusiei lui Stalin arma suprema, bomba atomica. Iar Mossadul, rezulta destul de clar in dezvaluirile singurului defector in viata (inca) din “onorabila” institutie, Victor Ostrovski, a lucrat deseori impotriva “colegilor” americani iar daca avem in vedere ca in Israel a doua limba vorbita este rusa sunt temeiuri pentru a aprecia ca o mare parte dintre activitatilor lobby-ului evreiesc din lume sunt controlate si dirijate de “fratii rusi”. Pe sectorul intelligence rusii au stat si stau inca la un nivel superior americanilor, reusind sa-i infiltreze pana in gat, la cele mai inalte niveluri, daca avem in vedere ca stabi din CIA ca Ames ori Nicholson, plus sefi din sectoare operative cheie, orientate cica pe spatiul sovietic…erau de fapt agenti si cadre ce le apartineau tocmai sovieticilor.
 
Este si una dintre explicatiile aparentei schizofrenii a politicii SUA, reliefata mai ales la clivajul dintre actiunile cu caracter geopolitic promovate de administratiile republicane si deteriorate apoi sau abandonate ori rasucite pe dos de catre administratiile democrate. Mai departe, avand in vedere ca am pornit de la afirmatiile de amor bengos ale lui Gittenstein la adresa lui Jioana, limbricul muscalesc al lui Tataia Ilici, fiecare poate sa traga ce concluzii vrea, ca doar nu degeaba Pravda cea atat de draga prostanacului (si prietenului cel mai bun al lui Gittenstein), a sarbatorit “prieteneste” ziua Americii cu titlul “235 de ani de plutocratie americana”… George Roncea

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.