Home Economic-Financiar România ar putea fi inclusă pe lista furnizorilor oficiali de grâu ai...

România ar putea fi inclusă pe lista furnizorilor oficiali de grâu ai Egiptului

DISTRIBUIŢI

Egiptul, cel mai mare importator de grâu din lume, ar putea include România și Ucraina pe lista furnizorilor oficiali, iar decizia va depinde de calitatea culturii și de capacitatea acestor țări de a asigura livrări stabile pe termen lung, relatează Bloomberg. Autoritatea generală egipteană pentru aprovizionare cu mărfuri cumpără anual 5-6 milioane de tone de cereale, prin licitații internaționale, și vrea să își diversifice furnizorii, a declarat Nomani Nomani, vicepreședinte al instituției.
„Analizăm posibilitatea de a adăuga România și Ucraina pe lista furnizorilor. Decizia depinde de mai mulți factori, între care calitatea culturii și capacitatea de export, în special pe termen lung“, a arătat Nomani. El a spus că va face o vizită în Rusia în perioada 18-22 iulie, unde se va întâlni cu oficiali guvernamentali și traderi privați de cereale, pentru discuții referitoare la reglementările privind livrările de grâu.
Atunci când Rusia a oprit exporturile de grâu în august anul trecut, din cauza secetei, instituția egipteană a exclus-o de pe lista furnizorilor autorizați de grâu și a cumpărat din Franța și din Statele Unite. Egiptul a reinclus Rusia pe această listă după ce embargoul aplicat exporturilor de cereale a expirat la 1 iulie. Egiptul, cu o populație de circa 80 milioane de persoane, folosește grâul importat pentru pâinea subvenționată.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.