Home Actualitate Cazul Țundrea redeschis, procurorul Marius Iacob face reconstituire

Cazul Țundrea redeschis, procurorul Marius Iacob face reconstituire

DISTRIBUIŢI

Mai multe persoane au fost audiate, ieri, la Parchetul Tribunalului Gorj, în dosarul crimei pentru care Marcel Țundrea a executat 12 ani de închisoare, cercetările fiind coordonate de procurorul Marius Iacob – șef al Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului ÎCCJ. Iacob a venit, ieri, la Târgu Jiu și a precizat că va rămâne aici mai multe zile, el având programate pentru luni mai multe audieri în acest dosar. „S-a format un nou dosar de urmărire penală după ce Marcel Țundrea a fost găsit nevinovat. Pe baza probelor administrate anterior și a probelor științifice am stabilit cu certitudine că autorul este o altă persoană. Audiem persoane, îl audiem și pe el (n.r. – presupusul autor al crimei), dacă vrea să dea declarație, pentru că are dreptul să nu dea nicio declarație. A fost chemat la audieri la București și a refuzat să se prezinte“, a menționat Iacob. La Parchet s-au și prezentat mai multe persoane pentru a fi audiate, printre care și sora și fratele tinerei găsite decedate în 1992, aceștia exprimându-și convingerea că adevăratul autor va fi descoperit în cele din urmă. Procurorul Marius Iacob a menționat că astăzi va face o reconstituire la fața locului a evenimentelor care au dus la condamnarea lui Marcel Țundrea la 25 de ani de închisoare. Acesta nu a făcut public numele suspectului, menționând că identitatea persoanei respective va fi aflată cel mai probabil după reconstituirea faptelor, care se va face în satul Pojogeni, din apropiere de Târgu Cărbunești, acolo unde, în iunie 1992 a fost găsită moartă Mioara Gherasie, o fată de 13 ani. Aceasta a fost atunci violată și apoi ucisă cu pietre, faptele producându-se în apropierea locuinței lui Țundrea, bărbatul devenind principalul suspect al anchetatorilor.
Marcel Țundrea a fost condamnat ulterior la 25 de ani de închisoare pentru viol și crimă, în anul 2004 un test ADN confirmând că altcineva comisese faptele. Bărbatul executase însă deja 12 ani din pedeapsă, iar în ianuarie 2007 a decedat din cauza problemelor de sănătate pe care le avea din perioada de detenție.
Ancheta din anii ‘90 a fost condusă de procurorul Ion Diaconescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, procurorul Marius Iacob declarând că în perioada în care se va afla la Târgu Jiu va audia și o parte din persoanele care s-au ocupat de investigațiile care au dus la condamnarea lui Țundrea.
Rudele fetei decedate în 1992 au precizat că Gheorghe Avram este bărbatul care ar fi comis faptele, acesta fiind un localnic implicat în alte fapte cu violență. Bărbatul a fost, la un moment dat, chiar coleg de celulă cu Marcel Țundrea, acesta declarând înainte de a deceda că l-a și întrebat de ce nu recunoaște că el a comis faptele.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.