Home Actualitate Vîntu – amenințat cu arestul preventiv

Vîntu – amenințat cu arestul preventiv

DISTRIBUIŢI

Sorin Ovidiu Vîntu ar putea gusta din nou traiul din arest dacă va încerca să inventeze motive pentru a nu se prezenta în instanță la termenele procesului în care este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa. „În cazul în care se va dovedi că inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu a lipsit cu rea credință de la acest termen, deși avea obligația de a se prezenta de fiecare dată la proces, instanța va lua măsura arestării preventive“, a declarat ieri  judecătoarea Camelia Bogdan. Ulterior, aceasta a mai adăugat că dacă Vîntu va mai fugi sub halatele doctorilor de fiecare dată când trebuie să se prezinte la proces va dispune ca ședința de judecată să se țină chiar în salonul de spital unde se internează cel care l-a favorizat pe Nicolae Popa. „Dacă se va interna de fiecare dată înainte de proces, instanța poate decide ca ședința să se țină în alt loc“, l-a atenționat judecătoarea pe SOV.
Judecătorul Camelia Bogdan de la Tribunalul București a hotărât să sune la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală pentru a verifica veridicitatea unor susțineri ale avocaților lui Sorin Ovidiu Vîntu care au spus, la termenul de ieri, că acesta ar fi fost oprit în spital pentru o injecție.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca, Bogdan Oprița, a declarat pentru Mediafax că Sorin Ovidiu Vîntu a venit la Spitalul Floreasca la ora 13.30 pentru investigații și a fost internat la Secția Cardiologie în jurul orei 15.40, după ce a primit rezultatele analizelor. „Sorin Ovidiu Vîntu a venit la spital în jurul orei 13.30. A spus că nu ar vrea să rămână internat decât dacă analizele indică necesitatea acestui gest“, a spus Bogdan Oprița.

Judecătoarea – interesată de disjungerea lui SOV pe motive medicale în dosarul FNI

Totodată pentru a închide cercul, magistrata a susținut că va face demersuri la Parchetul General pentru a afla ce decizie au luat procurorii în dosarul disjuns din cauza Fondului Național de Investiții în ceea ce-l privește pe Sorin Ovidiu Vîntu. „Voi cere printr-o adresă să se verifice la Parchetul Instanței Supreme ce măsură s-a luat în dosarul 372/P/2004 și procurorii să spună ce soluție s-a luat prin rechizitoriu“, a spus magistrata. Așa cum ziarul „Curentul“ prezenta în urmă cu câteva luni, acest dosar a fost închis de fostul procuror Irinel Păun, care a decis atunci, în 2004, fentând legea și Codul penal, să-l scoată de sub urmărire penală pe Sorin Ovidiu Vîntu pentru că el avea probleme medicale la un picior. Redactorii „Curentului“ precizau în articolul publicat că decizia aceasta nu a fost însă comunicată niciunei părți din dosar. Astfel, orice persoană care va solicita la Parchet comunicarea soluției de scoatere de sub urmărire penală și va contesta în instanță decizia luată de procurorul cumpărat de Vîntu, Irinel Păun, ar putea duce la redeschiderea acestui dosar.
Pe de altă parte, judecătorul Camelia Bogdan a admis cererea avocaților privind copierea CD-urilor cu înregistrări telefonice și ambientale în dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa, astfel că fiecare dintre inculpați a primit câte o copie. Următorul termen în dosar este miercuri, 25 ianuarie.
În 12 octombrie, procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din Parchetul instanței supreme i-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vîntu și Octavian Țurcan pentru favorizarea infractorului și pe Alexandru Stoian pentru complicitate la această infracțiune.
Procurorii au stabilit, în urma probatoriului administrat, că în perioada octombrie 2009-ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, „convenite cu condamnatul Popa Nicolae“, două tranșe de 50.000 de euro, respectiv 20.000 de euro.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.