Home Actualitate Vîntu scoate la rampă pensionari gargaragii din SRI

Vîntu scoate la rampă pensionari gargaragii din SRI

DISTRIBUIŢI

În războiul mediatic al pensiilor, fostul general de brigadă SRI Aurel Rogojan (foto) a răspuns întocmai și la timp comenzii lui SOV, cu un material pompieristic în care invoca KGB-ul pentru a acuza actuala guvernare de schimbările legate de pensiile unor categorii de militari. Pensiile sunt noua temă la modă a controversei pe câmpul politic, iar adversarii guvernării Boc scot de sub tejghea tot ce le vine la mână pentru a mai pocni cu ceva din bici, pe rețeaua media arondată mogulilor cu probleme penale de genul Vîntu-Voiculescu. Printre cei utilizați în acest context se numără, mai nou, și un fost general SRI, care acuză nici mai mult nici mai puțin decât o conspirație KGB pentru a răpi pensiile unor categorii de militari.
Despre bâlbâielile guvernului Boc cu pensiile militarilor se pot spune multe, poți acuza lipsa de rigoare și proasta oganizare, depășirea nonșalantă a termenelor, lipsa de comunicare, de profesionalism în cele din urmă, dar de aici și până la a asuma tocmai KGB-ului activitatea lui Boc este cel puțin exagerat și ridicol. Textele generalului Rogojan pe această temă par mai degrabă elucubrații ale unui pensionar dus cu pluta care pe deasupra mai și vorbește de funie în casa spânzuratului. Generalul este utilizat astăzi pe post de mingiuță de ping pong în jocul politic dus de Vîntu & comp împotriva lui Băsescu, iar ce face el este cel puțin dezonorant și în orice caz penibil.
Când tu ai fost subordonat celor care au jefuit populația României și au devalizat economia națională, cum mai vii acum să dai lecții și să emiți judecăți?
Cånd ai fost sluga slugii servile a lui SOV, Radu Timofte, cum mai ai acum tupeu să comentezi? Problema imposturii nu-l deranjează se pare deloc pe fostul general Aurel Rogojan, care sub titlul „Victoria KGB din Palatul Victoria – încă o lovitură dată sistemului securității naționale“ emite următoarele considerații:
„Agenții KGB infiltrați în structurile de putere ale Romåniei au mai dat o lovitură sistemului securității naționale. Cei mai năpăstuiți și greu loviți de recalcularea pensiilor militare de stat sunt foștii ofițeri ai Unității Speciale (DSS) UM 0110 București, cunoscută ca „Departamentul anti – KGB“… „în 1989 s-a încheiat un război. Un război în care Rusia Sovietică, într-o alianță secretă de conjunctură cu puterile occidentale, a învins, încă o dată, România. După cum este cunoscut, începând cu cel de-al șaselea deceniu al veacului trecut, România, urmare a afirmării hotarâte a independenșei față de hegemonia Moscovei, a devenit, în planul operațiunilor KGB-ului, un stat inamic“… „Pentru apărarea ființei naționale a statului român, a cărei distrugere a devenit un obiectiv primordial și al puterii Sovietelor, proclamate de Lenin, la începutul anilor ‘60 a fost constituită o structură specială de securitate, pentru controlul și neutralizarea operațiunilor secrete antiromânești ale URSS și aliaților săi din Organizația Tratatului de la Varșovia, unde România „făcea figurație“… „Pe data de 3 ianuarie 1990, doi dintre agenții marcanți ai KGB-ului, deveniți șefii absoluți ai «noii puteri militare revoluționare», au radiat UM 0110 din Organigrama Departamentului Securității Statului, care a fost dezmembrat și împărțit provizoriu (dar distrus efectiv în ceea ce însemna infrastructura de suport a operațiunilor) între mai multe structuri speciale ale Ministerului Apărării Naționale. După înființarea Serviciului Român de Informații, UM 0110 nu a mai fost reconstituită“… „Agenții KGB-ului infiltrați în structurile de putere ale statului își pot savura victoria: au mai plătit o poliță și au mai dat un avertisment celor ce cred în idealurile sacre pe care se fondează identitatea națională românească. Un concept deranjant, deopotrivă, internaționalismului communist, dar și globalizării fără frontiere, state, guverne și monede naționale (doar ale unora!)“.
Am selectat o parte din mesajul public al generalului în rezervă care s-a hotăråt să treacă de la ieșiri publice, pe mass-media, cu caracter istoric la atitudini tranșante cu caracter politic. Din păcate ceea ce face el acum împinge în derizoriu chiar substanța luptei duse de unele dintre cadrele fostei Securități, care au acționat împotriva KGB-ului, cadre dintre care domnia sa nu a făcut și nu face parte, dimpotrivă.
Cånd fostul său șef, decedatul Radu Timofte, însuși suspectat de kaghebită, lucra alături de Sorin Ovidiu Vîntu pe coordonate clar antiromånești și tipic kaghebiste, cum mai vii tu astăzi să vorbești de KGB?
Cånd ai lucrat de asemenea pentru Măgureanu, unul dintre complotiștii KGB, cum mai vii să dai lecții despre KGB?
Cånd alături de tot SRI-ul ai stat în genunchi în fața kaghebistului de Ion Iliescu, servind cu devotament FSN-ul de exctracție moscovită și urmașii săi, cum mai ai tupeul să vorbești de KGB?
Știm astăzi foarte bine că și în Securitate unii erau anti-KGB și alții pro. Însă Aurel Rogojan a făcut parte dintre cei pro-KGB. Deducția este de o simplitate absolută. Cei anti-KGB au avut de suferit, au fost fie căutați pe acasă la „revoluție“, ciuruindu-li-se domiciliile, cum este și cazul fostului șef al 0110, generalul Victor Niculicioiu, sau fiind lichidați de generalul GRU Nicolae Militaru, pus de Iliescu la comanda Armatei, cum a pățit Trosca. Ceilalți ofițeri ai Securității, care au tăcut målc, care s-au făcut că plouă ca mierla pe ouă, au dus-o sub nouă stăpånire moscovită de după 1989 foarte bine, cum este și cazul generalului Rogojan, fost șef de cabinet al lui Iulian Vlad, șeful DSS, aciuit apoi călduț la Măgureanu și încă și mai călduț la Timofte.
Cånd șeful statului, Traian Basescu a ieșit public relativ recent afirmånd că SRI-ul din epoca Timofte a fost aservit total lui Sorin Ovidiu Vîntu, conserva expirată a KGB, nu l-am auzit pe generalul Rogojan să iasă la rampă să-și pună cenușă în cap. Nu am auzit nici altădată, înainte de pensionarea sa, de vreo acțiune curajoasă a domniei sale pe cåmpul de luptă anti-KGB. A veni acum să turui din guritză despre KGB după ce ai servit peste 20 de ani un sistem subordonat kaghebiștilor este cel puțin dezonorant, mai ales cånd o faci invocånd calitatea de cadru al SRI-ului, fie și în rezervă. Rezerva de cadre a lui SOV&comp, nu a Romåniei, să fim bine înțeleși.George Roncea

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.