Home Politic Ponta, politruc pe „bani particulari”

Ponta, politruc pe „bani particulari”

DISTRIBUIŢI

„Dezvăluire incendiară”

„Nu sunt plătit din bani publici, spre deosebire de dumneavoastră”. Cuvintele acestea au fost rostite, luni seară, chiar de co-președintele USL, Victor Ponta, în emisiunea „Prim Plan” de la postul public de televiziune. Nu se poate spune exact dacă Ponta a avut un moment de sinceritate maximă precum Geoană în alte ipostaze, sau este doar vorba de incompetență pentru un om care se vede, în viitorul foarte apropiat, premier de România. Cert este că pe parcursul întregii emisiuni, Ponta a părut mai mult preocupat în a se tângui pentru faptul că nu este chemat des la TVR și mai ales pentru a intra în clinciuri cu jurnalista TVR, Alina Stancu, care dorea să demonstreze că acesta a fost chemat, dar nu a acceptat să vină. „Mulțumesc de invitație și «La mullți ani!», că pot să le spun telespectatorilor dumneavoastră «La mulți ani!» și pe 2011 că nu am mai fost din 2010 la televiziunea publică", a spus Ponta. „Îmi pare rău că nu ați acceptat invitațiile noastre, ne străduim de ceva vreme să vă aducem, mă bucur că în cele din urmă ați reușit să poposiți în studioul nostru”, a venit replica Alinei Stancu. Evident, într-o nouă încercare a lui Ponta de a lamenta că postul public de televiziune este în mâinile puterii care a declanșat o adevărată vânătoare de vrăjitoare asupra unei opoziții hărțuite. Enervat la culme de o întrebare a jurnalistei potrivit căreia acesta va participa la un raliu de la Monte Carlo, Ponta a răbufnit și a spus că aceasta trebuie să verifice întâi informație, deși nu era vorba de o știre, ci de o confirmare. „Eu, spre deosebire de dumneavoastră, nu sunt plătit din bani publici”. Nu zău! Dar din ce bani este plătit un parlamentar. Bașca și chiulangiu și ineficient. Sau poate funcția de deputat, care îi aduce acestuia circa 4.000 de lei lunar, o fi doar una care îi asigură banii trabucuri sau de cauciucuri pentru raliu. În paralel, ca un părinte, Ilici Iliescu declara la televiziunea lui Ghiță – România TV – că Victoraș va sta acasă și nu va merge la niciun Monte Carlo la raliuri. Când moderatoare a insistat, Iliescu a spus hotărât: „Nu va participa. E treaba lui, dar sunt convins că nu va participa”, fapt ce demonstrează că bătrânul edecar este încă la timona PSD-ului. Ponta a încercat, ieri, să pară ironic pe acest subiect spunând că și-a propus ca la raliul de la Monte Carlo să obțină nu un loc onorant, ci câștigarea alegerilor de acasă.

Vicii extravagante

Poate, într-adevăr „gura păcătosului, adevăr a grăit” și este plătit de alte entitați decât cele ale statului, fapt ce ar adeveri afirmația sa potrivit căreia „nu este plătit din bani publici”. Poate este plătit de cei care îi plătesc mașina pe raliu evaluată a circa 300.000 de euro, trecută de altfel pe numele companionului său auto, Edwin Keleti. Culmea, mașina ar fi fost achitată de Ioan Rus, liderul spiritual al PSD-ului de la Cluj-Napoca, scrie presa răutăcioasă. Mai mult, deplasarea la Monte Carlo pentru a-și satisface viciu automobilistic îl duce pe Ponta și pilotul său, căci el este doar co-pilot, la circa 50.000 de euro. La aceste cheltuieli se mai adaugă cu cazare la Monte Carlo de minim 200 de euro pe cameră pentru cei doi și alți șase mecanici. La fel și echiparea mașinii cu trei seturi de patru de cauciucuri de circa 500 de euro bucata. Deci alți 6.000 de euro. Ca și mentorul său, Adi Năstase, socialistului Victor Ponta îi place viața bună cu case, mașini sau putere. Toate pe sume frumușele care nu se justifică din câștigurile sale. Poate din cele ale nevestii care îl ține atât pe el, cât și pe socrul său, fostul ministru Ilie Sârbu.

La bine și la bani

Sau poate păstrează bani de la contractele cu statul ale prietenului Danuț ?ê?£ova cu complexe Turceni și Rovinari. Această prietenie a fost cimentată cu bani publici împărțiți frățește de cei doi, fapt ce l-a propulsat pe ?ê?£ova la cârma PSD, atunci când Victoraș s-a făcut băiat mare în politică.  Anchetele ANAF din ultimii ani, au adus în lumina o serie de contracte făcute de firma „?ê?£ova&Partners” cu complexurile energetice Turceni și Rovinari. Atunci, șeful ANAF spunea că firmele lui ?ê?£ova munceau 28 de ore din 24 pentru sumele primite. Evident, era o glumă neagră care arăta încă o dată cârdășia hoției. Într-un raport de control al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), citat de , Casa de Avocatură a senatorului PSD, Dan Șova, a încasat ilegal peste 4,4 milioane de lei, dintr-un total de 7,1 milioane de lei, din contracte cu cele două complexuri energetice de la Rovinari și Turceni. Suma de 4,4 milioane de lei, adică peste un milion de euro, ar reprezenta plăți necuvenite, în contul unor servicii de asistență juridică prestate de avocații lui Dan Șova pentru Complexul Energetic (CE) Rovinari, respectiv Complexul Energetic Turceni. Asistența juridică a fost acordată în perioada 2007 și 2008. Potrivit aceleiași surse, cabinetul individual de avocatură al lui Victor Ponta a încasat la rândul său de la Casa de Avocatură „Șova“ suma de 181.439 de lei, existând și o factură în acest sens. Contractul cu Șova ar fi fost încheiat fără respectarea legislației în vigoare, și în condițiile în care atât Complexul Energetic de la Turceni, cât și cel de la Rovinari au angajați zeci de juriști. Cu alte cuvinte, firmele lui ?ê?£ova au făcut în privat munca departamentelor de la Turceni și Rovinari. Pentru serviciile juridice prestate, Societatea Civilă de Avocatură «Șova și Asociații» a încasat de la cele două entități suma de 7.132.393 lei (cu TVA), echivalentul a 1.789.720 de euro, din care estimăm, ca fiind cu titlu necuvenit, suma de 4.406.001 lei, echivalentul a 1.105.590 de euro“, se menționează în concluziile raportului de control al ANAF, care a verificat în ultimele luni arhivele celor două complexuri energetice din Gorj.

Dragoș Stănculescu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.