Home Actualitate Comisia de la Veneția: „Cvorumul asimilează absenții cu partizanii votului negativ”. Legitimitatea...

Comisia de la Veneția: „Cvorumul asimilează absenții cu partizanii votului negativ”. Legitimitatea lui Traian Băsescu e de circa 11 milioane de voturi

DISTRIBUIŢI

Cu toată berea oferită gratis de primarii USL și turismul electoral practicat de aceleași personaje, uniunea liber-stângistă și-a văzut năruită ambiția politică de a scăpa de Traian Băsescu printr-un abuz. Aflați față-n față cu rezultatul oficial al votului, care a invalidat referendumul prin neatingerea pragului de prezență de 50% plus unu din numărul cetățenilor cu drept de vot,  „analiștii” de casă ai lui Felix au încercat să propage tot felul mesaje  în care „87% dintre români vor demisia lui Băsescu” sau că „7,2 milioane de români nu îl mai vor pe Băsescu, mai mulți decât l-au ales”.Printre  argumentele invocate adesea au fost și prevederile Comisiei de la Veneția, un fel de Curtea Constituțională a Uniunii Europene, un reper real după care se ghidează toate probleme de constituționalitate din întreaga Europa. Comisia de la Veneția, atât de des invocată în ultima vreme de către politicienii de la București  vorbește la capitolul 7 din „Codul de bune practici în materie de referendum” despre faptul că cei care nu votează la un astfel de referendum sunt asimilați unui vot negativ.
La capitolul 7, articolul A, Comisia de la Veneția vorbește despre faptul că „un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare,  îi asimilează pe cei care se abțin cu partizanii votului negativ”. Cu alte cuvinte, din cele 17.984.621 de persoane înscrise în listele electorale, raportate la cele 97,5% sectii de votare centralizate, 7.264.819 au votat „DA” pentru demiterea președintelui iar cele 10.719.802 sunt automat asimilate la „NU”. Așa cum zice și Comisia de la Veneția, cei care se abțin sunt „partizanii votului negativ”. În termeni statistici, USL a pierdut la acest referendum cu 7,2 milioane la 10,7 milioane. O victorie categorică a președintelui Băsescu și a aliaților săi politici și un vot de blam (prin participare sau fără participare) la încercarea de impunere prin forță a voinței USL de acaparare completă a întregii puteri din România. Numărul voturilor valabil exprimate la întrebarea "DA" privind demiterea președintelui Traian Băsescu a fost de 7.264.819, reprezentând 87,55 la sută. Alți 923.147 de votanți au spus "NU", reprezentând 11,12 la sută dintre cei care s-au prezentat duminică la urne. Potrivit datelor prezentate de președintele BEC, 109.169 voturi au fost nule, reprezentând 1,31 la sută din totalul voturilor. Numai organizarea referendumului a costat circa 100 de milioane de lei iar decontul, până în prezent, s-a făcut numai din buzunarul greu încercat al românului. Când va plăti și USL pentru toate acestea?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.