Adaugă la Favorite   
 
ŞTIRILE ZILEI:
 
 
 
Horoscop
Mini-recensământul electoral al lui Rus Imprimare E-mail
Scris de Mediafax   
joi, 02 august 2012
Ministrul Administraţiei şi Internelor (MAI), Ioan Rus, a declarat ieri pentru postul de radio RFI că actualizarea listelor electorale va presupune un "mini-recensământ", care va fi făcut de autorităţile locale până în 24 august, prin vizite foarte scurte, de "trei secunde", la domiciliul românilor.

"CCR a cerut Guvernului să dea o listă finală, verificată încă o dată. Bun, asta înseamnă un mini-recensământ, practic, în România, dar sigur fără atâtea capitole cât avea recensământul. Aici e da sau nu, există sau nu există cetăţeanul respectiv. Autorităţile publice locale, care au de fapt, sarcina legală de a introduce date în bazele de date, Ministerul Administraţiei fiind doar administratorul acestora, autorităţile se vor organiza, astfel încât să facem acest lucru până în 24 august, de fapt, să termine ei la nivel local, astfel încât la sfârşitul lunii să-l putem da CC acest rezultat", a spus Rus, într-un interviu la RFI.

Rus consideră că termenul de 24 august pentru realizarea acestui mini-referendum este unul fezabil pentru verificarea concordanţei dintre datele de pe liste şi situaţia reală. "Mi se pare fezabil, pentru că autorităţile publice locale au suficiente resurse şi le vom sprijini şi noi, dacă este cazul, cu instituţiile descentralizate ale statului, astfel încât să reuşim acest lucru, să verificăm dacă sunt morţi care figurează pe listele de vot şi nu au fost radiaţi, dacă există comunicări de la justiţie cu cetăţeni care au drepturile civile suspendate şi se menţin totuşi pe listă, dacă sunt bolnavi care medical sunt scoşi de pe liste şi totuşi există şi alte situaţii care eventual în acest moment nu ne dăm seama care sunt", a afirmat demnitarul.

Întrebat pe ce bază şi în ce mod va fi realizat, concret, mini-recensământul, ministrul Administraţiei şi Internelor a precizat că Guvernul ar urma să emită la începutul săptămânii viitoare un act normativ prin care să împuternicească primăriile pentru activitatea de verificare a datelor în teren. "O facem direct pe secţiile de vot. Fiecare secţie de votare are o mie şi ceva de persoane. Acolo sunt listele. Nu verificăm altceva decât concordanţa între componenţa nominală a listei şi existenţa persoanei fizice. Şi va trebui să meargă... Va trebui luni sau marţi o Hotărâre de Guvern, prin care împuternicim instituţiile descentralizate, primarii, mă rog, cine vom stabili, să facă acest lucru, da. Numai că la recensământ sunt o sută de formulare, că acolo e recensământul populaţiei şi locuinţelor. O discuţie de acest fel acolo durează o jumătate de oră, aici durează trei secunde", a declarat Ioan Rus.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul celor care nu vor fi găsiţi acasă la acest demers, ministrul a spus că, în mediul rural, se va merge pe soluţia întrebării vecinului şi a admis că, la oraşe, va fi "mai complicat". "La nivelul comunităţilor rurale, de exemplu, întrebi vecinul: "mă, Popescu Vasile există?". "Există de-adevăratelea". Acolo, dacă merg primarul şi câţiva locuitori de nădejde ai satului, rezolvă asta în trei zile, în fiecare sat. La oraş va fi mai complicat. O să vedem. Am cerut tuturor primăriilor, prefecţilor, până marţi să ne dea şi sugestii şi eventuale probleme care ei anticipează că pot apărea, astfel încât să le putem rezolva", a spus Rus.

În acelaşi interviu, ministrul Administraţiei şi Internelor a declarat că, înainte de referendumul din 29 iulie, listele electorale au fost actualizate de primării. "Înainte de referendum s-a făcut actualizarea cu primarii, toţi primarii au făcut acest lucru şi listele acestea actualizate au fost utilizate la referendum. După aceea, au apărut o serie de contestaţii şi o serie de discuţii la televiziuni, la radiouri, în spaţiul public. Ca să eliminăm toate aceste potenţiale suspiciuni, facem şi acest lucru, la dorinţa CC", a spus el.

Totodată, Rus a subliniat că nu a negat niciodată cifrele trimise la Curtea Constituţională de instituţia pe care o conduce, în urma solicitării CC. "Nu, nu am negat niciodată! Ministerul a trimis datele cu care am operat la referendum şi în legătură cu întrebarea dacă acele liste sunt sută la sută valide, nu există nici un mort sau vreunul care nu are drepturi, asta chiar nu putem confirma, pentru că poate să existe cineva, poate să existe, dar am evocat doar posibilitatea de a exista şi o astfel de situaţie, care chiar poate exista", a explicat demnitarul.

Întrebat dacă Executivul şi-ar dori ca românii cu domiciliul străinătate să nu fie trecuţi pe listele din ţară, Ioan Rus a spus că "nu există" o astfel de intenţie, explicând pe ce categorie de listă se află fiecare român cu drept de vot aflat în străinătate. "Există români care lucrează în străinătate, au reşedinţă în străinătate şi se află pe listele electorale permanente în România. Ei nu pot fi radiaţi de pe aceste liste, pentru că noi ne desfăşurăm activitatea într-un cadru instituţional, legal, existent azi în România. Şi el în orice... cu o oră înainte de a fi un referendum, de exemplu, se poate decide să vină să voteze în România, unde se află pe o listă electorală permanentă. Există o altă categorie de români, care au domiciliu stabil în străinătate, dar de asemenea nu şi-au părăsit cetăţenia. Aceştia cu domiciliul stabil au un paşaport special şi votează în străinătate, pe liste suplimentare, ca şi ceilalţi, dar aceia sunt radiaţi de pe listele permanente din România şi votează la dorinţa lor acolo. Şi acea categorie are dreptul să voteze în favoarea unei alegeri în România. Şi există o altă categorie de cetăţeni români care au renunţat la cetăţenia română (...) şi atunci el are dreptul unui cetăţean în ţara unde s-a stabilit. Acela nu mai este nici pe o listă suplimentară, nici pe o listă permanentă. Deci nu se pot şterge oamenii de pe listă, dacă vrea cineva. Este un cadru legal, în care aceste lucruri se operează", a explicat ministrul.

Mediafax

Citeaza acest articol pe saitul tau

Comentarii (8)
RSS comments
1. 03-08-2012
Masacrarea lui "Popescu Vasile"
Citesc si nu imi vine sa cred. Daca in 3 secunde "Popescu Vasile" poate fi sters de pe lista electorala pe baza a ce spun niste "locuitori de nadejde" ma intreb daca mai suntem in UE.  
D-l Rus ar trebui sa se documenteze si sa ne spuna care este baza legala a acestei metode de stergere a lui "Popescu Vasile" din liste. 
Ce spun organizatiile de aparare a drepturilor omului despre metoda ministrului Rus? 
D-l presedinte interimar Antonescu a spus ca "d-l Ponta nu a avut mana buna la numirea ministrului invatamantului". Vad ca "nu a avut mana buna" nici la numirea ministrului de interne.  
Prin ceea ce a spus, ministru Rus nu l-a masacrat numai pe "Popescu Vasile", ci si democratia si statul de drept.
Scris de Elisabeta
2. 03-08-2012
Romania e condusa de nebuni periculosi
Fratilor, de maine incepe recensamantul de 3 secunde (vorba lui I.Rus):-Cioc, cioc. Buna ziua! Buna ziua! Existati? Exist! Sotia exista? Exista. Bunica exista? Exista. Fratele? Nu exista.De ce? E plecat in Italia.Buna ziua!Buna ziua!
Scris de Ion
3. 04-08-2012
Ce garanții primim?
Am o mică nelămurire, poate mă luminează cineva: 
 
Se pare că ne vor veni din nou unii la ușă, ca să ne ia pulsul. OK. Presupun că vor veni cu listele actuale, ca să le verifice / confirme / actualizeze. Buuuun! Dacă au listele, înseamnă că ei deja știu că eu n-am fost la vot (asta în cazul fericit în care n-am fost fără să știu). Cine îmi garantează că mă vor raporta ca persoană existentă / în viață / în țară? Că pot foarte bine să ”uite”, iar eu voi rectifica problema la viitoarele alegeri, care-or fi ele. Ideea e: ăștia existenții vom apărea sigur în numărul total de alegători pe care vor dori ei să-l raporteze?
Scris de Ochiul Drept
4. 04-08-2012
siktir!
Asta este o noua diversiune a celor de la USL, un nou mod de a-i face "pe prostii" si de a lungi boala. CCR a spus foarte clar si oricine poate verifica pe site-ul acesteia, este vorba despre "listele electorale permanente actualizate pe baza carora S-A REALIZAT REFERENDUMUL" !!!! Lucrul asta se facea in citeva ore, cu COPY/PASTE si PRINT, domnul Ponta stie ..... CCR nu poate cere alte liste pentru ca nu este legal sa vii cu altceva acum si nici nu are competenta sa ordone efectuarea unui recensamint de-aiurea!! Deci, cum va spuneam, asta este o noua prostire a romanilor, ca sa mai gaseasca o chichita pina pe 31 august si sa mai traga de timp. Faptul ca CCR a dat termen pe 31 august este ca judecatorii au vacanta , atit!
Scris de dexter
5. 04-08-2012
Drept de vot
Istoria unui Roman 
 
M-am nascut in Romania.....Deci sunt cetatean ROMAN....Constitutia Romaniei Articolul 5 
(2) Cetăţenia română nu poate fi retrasă aceluia care a dobândit-o prin naştere.  
Dupa cateva zile de la nastere parintii mei m-au inregistrat la Starea Civila de unde s-a primit Certificatul de Nastere.... Pe el este notat Codul Numeric Personal format din 13 cifre care reprezinta urmatoarele date: 1(2)AALLZZJJXXXX. Explicatii: 
-prima cifra reprezinta sexul persoanei 1 de sex masculin, 2 de sex feminin, 
-urmatoarele grupuri de 2 cifre reprezinta anul nasterii (AA), luna nasterii (LL), ziua nasterii (ZZ), 
-urmatorul grup de 2 cifre reprezinta judetul in care te-ai nascut, 
-ultimul grup de 4 cifre nu stiu ce reprezinta....presupun ca un nr in ordine alocat persoanei in cauza. 
Fiecare persoana are un singur CNP. Nu sunt doua persoane cu acelasi CNP. Toate aceste CNP si datele aferente lor se afla in baza de date a INEP(Institutul National de Evidenta a Persoanei) care se mai numeste si Directia pentru evidenta persoanelor si administrarea bazelor de date. Daca exista baze de date si ele sunt desigur, rezulta ca INEP poate in interval de minute( nu exagerez) sa afle numarul de persoane care s-au nascut in anul 1950 sau toti cei nascuti in luna mai in intervalul anual 1963-1985,etc. 
Deasemenea, nu conteaza daca eu in viata mea traiesc la Cluj, Iasi sau Baia Mare, daca am 5 case in diverse localitati din Romania, daca am plecat la munca in strainatate si stau cu anii pe acolo,etc....Eu raman cu acelasi CNP toata viata indiferent daca buletinul imi este expirat sau nu …. 
Dar la un moment al vietii mele ma stabilesc de exemplu in Germania si imi merge bine acolo....ma hotarasc sa aplic pentru cetatenia germana.....Nemtii imi cer sa renunt la cetatenia romana, eu fac demersurile necesare, se publica RENUNTAREA MEA la cetatenie romana in monitorul oficial, cei de la INEP opereaza pe baza acestor acte in baza lor de date si gata un cetatean mai putin.....la calcul pentru referendum....sau 
Ma stabilesc in Grecia....imi place acolo...trec anii si aplic pentru cetatenia greaca.....Grecii nu imi cer sa renunt la cetatenia romana......raman in continuare cu buletin romanesc....si am si simultan si acte grecesti....Ce face atunci INEP-ul? Ma scoate din baza lor de date....? Pe baza caror acte? Iar aliniatul 2 din articolul 5 din Constitutie interzice in mod expres asta.....Atunci raman in baza lor de date si in calculul pentru referendum sunt un cetatean ROMAN cu drepturi DEPLINE. 
Romania din 2007 este stat membru UE. Adica libertatea de circulatie a persoanelor este garantata.....pot sa stau cu anii in strainatate pe teritoriu UE ca nu ma intreaba nimeni,nimic.... 
Cand voi muri, urmasii imi fac actul de deces si cei de la INEP, pe baza actelor, ma scot din baza lor de date …... 
Acelasi situatie este valabila si pentru cetatenii straini (fie ei francezi sau basarabeni) care primesc cetatenia Romana....toti au un CNP, doar unul....este ca in matematica, o relatie biunivoca. 
Constitutia Romaniei ARTICOLUL 36 
(1) Cetăţenii au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv.  
(2) Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale.  
Prin urmare daca sunt in viata si nu ma aflu in situatiile din art 36, aliniatul 1 si 2 fac parte din Corpul electoral al ROMANIEI.....ESTE DREPTUL MEU. Nu mi-l poate lua nimeni.... 
Daca Parlamentul Romaniei a emis Legea 35/2008 care spune altceva decat Constitutia Romaniei atunci legea 35/2008 este pur si simplu neconstitutionala...la gunoi cu ea.... 
 
Ca atare, cati oameni au CNP in conditiile art 36 aliniat 1 este o treaba de 2 click de mouse pentru INEP.....iar coroborat cu articolul 36 din Constitutie rezulta ca nu are nici o relevanta daca acei oameni sunt asigurati sau nu la CNAS, sunt in listele de recensamant de la INS, unde au domiciliul, daca se afla in tara sau strainatate,etc 
Celelalte concluzii care reies din acest rationament simplu, va rog sa le trageti dvs.
Scris de un roman
6. 04-08-2012
bravos haita!!
Romani normali nu va mai chinuiti sa postati pareri,IDEI,pentru ca nu prind la o natiune de cretini,astia cre ca s-au nascut ;copy-paste;si asa or sa moara.Cel mult trimiteti-i la poarta lui Porumbacu,sa le dea ce merita.NATIE JEG,RUSINEA LUMII.ILICI ILIESCU o sa aiba grija de ei ,sa- i ia cu el in groapa.RUSINE NATIUNE DE MIZERIE!!!!
Scris de florin
7. 04-08-2012
Ro tara frumoasa dar plina de hoti
Autoritatea Electorala Permaneta este o institutie de taiat frunza la caini si de dat tita la pureci a avut initial incadrati 170 salariati bugetari apoi s-au facut suplimentari cu inca 80 de angajati – fiecare din acestia apartinind unui anumit tip de clientelism. Ca atribut principal aceasta structura fantoma “asigura aplicarea unitara, la nivel national – CULMEA MINUNILOR - in intervalul dintre doua perioade electorale - 4 ani - a dispozitiilor legale privind organizarea alegerilor si a altor consultari electorale cu caracter national sau local; administreaza registrul national al sectiilor de votare; intocmeste si actualizeaza registrul electoral” DE ACEEA ACUM TREBUIE CERCETATA PENAL . Functioneaza ca persoana juridica doar in baza Hotaririi Nr. 2 din 19 martie 2007 modificata de Hotarirea Nr. 3 din 24 septembrie 2008 a Parlamentului României pentru suplimentarea schemei de personal. Veniturile salariale si structurile organizatorice intrec orice inchipuire realista. Aceasta institutie trebuie URGENT desfiintata pentru a mai reduce din taria MAFIEI din Ro si in acelasi timp din cheltuirea banului public pe apa sambetei.
Scris de CIUVICA
8. 04-08-2012
Demısıa guvernuluı Derbedeuluı
Judecatorıı coruptı de la CCR trebuıe sa fıe ımedıat arestatı. 
Judecatorıı de la CCR ar fı trebuıt sa arate clar, fara echıvoc, cu subıect sı predıcat, ca Presedıntele nu a ıncalcat deloc constıtutıa, decı nu poate fı suspendat sı nu trebuıe organızat nıcıun referendum.  
Daca au fost lası sı au permıs desfasurarea referendumuluı, acum trebuıe sa spuna clar ca referendumul nu a ıntrunıt cvorumul sı ca este ınvalıdat, ca Presedıntele trebuıe sa se ıntoraca, de ındata, la Cotrocenı. 
Problema CCR sı a autorıtatılor este sa determıne numarul exact al voturılor fraudate de usl, numarul de persoane care au votat de maı multe orı, numarul buletınelor false ıntroduse fraudulos ın urne, cıne a organızat turısmul electoral, cıne ı-a platıt pe ceı care au votat de maı multe orı. 
Totı pucıstıı trebuıe sa fıe arestatı. 
Pına cınd totı ınfractorıı dın parlament sı complıcıı lor dın justıtıe nu vor fı arestatı, ıar averıle nu le vor fı ıntegral confıscate, nu va fı lınıste, nu va fı dreptate, nu va fı democratıe, nu va fı stat de drept. 
Daca justıtıa sı-ar fı facut datorıa, ınfractorıı dın parlament ar fı fost de mult arestatı, nu ar maı fı putut vota caderea guvernuluı MRU, nu ar maı fı putut vota ınvestırea guvernuluı Grıvco, al derbedeuluı plagıator, mıncınos, ıncompetent sı ımpertınent.
Scris de Vıctor

Scrie un comentariu
  Nume:
  Titlu:
  Commentariu:  Cod de securitate:* Code


  Alte articole scrise de acelaşi autor:


   
  Arhiva 2012
   
  SC Dramiral Media Group SRL.
  Copyright © SC Dramiral Media Group SRL. Toate drepturile rezervate.
  Programare si design www.spider.ro