Home Monden Gangnam Style are cel mai vizionat clip din istoria YouTube-ului

Gangnam Style are cel mai vizionat clip din istoria YouTube-ului

DISTRIBUIŢI

Videoclipul melodiei fenomen „Gangnam Style“ a cântărețului sud-coreean Psy a devenit cel mai vizionat clip din istoria YouTube-ului.
De când a fost postat, în luna iulie, clipul a adunat peste 814 milioane de vizite, scrie BBC News. 
Acest clip l-a detronat pe cel al cântărețului pop Justin Bieber, ”Baby”, instalat din 2010 pe locul 1 al celor mai vizionate videoclipuri de pe platforma YouTube.
"Gangnam Style" atrage în prezent o medie de 7 milioane-10 milioane de vizualizări pe zi, au precizat într-un comunicat reprezentanții site-ului YouTube, care consideră că acest clip ar putea deveni primul din istoria omenirii care va atinge pra­gul de 1 miliard de vizua­lizări. Deși puțini înțeleg versurile melodiei, piesa este o parodie la stilul de viață din cel mai bogat cartier din Seul, Gangnam.
În plus, cu ceva timp în urmă artistul pop asiatic Psy și Hangeng (fost membru Super Junior) au avut o noapte de neuitat la ’2012 MTV Europe Music Awards’, fiindu-le recunoscută munca grea din acest an.La gală de premieră susținută în Frankfurt, Germania, Psy a primit un premiu pentru “Cel Mai Bun Videoclip” și s-a instalat pe prima poziție în topurile din alte 28 de țări.
Melodia are și ea un re­cord mondial, fiind recunoscută de Guiness World Record drept piesă cu cele mai multe ”like”-uri, puțin sub 5,4 milioane.
La puțin timp după ce a făcut parte dintr-un show al Madonnei,senzația muzicii din 2012 a dansat, la gală American Music Awards 2012, alături de idolul anilor '90, MC Hammer.
Momentul coregrafic de excepție (nu vorbim și de muzica pentru că era playback) a început cu Psy și dansatoarele sale pe Gang­nam Style, iar la jumătatea prestației, după ce deja vazusei în cadru toate vedetele la patru ace dansând, pe scenă a urcat MC Hammer, totul transformându-se într-un mash-up cu „2 Legit to Quit“, single-ul rapperului ce datează din 1991 iar momentul va rămâne cu si­guranță în istoria show-urilor de televiziune.
Ne place sau nu, Gang­nam Style este cel mai discutat și mai popular produs al acestui an. Cu 814 mi­lioane de vizualizări pe Youtube, piesa a beneficiat până și de coveruri metal, a făcut senzație și printre cântărețele din România și i-a adus lui Psy un loc în topul celor mai influenți bărbați din 2012.
Așadar Gangnam Style este, fără îndoială, un feno­men. Lucru demonstrat inclusiv de faptul că în „febra“ sa au intrat artiști de mare renume, precum Madonna, Carrie Under­wood, Britney Spears și MC Hammer.
Andreea Vîrîci

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.