Home Politic După ce colegii din USL l-au salvat de la arestare, Ion Stan...

După ce colegii din USL l-au salvat de la arestare, Ion Stan a demisionat din PSD

DISTRIBUIŢI

Deputatul Ion Stan a demisionat vineri din PSD, la scurt timp dupa ce premierul Victor Ponta i-a solicitat public sa paraseasca partidul, informeaza Mediafax. Stan si-a inaintat demisia la Organizatia PSD Dambovita, al carui membru era. Ion Stan isi pastreaza insa mandatul de deputat obtinut in alegerile din 9 decembrie.

"Domnule presedinte, subsemnatul Stan Ion membru al PSD din anul 1995 va rog sa luati nota de demisia mea definitiva, irevocabila si neconditionata din Partidul Social Democrat pe care l-am slujit cu abnegatie si devotament timp de 17 ani obtinand de 4 ori mandat de parlamentar cu o larga majoritate", scrie Ion Stan in demisia inaintata Organizatiei PSD Dambovita.
Camera Deputatilor a respins vineri cererea procurorilor privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului social-democrat Ion Stan. Deputatii au respins ridicarea imunitatii cu 226 voturi "impotriva" si 145 voturi "pentru".

Premierul Victor Ponta a cerut vineri demisia lui Ion Stan din Parlament si din PSD, precizand ca in cazul in care acesta nu pleaca din propria vointa va fi exclus din partid. Seful Executivului a precizat ca a votat pentru ridicarea imunitatii lui Ion Stan si ca, in contextul in care Camera deputatilor a respins incuviintarea arestarii preventive, singurul lucru pe care il poate face este sa il excluda din grupul parlamentar PSD si din partid.

Ponta a mai precizat ca rezultatul votului de vineri din camera este "un rezultat rau" pentru obiectivele Romaniei legate de Mecanismul de Cooperare si Verificare si de intrarea in Spatiul Schengen .

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.