Home Bref Insol(v)ență

Insol(v)ență

DISTRIBUIŢI

A intrat și Oltchim în insolvență. Asta era soluția despre care dl. Vosganian zicea că nu e „vodevil” sau „music-hall” ca în vară. Ce-i drept, pare o dramă istorică inspirată de Hidroelectrica. Despre insolvență, premierul tocmai se pronunțase cu referire la D.D.: „un șmecheraș care profită de insolvență pentru a nu plăti datoriile”. Rezultă că insolvența ar fi o șmecherie. În fine, să sperăm că guvernul Ponta nu va băga toată țara în insolvență ca să scape de datoriile la FMI. E în stare. Insolvență, insolență.
Întâlnindu-se serile trecute cu dl. Băsescu (la cererea acestuia, pentru a discuta restanțele la MCV) în prezența dlor Antonescu și Zgonea, premierul a avut o mare urgență: alegerile prezidențiale din 2014 pe care le-ar dori cuplate cu europarlamentarele din mai, ca să-l pună pe Crin mai repede în vaza de la Cotroceni.
Ca să vezi ce-l preocupa pe dl. Ponta în plină recesiune! Îi bubuie mintea. Comasarea l-a scos pe dl. Băsescu la declarații de unde am aflat că „întâlnirea nu trebuia făcută publică” (de ce? Ce era așa mare secret?) și că președintele nu se va mai întâlni cu FMI lăsând guvernului „libertatea de a negocia reducerea TVA și a CAS, impozitul regresiv și angajări la Oltchim, așa cum a promis”. Dar cum a promite e ceva nobil și a te ține de cuvânt e ceva burghez iar dl. Ponta e socialist, evident că face exact pe dos decât a zis. A fost împotriva comasării în 2009 și în 2012 așa că e normal c-o susțină acum când CCR a declarat neconstituțională comasarea alegerilor eterogene. Dl. Băsescu a propus în schimb „depunerea simultană a demisiilor președintelui și a celor 588 de parlamentari cu condiția aplicării referendumului ca să facem simultan alegeri parlamentare și prezidențiale”. Degeaba! USL vrea ca dl. Băsescu să demisioneze fără condiții, atunci când zice dl. Ponta deși mandatul prezidențial este înscris în Constituție: „nu poți să ai doi președinți în același timp. Ce faci cu președintele ales în mai? Se joacă în parc până în noiembrie?” a zis dl. Băsescu în timp ce dl. Ponta îl trimitea să-și termine mandatul în garaj. Dl. Ponta seamănă cu Petru Groza când îl soma pe rege să abdice. Seara și dl. Zgonea a cerut demisia parlamentarilor care n-au luat 50+1% din voturi – lucru pe care până și dl. Greblă l-a considerat „fără suport constituțional, fără niciun temei, fără nicio rațiune”. Cui îi pasă de rațiune la USL? Au putere, ce le trebuie rațiune? N-ar fi de mirare să interzică rațiunea prin lege. Țara n-are nevoie de așa ceva. E criză.

Tia ?ê?£erbănescu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.