Home Actualitate Familia lui Ion Iliescu este implicată în traficul de droguri

Familia lui Ion Iliescu este implicată în traficul de droguri

DISTRIBUIŢI

Zilele acestea a explodat povestea unei uriașe capturi de droguri, în valoare de 60 de milioane de euro, afacere descoperită de poliția franceză, unul dintre cei implicați fiind nici mai mult nici mai puțin decât un personaj din cercul de familie al lui Ion Iliescu, cunoscutul in plan mondial drept criminalul cu mâinile roșii de sânge care a condus cu mâna de fier clanurile  care au devalizat România.
Se pare că toți cei care au o tangență cât de mică cu Ion Iliescu sunt marcați de semnul satanic al răului care-i împinge să fure, să jefuiască, să ucidă. Autoritățile franceze l-au interogat pe soțul Mariei Marinescu, fata lui Bujor Sion, fiul adoptiv al lui Ion Iliescu, într-un dosar de trafic de droguri. ?ê?£i Maria Marinescu a fost chemată să depună mărturie în fața autorităților franceze. Soțul Mariei Marinescu a fosr reținut în Franța după ce, pe 20 martie, autoritățile din Republica Dominicană au descoperit un transport de 700 de kilograme de cocaină, la bordul unui avion.
Bărbatul nepoatei lui Ion Iliescu este suspectat că a facilitat transportul ilegal a celor 682 de pachete de cocaină, din Republica Dominicană. Aeronava ar fi trebuit să aterizeze pe un aeroport privat de la Versailles, destinat transporturilor private. Operațiunea a fost supravegheată de serviciile speciale din mai multe țări iar la intervenția poliției a fost retezată o întreagă rețea care cuprinde și multe cadre militare dar și ale serviciului vamal din Republica Dominincana. În ancheta amplă care a urmat capturii de cocaine au fost arestate 38 de persoane, printre care mulți vameși, unul dintre capii rețelei fiind chiar un locotenent-colonel. Pe lista arestaților se afla și un număr de cinci cetățeni francezi, inclusiv un prieten apropiat al soțului nepoatei lui Ion Iliescu, care era mâna dreaptă a șefului rețelei, francezul Alain Marc Paul Marie Castañoy.
Președintele Dirección Nacional de Control de Drogas (DNCD) a afirmat că este vorba de corupție la înalt nivel, cu implicarea unui grup de ofițeri superiori, subalterni dar și agenți vamali ai Direcției Generale a Vămilor (Dicción General de Aduanas) care au facilitat accesul rețelelor de narcotraficanți la resursele aeroportuare ale aeroportului Punta Cana.
Ancheta este încă în curs și probabil vom mai afla multe lucruri uimitoare, în mediile de presă și pe forumurile online speculându-se deja ipoteza că ar urma să fie chestionați de poliția franceză după interogarea Mariei Marinescu (fiica lui Bujor Sion) și Bujor Sion, fiul adoptiv al lui Ion Iliescu, consul atât într-o țară cheie a producției de droguri la nivel mondial, Thailanda, cât și apoi, ulterior, într-o țară în care se sparg banii din traficul de droguri mondial, în Emirate.
Mihai Bujor Sion a fost descris public de Serghei Mizil drept “o lepră profesionistă”. Într-o postare de pe blogul sau Mizil vine și cu detalii: “El este tatăl vitreg al Mariei Marinescu, prin căsătoria cu actrița Ioana Pavelescu. Ultima dată am vorbit cu el înainte de revoluție. Nu discut cu el pentru că este o lepră ordinară, care a profitat la maximum în timpul regimului comunist. Părinții lui la un moment dat chiar au condus propaganda comunismului iar el, după revoluție, s-a transformat într-un așa zis dizident și un critic al regimului și al lui Nicu Ceaușescu (care l-a ajutat enorm de mult). Același comportament de lepră ca și Tismăneanu.” Tatăl lui Sion era coleg de rețea de agentura sovietică cu nevastă-sa, Nina Iliescu și consângean al acesteia. Sion a fost un zbir nenorocit al cenzurii comuniste, fost șef al Secției Presa și Edituri a CC, apoi fost șef al TVR până în 1971, numit ulterior ambasador în Olanda. A murit  împreună cu nevastă-sa într-un accident de avion iar Iliescu l-a adoptat apoi pe fiul său, Bujor Sion, căruia i-a devenit tutore și mentor. Ilici și-a plasat beizadea numai în locuri călduțe.
Acum acesta este consul general  interimar la Abu Dhabi în Emiratele Arabe Unite, aranjat în scaun de Ion Iliescu, după ce a mai funcționat înainte de aceasta sinecură într-o țară cu o climă caldă din inima triunghiului drogurilor, Thailanda.
În 2009, chiar dacă se anunțaseră drastice restructurări de personal diplomatic și consular, precum și închideri de misiuni diplomatice ale României, la ambasada  din Bangkok a fost trimis controversatul Mihai Bujor Sion, cel căruia Ion Iliescu deși nu l-a înfiat cu acte, i-a fost tutore și mentor. Ion Iliescu i-a călăuzit pașii lui Mihai Bujor Sion în așa zisa cariera profesională, numindu-l pentru început în funcția de șef al Cancelariei Prezidențiale și ulterior în cea de consilier prezidențial pe probleme economice, după ce a reușit să instaleze în scaunul lui Ceaușescu.
Ion Iliescu s-a ocupat cu grijă de beizadeaua sa care a primit un căsoi uriaș în Cartierul Primăverii, iar ulterior carierei de balama de ușă la Cotroceni, fiul său adoptiv a fost trimis pe postul de consul general al României la Los Angeles. Aici, Sion a strâns legăturile de suflet cu Mircea Geoana, șeful sau direct pe linie diplomatică în America, devenind și protejatul acestuia. Criminalul comunist Ion Iliescu și odrasla de general de securitate Geoana nu au fost refuzați de ministrul Afacerilor Externe din acea vreme, culantul Cristian Diaconescu, actual șef al “dreptei” lui Băsescu, ca să-l trimită pe Sion ca șef de misiune în însorita și exotică Thailanda, unde afacerile cu droguri sunt în floare de secole.
Mihai Bujor Sion, deși a dus-o toată viața boierește, la chirie a devenit un fel de mexican, refuzând să achite către RA-APPS suma de 1.246.323,15 lei, sumă provenită din chiria neplătită de mai mult timp, a viloiului gigantic din Primăverii, unde avea adresa de buletin și Maria Marinescu, cea care dă acum cu subsemnatul la poliția din Franța.
Foarte probabil ancheta s-ar putea extinde și către consulul Bujor Sion, de vreme ce șeful Dirección Nacional de Control de Drogas (DNCD) a afirmat că este vorba de corupție la înalt nivel și transfrontaliera. De la Bujor Sion la Iliescu este doar un pas și dacă Justiția românească până acum l-a ocolit cu grijă pe Ion Iliescu, cel care era cap de rețea criminală în cele mai sângeroase dosare din România, poate Justiția franceză îi găsește ac de cojoc.
Poate francezii sau dominicanii să-i dea de cap lui Ilici, cel care a narcotizat o țară intreagă, oferindu-le românilor ani la rând  promisiuni halucinogene .

George Roncea

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.