Home Actualitate Riscul uselizării PDL

Riscul uselizării PDL

DISTRIBUIŢI

Cristian Preda avertizează asupra riscului uselizării PDL, îngrijorare ce are un temei serios, mai ales dacă avem în vedere că europarlamentarul PDL este cunoscut pentru apropierea sa față de Traian Băsescu, alături de care a lucrat, la Cotroceni, și căruia de altfel îi datorează cariera politică. Preda afirmă pe blogul personal că „USL e o mașinărie proiectată și pusă în mișcare folosind adversitatea față de Traian Băsescu si acum USL e la putere. Dacă se uselizează, PDL riscă de altfel o diminuare serioasă". Pentru a fi mai clar Preda accentuează „a-l slăbi acum pe Traian Băsescu înseamnă, de aceea, a diminua echilibrul – extrem de fragil – al puterilor“.
Comentariul său ar putea fi cu ușurință confundat cu sfatul unui nutriționist grijuliu, ușor nevrotic, care atrage atenția asupra riscurilor unei cure prelungite de slăbire, deși în linii mari, pentru vârsta sa, Traian Băsescu are un look foarte ok, menținut prin partide prelungite. De înot.
Este evident că apropiatul lui Traian Băsescu dar și al Monicăi Macovei transmite un avertisment celor care s-ar putea aventura pe asemenea întreprinderi lăturalnice, de asociere cu uslinoșii. Pentru neinițiați astfel de semnale sunt incomprehensibile, deși de la Cotroceni tot via un subordonat al Monicăi Macovei a mai venit un semnal dur, acum două săptămâni, la adresa Elenei Udrea. Scriam atunci că „Traian Băsescu își ia mâna de pe Udrea“, fără a cunoaște motivațiile intime și dedesubturile acestei situații inedite. Câteva imagini sosite pe adresa redacției tot din partea unui simpatizant al președintelui ne-au făcut să înțelegem mai bine resorturile atitudinii lui Traian Băsescu. O Elena Udrea care se ține de mână cu ?ê?£obolanul concupiscent, cel mai mare inamic al președintelui nu mai poate beneficia și de mâna lui Traian Băsescu. Hrebenciuc a mai stârnit cu niște ani în urmă furia paroxistică a președintelui și tot o Elenă era la mijloc.
Îmbârligarea mezinei lui Băsescu de către odrasla ?ê?£obolanului a fost cel mai cumplit coșmar al unui tată care știa prea bine ce urmărea Hrebenciuc, artizanul suspen­dării acestuia, cel care a stabilit cifra inițiatică masonică 322. Puțină lume știe că lista parlamentarilor care urmau să-l suspende pe Băsescu era mai mare însă Hrebenciuc personal a tăiat din listă și a stabilit numărul 322, cifră pe care oricine o introduce în motoarele de căutare va avea surpriza să afle că are o semnificație simbolică cu totul aparte. Purtătorii de șorțulețe  au tot felul de plăceri , printre altele se dau în vânt după chestii simbolice. Hrebenciuc, un expert în fandaxii violacee, și plin de tot felul de cristale mov în biroul său parlamentar, nu face excepție.
Tot simbolică și cu sens depreciativ major ar fi fost și utilizarea fetei lui Băsescu ca armă împotriva propriului tată, dacă rămânea gravidă cu Hrebenciuc junior. Ceva mai perfid și mai abject cu greu se poate imagina și numai un ticălos ca Hrebenciuc putea fi în stare de o asemenea manevră. Manevrele acestui însă nu au încetat și iată-l acum alături de cealaltă Elenă, care ține strâns la doi milimetri de sânul său drept una din labele sale de șobolan scârbos, după ce a petrecut la masă câteva ore pline de zâmbete și șușoteli tandre în urechiușele păroase ale boșorogului sinistru (adică de stânga) care face toate jocurile în PSD de două decenii, sub atenta supraveghere a bătrânei șandramale comuniste, Ion Iliescu, criminalul cu mâinile roșii de sânge. ?ê?£i-ar imagina-o cineva de exemplu pe Andrea Paul (fostă Vass) într-o asemenea ipostază cu Hrebenciuc, cel care recent i-a sugerat acesteia cu mitocănie fără margini că a venit să se ușureze  în Parlament? Când vreodată niște inamici politici neîmpăcați ar ajunge fie și să stea unul lângă altul la o masă d-apoi să se mai și îmbrățișeze onctuos, languros, promiscuu și libidinos, cu o vădită tensiune concupiscentă ce probează existența unei intimități îndelungate? Un reptilian/șobolanian delabrat ca Hrebenciuc nu poate sta fără rost atât de relaxat și de la largul său decât alături de făpturi de teapa sa.

„Parvenită, fără scrupule, principii și valori – femeie înfricoșător de nocivă, o otravă“

Ocrotirea unei vipere la sân din rațiuni umanitar-șerpiliene poate fi foarte primejdioasă dar odată ce ai înțeles cum vine treaba este clar că următoare mișcare este aruncarea în țărână a reptilei și strivirea sub bocanc. Lovitura de bocanc i-a venit lui Udrea pe 23 martie, la o lună abia de la momentul de tandrețe cu Hrebenciuc surprins de un fotograf la o sindrofie. Udrea a fost făcută praf de către un apropiat al președintelui, unul dintre condeierii strâns legați de Monica Macovei, femeia-procuror indicată de însuși Traian Băsescu drept un reper major pentru judecățile sale de valoare.
Jurnalistului respectiv i s-au permis atitudini dure față de familia lui Băsescu, el find cel care a numit-o pe Elena Băsescu „iapa chioară“, „tâmpită strâmbă“, „fata cretină și bâlbâită a lui tata“ etc șamd. Oricine îl cunoaște pe Traian Băsescu știe că jignirile la adresa fetelor sale sunt intolerabile pentru acesta. Sorin Ovidiu Vîntu însuși recunoștea în discuțiile sale private surprinse de o aripă a SRI și devenite stenograme publice, că momentul în care Băsescu chiar s-a enervat a fost legat de atacul lui SOV la adresa Ioanei Băsescu. S-a pornit de aici un adevărat război, mai spunea Vîntu .
Cu toate acestea atât de puternică este legătura lui Băsescu cu acest personaj, jurnalistul Tapalagă, consilierul Monicăi Macovei pe vremea când aceasta era ministreasa, încât și după jignirile aduse fiicei sale, pe care o iubește ca pe ochii din cap, Băsescu s-a deplasat la sediul individului, acceptând șuete publice alături de acesta.
Se poate considera acceptabilă ipoteza de lucru ca acest Tapalagă este un fel de portavoce de familie iar ceea ce scrie el sună teribil. Sunt chestii aspre, un adevărat rechizitoriu la adresa Elena Udrea, descrisă ca  înfricoșător de nocivă.
Datorită acestei „femei înfricoșător de nocive“, scrie doct Tapalagă, ca un adevărat specialist în arme chimice, „murim asfixiați la umbra ei, ne scufundăm cu toții într-un fel de otravă care omoară orice speranță“.
Tapalagă, expert în etichete, o mai numește pe Udrea: „o mediocritate agresivă“, „cu un nume asociat cu o imagine cam vulgară“, „simbolul negru al unei întregi guvernări“, „care a făcut praf o filială mare de partid“, cu „o reputație atât de proastă, de parvenita politica, de oportunist, de personaj lipsit de convingeri, fără scrupule, principii și valori, fără harismă“, „cu un suflețel ros de ambiția de a urca tot mai sus dar măcinat de frustrarea că n-a ajuns încă în vârf de tot“, care „vrea toată puterea stoarsă chiar și din acest nimic. Se vede abia la început, dar se visează mare peste un partid tot mai mititel. Se declară gata să conducă guverne sau, de ce nu, o țară.“ Ca un medic psiholog specialist Tapalagă adăugă: „Aceasta se cheamă mania grandorii, obsesia puterii împinsă până la delir, avem de-a face cu o tristă inadecvare la realitate, cu ambiția de a sări peste propria umbră“. Rechizitoriu mai aspru la adresa lui Udrea nu s-a văzut vreodată, iar lansarea acestor teribile acuzații la adresa acesteia din direcția unui apropiat al Cotroceniului lui Traian Băsescu exprimă teribila intensitate a reacției. Atunci nu aveam cum să știm de imaginile ce probează apropierea incredibilă dintre Udrea și inamicul personal al președintelui, șobolanul căruia până și colegii de partid îi spun Javra. Avertismentul grav al lui Preda care se teme de riscul uslizării PDL capătă acum un sens.
Reacția a fost dură și se poate spune fără îndoială că Udrea a fost târâtă în țărână ca niciodată în viața ei, viață în care a văzut multe deoarece a pornit de jos de tot, de la nivelul de secretară a bălălăului de Cozmin Gușă, la PSD. Interesant, în prezentarea sa de pe site-ul personal Elena Udrea omite acest episod, la capitolul în care își descrie traseul politic sinuos și de asemenea omite și să precizeze unde a ajuns ea acum parlamentar, rușinându-se probabil cu nespălații de nemțeni care au votat-o. În CV-ul său oficial la capitolul Carieră politică se găsește doar următoarea mențiune: „Deputat in Colegiul 25 Bucuresti, noiembrie 2008 – prezent“. Deocamdată,  în prezentul-prezent se poate menționa doar că cariera politică a Elenei Udrea este pe sfârșite, ceea ce poate reprezenta un câștig pentru demografia României deoarece ea anunța anul trecut că se gândește să se înmulțească și să aducă pe lume un cocoșel, respectiv un urmaș al lui Cocoș. Aș paria că o să îl nășească Javra.

George Roncea

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.