Home Social Au început înscrierile la licee

Au început înscrierile la licee

DISTRIBUIŢI

Evaluarea Națională s-a încheiat însă emoțiile continuă pentru candidații la un loc în liceele din România. Absolvenții de gimnaziu trebuie să completeze până pe 9 iulie fișele de înscriere la liceu. Cu toate acestea, peste 800 de elevi au mediile de admitere la liceu cuprinse între 3 și 3,99.
Repartizarea computerizată a elevilor la liceu are loc pe 16 iulie, primele rezultate fiind disponibile în data de 17 iulie. Sute de părinți și elevi din toată țara au venit încă din cursul zilei de duminică pentru a depune cererea. Mai mult, în București, există și un centru special pentru elevii din provincie care vor să se înscrie la un liceu din Capitală. După completarea informațiilor, copiii vor fi chemați pentru a verifica datele introduse în sistem, pentru a se evita erorile din anii trecuți, mai ales că multe dintre notele afișate în școli nu corespund datelor din tezele de examen. Cu toate acestea, admiterea la liceu pare dezastruoasă, dat fiind faptul că ultima medie de admitere este 3.22. În țară, doi elevi vor intra la liceu cu această medie după ce, la evaluarea națională, au obținut doar punctul din oficiu, fără a fi în stare să rezolve niciunul din subiecte.
Potrivit edu.ro, 800 de elevi nu au reușit să obțină nici măcar media 4 la admitere. Județele cu cele mai mici medii de admintere sunt: Călărași – 3,22, Dâmbovița – 3,22, Teleorman 3,31, Neamț – 3,35 și Mehedinți – 3,36. În același timp, județele cu cele mai multe medii mici sunt altele, astfel că la nivel național, deși promovabilitatea examenului a fost mai mare datorită subiectelor ușoare, sunt destul de multe medii scăzute. Astfel, în Dolj au fost 79 de medii între 3 și 3,99, în Olt 60 de medii între 3 și 3,99, iar în Dâmbovița peste 44 de copii au avut medii cuprinse între 3 și 3,99. Mulți dintre cei cu note mici au avut și note de unu la teste, aceștia luând doar punctul din oficiu, dar, cu toate acestea, ei vor fi admiși la liceu.
Părinții și elevii trebuie să fie foarte atenți la completarea listei cu licee, și să se asigure că au trecut suficient de multe opțiuni astfel încât să nu existe probleme la repartizare.

Irina Tracy

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.