Home Social Proiectul „Șanse egale pentru cariere de succes” a ajuns la final

Proiectul „Șanse egale pentru cariere de succes” a ajuns la final

DISTRIBUIŢI

Joi a avut loc conferința de închidere a proiectului „?ê?£anse egale pentru cariere de succes“, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Conferința, desfășurată la Academia de Studii Economice București care a fost și unul dintre partenerii proiectului, a încununat cei trei ani de muncă prezentând împlinirea obiectivelor și atingerea targetului.
Proiectul contribuie la îndeplinirea priorității privind reconcilierea carierei cu familia, prin diseminarea bunelor practici din domeniu la nivelul managerilor de resurse umane din companii și printr-o campanie de promovare a poveștilor de succes ale femeilor care au reușit atât în carieră, cât și în viața de familie. Prin obiectivele sale de informare și formare profesională, proiectul contribuie și la prioritatea privind eliminarea stereotipurilor de gen și independența economică individuală pentru femei și bărbați. Grupul țintă al proiectului este format din 800 de femei cu funcții de decizie în companii private – informate și pregătite pentru a aplica instrumente concrete de asigurare a egalității de șanse la locul de muncă și 900 de  femei ce participă la programele de Formare Profesională Continuă care riscă să își piardă locul de muncă, întrețin familii monoparentale, nu au mai participat la un program de formare în ultimii doi ani sau fac parte din grupuri vulnerabile precum romi, persoane cu dizabilități sau persoane în vârstă.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea oportunităților de angajare a femeilor și accesul egal la ocupare prin conștientizarea principiului egalității de șanse la nivelul întreprinderilor private. Partenerii proiectului au fost SIVECO România S.A în calitate de solicitant, Academia de Studii Economice București și Mediafax S.A.

Irina Tracy

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.