Home Life Cel mai bătrân om din lume a murit la 112 ani

Cel mai bătrân om din lume a murit la 112 ani

DISTRIBUIŢI

Cartea recordurilor Guinness World Records a anunțat că fostul muzician și miner certificat ca fiind cel mai bătrân om din lume a murit. Salustiano Sanchez-Blazquez avea 112 ani, informează Associated Press.
Potrivit Agerpres, consultantul Guinness Robert Young a declarat că Sanchez-Blazquez a murit vineri într-un azil de bătrâni din Grand Island, New York.
Poreclit "Shorty", Sanchez-Blazquez a devenit cel mai bătrân om din lume după ce Jiroemon Kimura a murit în iunie, la vârsta de 116 ani.
Sanchez-Blazquez s-a născut pe 8 iunie 1901 în satul El Tejado de Bejar, Spania. El s-a mutat în Cuba la 17 ani, apoi în Statele Unite în 1920, unde a lucrat în minele de cărbune din Lynch, Kentucky. În cele din urmă s-a mutat la New York.
El a avut doi copii, șapte nepoți, 15 strănepoți și cinci stră-stră-nepoți.
Arturo Licata, 111 ani, din Italia, este acum principalul candidat pentru a fi recunoscut oficial de Guinness ca cel mai bătrân om din lume, potrivit lui Young. Guinness se va pronunța în legătură cu Licata la o dată ulterioară.
Cea mai bătrână persoană auten­tificată a fost Jeanne Louise Calment din Franța, care a murit la vârsta de 122 de ani și 164 de zile.
    
Geo Ioanid

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.