Home Actualitate Amenințarea Elenei Udrea la adresa lui Băsescu: vezi ce a pățit Helmut...

Amenințarea Elenei Udrea la adresa lui Băsescu: vezi ce a pățit Helmut Kohl

DISTRIBUIŢI

Există o expresie populară românească – “bate șaua să priceapă iapa”. La chinezi expresia românească are echivalentul „a se adresa dudului înjurând salcâmul" și se mai găsește de asemenea în “Arta Războiului” scrisă de Sun Wu stratagema „a ucide cocoșul pentru a băga frica în maimuțe". În arta militară chineză stratagema “a bate șaua să priceapă iapa” respectiv „a ucide cocoșul pentru a băga frica în maimuțe" sugerează că acțiunile militare pot da rezultate mai bune când se execută, în același timp, presiuni politice și diplomatice asupra inamicului. Fosta doamnă Cocoș fie că bate șaua, fie că se adresează dudului, fie că pune la cale uciderea cocoșului ca să-l sperie pe maimuțoi, însă a săvârșit zilele trecute, invitată la un post de televiziune, o mișcare de-a dreptul machiavelică, avertizându-l în direct pe Traian Băsescu să ia aminte și să nu uite ce-a pățit Helmut Kohl, fostul mare politian al Germaniei, cel care a creat-o pe Angela Merkel. Discipola lui Kohl, ridicată din stradă, unde trăia din militantismul comunist, a fost crescută de mică de fostul mare cancelar german pentru ca la un moment dat să-i înfigă cuțitul în spate acestuia, trădându-l și dezvăluind public faptul că acesta a furat bani. Kohl deși beneficia de o uriașă simpatie publică, fiind artizanul reunificării Germaniei, e fost cât p-aci să intre în pușcărie.
Elena Udrea l-a apostrofat pe Băsescu indirect într-o emisiunea la RTV alături de Botezatu și o duduie ridicată din zona mondenului, Cristina Herea. Cu toatele s-au pus pe o șuetă ca între fete, pe tema atât de dragă ei – dorința de a ajunge ea șefă pe scaunul lui Băsescu, la cârma României. S-a referit pe larg la Angela Merkel, ca la un model personal și l-a asemuit pe Traian Băsescu cu Helmut Kohl. A sugerat oglindirea ei în modelul Merkel, ceea ce ridică foarte serioase semne de întrebare, deoarece Merkel de fapt a fost cea l-a “lichidat” pe Kohl și l-a aruncat din viața politică, în 1999.
 În primăvara lui 1990, Merkel era o ilustră necunoscută, fiică de pastor și membră a unui partid afiliat Bisericii Protestante, Reînnoirea Democratică. Tatăl ei, Horst Kasner, “a ales libertatea” în 1954, fugind din Hamburg tocmai în Berlinul de Est, într-o perioadă când toți germanii erau obsedați de ideea de a ajunge în RFG și de a scăpa de teroarea sovietică.
Intrarea ei în politică s-a făcut în 1990. A fost numită adjunct a purtătorului de cuvânt a guvernului de Maiziere, singurul premier ales “democratic” al RDG, în 1990, după singurele “alegeri libere” din RDG, controlate desigur, ca și în România, de serviciile sovietice. Lothar de Maiziere era vicepreședinte al sinodului Bisericii Evanghelice-Luterane din RDG, organizație puternic înfiltrată și controlată de STASI. Tatăl lui Lothar, Clement de Maiziere era agent activ și cadru al STASI, executând numeroase misiuni de strângere de informații în RFG si în rândurile bisericii protestante. Desigur și Lothar a fost colaborator al STASI ceea ce mai târziu s-a aflat, ieșind la iveală documente compromițătoare astfel că acesta a fost forțat să iasă din politică. Aceasta s-a întâmplat imediat după reunificarea Germaniei, operațiune complexă dusă la bun sfărșit de către celebrul erou al Germaniei Mari, Helmut Kohl.
Lothar de Maiziere, a devenit ministru în guvernul Helmut Kohl, după Unire iar Angela Merkel și-a urmat șeful în noua guvernare intrând în rândurile Uniunii Creștin-Democrate, deși ea era comunistă. După ce Lothar de Maiziere a fost forțat de Kohl să demisioneze în urma problemelor iscate de legăturile cu STASI, Angela Merkel s-a înflitrat pe lângă Helmut Kohl, intrându-i în grații.
După câțiva ani de intensă apropiere, Merkel s-a răzbunat  pe Helmut Kohl, fiind cea care a dat în vileag faptul că acesta mătrășise niște bani din fondurile partidului.
Acum Helmut Kohl, arhitectul reunificării germane, este în vârstă de 83 de ani, are o stare de sănătate fragilă și este țintuit într-un scaun cu rotile. Se știe că încă îi poartă pică fostei sale protejate pentru atitudinea ei în scandalul din 1999 legat de finanțele de partid care i-a afectat imaginea, l-a aruncat din politică și era să-l împingă la pușcărie. Recent Kohl a  și că a exprimat totodată critici dure față de modul în care s-a ocupat actualul cancelar, madama Merkel de gestionarea crizei europene și a criticat politica externă și europeană a acesteia, spunându-i unui prieten – potrivit Der Spiegel – că aceasta îi “distruge Europa”.
Acum dacă ăsta e modelul lui Udrea, e de înțeles, și ei dacă i s-ar da pe mână România ar ști fără îndoială să distrugă bine de tot. Dar dacă tot bate ea șaua să priceapă iapa, în direcția lui Băsescu, și dacă tot suntem pe speța proverbelor populare cu iepe, nu mai bine s-ar îndrepta ea unde a dus mutu’ iapa?

George Roncea

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.