Home Social Căminele bucureștene îi așteaptă pe studenți cu gândaci, igrasie și băi execrabile

Căminele bucureștene îi așteaptă pe studenți cu gândaci, igrasie și băi execrabile

DISTRIBUIŢI

Studenții care vin la facultate în București au de întâmpinat condițiile mizere din cămine, în condițiile în care taxa la facultate s-a mărit începând cu acest an. Igrasie, gândaci, băi fără duș și toalete turcești. Asta găsesc o parte dintre studenții care se cazează zilele acestea în căminele universităților din București. Mai mult, unii se trezesc că, din lipsă de locuri, adminis­trația le-a mai adus un coleg de cameră, cu care să împartă minimele condiții.
Jurnaliștii de la TVR au filmat un material cu camera ascunsă în căminele studențești din Capitală. Primul cămin vizitat este al Universității București. Aici, studenții spun că în Grozăvești cazarea nu e tocmai grozavă. Într-o cameră de circa 10 mp urmează să stea doi studenți. În afară de paturi, nu mai încape nimic, doar gândacii își mai fac loc. ?ê?£i băile arată execrabil fără să ofere condițiile minime de igienă de care un student are nevoie în viața de zi cu zi. Dacă dușurile sunt defecte, mizeria este la ea acasă: gândaci uriași, de două degete, găsești oriunde: în cada de duș, pe gresia din baie, pe holul căminului. Mulți au supraviețuit dezinsecției. Tavanul e scorojit și pe alocuri are infiltrații de apă, iar gresia de pe holuri e spartă și ascunde numeroase bacterii și gândaci, scrie b365.ro.
În Regie, studenții spun că Politehnica supracazează. Mulți și-au scos bagajele pe hol și fac curățenie generală în camere. ?ê?£i aici lipsesc dușurile, iar toaletele sunt turcești. Ca tacâmul să fie complet, taxele de cămin au fost mărite din acest an.

Irina Tracy

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.