Home Actualitate Fosta nevastă și actuala concubină a lui Valeriu Zgonea, colege de...

Fosta nevastă și actuala concubină a lui Valeriu Zgonea, colege de serviciu la ASF

DISTRIBUIŢI

Despre președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, se știe că este un bărbat deosebit de galant, care oferea brațe de flori reprezentantelor sexului frumos, de Ziua Femeii sau alte ocazii festive. Pesedistul Valeriu Zgonea susține vorba omului simplu din popor, cum că nu a trăit degeaba pe pământ. ?ê?£i-a făcut case, are urmași dăruiți de două doamne și, probabil a sădit și un pom. Dar în mod cert, puțină lume știe că ambele femei care au ocupat un loc în inima lui Zgonea ocupă și un post în aceeași instituție: Autoritatea de Supraveghere Financiară, instituția unde lefurile ating câteva mii de euro pe lună.
Se poate spune, astfel, că Valeriu Zgonea a avut grijă de alesele inimii sale. Cristina Zgonea, fosta soție a demnitarului, este angajată în cadrul unei direcții ASF, în timp ce iubita politicianului, Carmen Gheorghe, este consiliera Dorinei Mihăilescu, membru neexecutiv în conducere ASF, care la rândul ei a fost consiliera fostului premier Adrian Năstase. Probabil, Zgonea și-a luat măsuri ca să nu fie acuzat  de nepotism, dar prezența celor două doamne în aceeași instituție produce confuzii în rândul colegilor, pentru că fosta soție a politicianului se numește în continuare doamna Zgonea în timp ce actuala iubită, căreia Valeriu Zgonea îi spune „soție“, dar pe care n-a luat-o până acum de nevastă, poartă numele de Gheorghe, dar se recomandă tuturor ca doamna Zgonea.
Însă, toți angajații le știu pe amândouă drept ”doamna Zgonea”. Iar rolul de ”soție”, fără acte, desigur, pe care îl îndeplinește Carmen Gheorghe, este clar definit de însuși Valeriu Zgonea. Chiar el a declarat la începutul lunii septembrie că la aniversarea de 46 de ani își dorește "liniște și sănătate" și că a primit cadouri frumoase și felicitări din partea familiei și a prietenilor.
Întrebat atunci de jurnaliști care dintre cadouri îi este cel mai drag, Valeriu Zgonea a răspuns: "Soția și copilul", la care se va întoarce imediat după ce va termina munca din Parlament în acea zi. Evident, Zgonea nu s-a referit la fosta lui soție, ci la actuala iubită, cu care locuiește.  Acest lucru este întărit și de declarația de avere a președintelui Camerei Deputaților, care a lăsat loc necompletat la rubrica veniturile soției, ceea ce înseamnă fie că nu este însurat, ori că soția nu realizează venituri. Carmen Gheorghe este însă, salariată la ASF, astfel încât rămâne în picioare prima variantă.

A profitat de tăierile lui Boc ca să ceară reducerea pensiei alimentare

Valeriu Zgonea a divorțat de Cristina, în martie 2009, după 20 de ani de căsnicie. Acțiunea de divorț a fost introdusă de Cristina Grigoreta Zgonea, sătulă de viața dublă a președintelui Camerei Deputaților, care trăia de ceva vreme cu amanta. În plus, Carmen Gheorghe îi dăruise și o fetiță, Maria Alexandra, pe care a botezat-o la un restaurant de lux din Capitală în prezența ”cremei” politicii și a ”profesorului” său, Viorel Hrebenciuc.
Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au admis cererea de divorț, au dispus ca reclamanta să păstreze numele de Zgonea precum și încredințarea către aceasta a fiului lor, Zgonea Dragoș Alexandru, acum în vârstă de 15 ani. Judecătorii au stabilit ca politicianul să-i plătească lunar fiului său o pensie de întreținere de 2.000 de lei. Cristina a mai obținut la divorț, în afară de custodia lui Dragoș, apartamentul din Craiova și o locuință în comuna Vârvoru, Dolj, și peste 10.000 de euro din conturile deputatului. Amanta lui Zgonea pare să fi fost mai câștigată, pentru că s-a ales devenind iubita lui oficială, cu societatea CARSILCON SRL, deținută împreună cu fratele ei, și cu câte un lot de 500 de metri pătrați în cartierul ANL Otopeni, după cum scria presa locală în momentul divorțului.
Lăsat liber să trăiască cu noua aleasă a inimii sale, Zgonea n-a fost mulțumit, așa că, în iulie 2010, a înaintat magistraților Judecătoriei Sectorului 1 o cerere de redu­cere a pensiei de întreținere pentru fiul său, de la 2.000 de lei la 1.500 de lei.  Pentru Zgonea a contat  diferența de 500 de lei, așa cum a explicat judecătorilor demersul său. ”Reclamantul a arătat…că în prezent nu mai beneficiază de veniturile pe care le realiza în calitate de salariat și că la data stabilirii acestei pensii de întreținere acesta era singurul copil al reclamantului. Reclamantul a invederat instanței faptul că veniturile sale salariale au scăzut și că în acest moment mai are un copil în între­ținere, astfel încât mijloacele sale materiale se reduc la salariul realizat lunar la locul său de muncă în Parlamentul României, Camera Deputaților” Argumentele lui Zgonea, evident legale, au venit după ce primul ministru de atunci, Emil Boc, a tăiat cu 25% salariile tuturor bugetarilor, în contextul crizei economice, astfel încât ma­gistrații i-au admis cererea. Cristina Zgonea n-a făcut recurs, semn că a încheiat o înțelegere cu fostul ei soț, primind probabil la schimb postul bine plătit de la fostul CNVM, actualul ASF .

Mihai Niculescu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.