Home Social Universitățile din străinătate încep vânătoarea de studenți români pentru anul viitor

Universitățile din străinătate încep vânătoarea de studenți români pentru anul viitor

DISTRIBUIŢI

Universitățile din străinătate au început sa primească aplicații pentru admiterea în anul universitar 2014-2015. La universități precum Oxford si Cambridge, termenul limita de depunere a dosarelor de candidatura este 15 octombrie. Tot acesta este termenul până la care se pot trimite aplicații la facultățile de Medicina si Stomatologie din Marea Britanie, a declarat Svetlan Danev, coor­donator al proiectului World Education.
Pentru Danemarca si Olanda, termenul limita recomandat pentru depunerea aplicațiilor este 1 martie, în timp ce în Franța depunerea dosarelor se realizează în luna februarie. Taxele de studiu la facultățile din Olanda sunt în jur de 1.900 de euro pe an, iar în Marea Britanie pot ajunge pana la 9.000 de lire sterline anual.
„Rapoartele proiectului World Education arată o creștere de 21% în numărul de candidaturi ale studenților români în Danemarca în comparație cu anul trecut. La ora actuală circa 700 de studenți români se află la studii în Danemarca înscriși în programe de licență sau masterale — principalul motiv este că sistemul universitar de educație din Danemarca este gratuit, ei nu trebuie să plătească taxe școlare“, a mai afirmat Svetlan Danev.
El a declarat că interesul față de universitățile din Marea Britanie rămâne ridicat, numărul de studenți crescând cu aproximativ 10% față de anul precedent și că se așteaptă ca numărul total de candidați din România, admiși în Marea Britanie, să se mențină sau să crească în acest an până la aproximativ 1.850 de persoane.
Marea Britanie, Danemarca și Olanda sunt punctele centrale ale târgului World Education care are loc în acest weekend în București.
„Principiul de Loterie pentru admi­terea la programele de top din Olanda și obligativitatea susținerii de interviuri pentru verificarea informației și maturității candidaților prin Skype (…) în Danemarca sunt o parte din noile cerințe de admitere la studii“, a menționat Danev.
El a adăugat că, începând cu acest an, Danemarca va acorda și ajutor nerambursabil în valoare de 720 de euro pe lună pentru studenții din UE, care sunt activi și au fost angajați, muncind 10-12 ore pe săptămână, după ce demonstrează statutul de angajat cu un contract de muncă.
Taxele la o universitate din Marea Britanie unde se studiază medicina sunt între 7.500 și 9.000 de lire sterline pe an, la o universitate din Olanda taxa pe care trebuie s-o achite un student este de 1.900 euro pe an, în timp ce în Danemarca nu există taxă.
Ediția de toamnă a târgului World Education va avea loc în București, Constanța și Timișoara cu participarea personală a coordonatorilor departamen­telor de admitere a unor universități de elită din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveția, Italia și altele.

Mihaela Dobrescu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.