Home Social Elevi austrieci fac voluntariat în România pentru o notă bună la bacalaureat

Elevi austrieci fac voluntariat în România pentru o notă bună la bacalaureat

DISTRIBUIŢI

Aproximativ 17 elevi și trei profesori de la o școală din Austria lucrează ca voluntari pe un șantier din Oradea. Tinerii dau o mână de ajutor la construirea unor case pentru familiile nevoiașe, într-un proiect al fundației Habitat pentru Umanitate. Munca în beneficiul comunității este o condiție pe care elevii austrieci trebuie să o îndeplinească pentru a obține diploma de bacalaureat internațional.
Cei 17 elevi-voluntari învață la școala internațională din Salzburg, Austria. Timp de o săptămână, ei au muncit la ridicarea a două locuințe pentru familiile nevoiașe din Bihor. Luca are 16 ani si este pentru prima dată când face voluntariat.“Îmi place, pentru că ajutăm persoane care au nevoie și îmi imaginez că dacă aș fi fost în situația lor aș fi apreciat dacă cineva îmi oferea ajutor“, a spus băiatul, citat de digi24.ro. Colega sa Veronica vine din Rusia și are 17 ani. „Am venit aici ca să construiesc case pentru oamenii nevoiași, să îi pot ajuta. Este bine pentru mine să cunosc oameni noi și să fac lucruri pe care nu le-am făcut niciodată în viața mea“, a afirmat tânăra pentru digi24.ro. „Pun mâna pe un ciocan, se murdăresc, construiesc o casă pentru cineva, îi vor cunoaște pe beneficiari, este o experiență minunată“, a mărturisit Louis – coordo­natorul echipei.
În Austria, pentru a obține diploma de bacalaureat internațional, elevii sunt obligați să facă voluntariat „Pot să aleagă să o facă în mod organizat cu toată școala aici sau pot să o facă în localitățile lor de unde sunt. Doar să aducă un fel de adeverință de la organizațiile cu care au voluntariat“, a declarat Emil Popa – coordonator de proiect, de la Habitat pentru Umanitate Beiuș. Fundația Habitat pentru Umanitate Beiuș a construit până acum 250 case noi pentru de familii nevoiașe, iar alte 300 au fost renovate și consolidate.

Irina Tracy

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.