Home Social Profesorii și preoții care organizează excursii ar putea fi obligați să aibă...

Profesorii și preoții care organizează excursii ar putea fi obligați să aibă licențe de turism

DISTRIBUIŢI

ANAT cere autorităților din turism ca toți cei care organizează servicii de călătorie, inclusiv profesorii și preoții, să fie obligați să dețină licențe de turism, iar capitalul social minim pentru înființarea unei agenții de turism să crească de la 200 de lei la 25.000 de lei.
"ANAT cere ministerului pentru IMM, Turism și Mediu de Afaceri, precum și Autorității Naționale pentru Turism (ANT) să introducă obligația ca toți operatorii care oferă servicii de călătorie sau pachete turistice, în mod clasic sau online, să dețina licență de turism și să urmeze aceleași reguli cu agențiile. Ne referim la firmele de organizare de evenimente, profesori, prelați, site-uri cu cupoane de reducere etc", a declarat agenției Mediafax Lucia Morariu, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).
Totodată, ANAT solicită majorarea capitalului social minim pentru înființarea unei agenții de turism, de la 200 de lei la minim 25.000 de lei pentru o agenție detailistă și 100.000 de lei pentru un turoperator.
Altă solicitare este asigurarea sumelor avansate de client pentru călătorii prin instrumente financiare alternative, precum polițe de asigurare, scrisori de garanție bancară și/sau contribuții la un fond național de garantare a călătoriilor cu scop turistic. Asociația solicită autorităților din turism și majorarea sumelor obligatorii a fi asigurate la 250.000 de euro pentru turoperator și 50.000 de euro pentru detailiști și introducerea asigurării facultative pentru acoperirea 100% și imediat a riscului de insolvabilitate. În prezent, turoperatorii sunt obligați să asigure o sumă de 50.000 de dolari, iar o agenție detailistă 10.000 de dolari.

Olga Dumitrescu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.