Home Actualitate Terfelit la Antena 3, președintele ANI, l-a dat în judecată pe Mihai...

Terfelit la Antena 3, președintele ANI, l-a dat în judecată pe Mihai Gâdea

DISTRIBUIŢI

Horia Georgescu cere 25.000 de euro daune

Președintele Agenției Naționale pentru Integritate, Horia Georgescu, l-a chemat recent în judecată pe realizatorul TV Mihai Gâdea și postul de televiziune Antena 3. Horia Georgescu cere despăgubiri morale în favoare de 25.000 de euro, considerând că onoarea și demnitatea lui au fost terfelite într-o emisiune difuzată în luna septembrie, într-o dezbatere în care a fost acuzat că are peste 20 de procese pentru diferite abateri rutiere și gesturi obscene în fața polițiștilor.
Horia Georgescu a solicitat magistraților Judecătoriei Sectorului 1 să constate atingerea „onoarei, demnității și re­putației, prin afirmațiile mincinoase defăimătoare și denigratoare la emisiunea Sinteza Zilei din 15 septembrie 2013, mo­derată de pârâtul Mihai Gâdea și difuzată la Antena 3“. Președintele ANI mai cere și scuze publice din partea lui Gâdea, care să fie obligat să-și citească în emisiune propria-i hotărâre judecătorească de condamnare, dar și să achite cheltuielile de judecată.
Președintele ANI se consideră ținta unei campanii de presă denigratoare și a depus la dosar un cazier al conducătorului auto de la IGPR, care arată că a primit doar cinci amenzi rutiere, pe care le-a contestat în justiție. Documentul arată că niciodată președintele ANI nu a fost sancționat pentru gesturi obscene arătate agentului de poliție, așa cum a fost acuzat în emisiunea TV, Horia Georgescu considerând că jurnaliștii Antenei 3 au speculat o identitate de nume, adunând toate contestațiile rutiere de pe rolul instanțelor de judecată după numele „Horia Georgescu“, fără a verifica dacă toate sunt depuse de către actualul președinte al ANI.
Horia Georgescu a explicat în cererea de chemare în judecată în ce au constat atacurile de la trustul media patronat de familia Voiculescu la adresa lui, care au avut ca efect „punerea reclamantului într-o lumină defavorabilă, negativă, astfel încât să conducă la distrugerea reputației ți cre­dibilității sale“.
„Folosind un limbaj denigrator, precum și un ton acuzator pentru a da credibilitate afirmațiilor mincinoase susținute, pârâtul a urmărit prezentarea reclamantului ca o persoană cu o conduită socială îndoielnică care este „incompatibil“ cu funcția deținută de președinte al Agenției Naționale de Integritate….Construcția de­nigratoare construită de către pârât a culminat cu specularea unei identități de nume pentru a putea transmite opiniei publice comportamentul manifestat de reclamant față de agenții de poliție, susținând că acesta a fost amendat pentru gesturi obscene“.
Președintele ANI consideră că atacurile lui Gâdea s-au îndreptat și împotriva fa­miliei sale și a depus la dosar print-screenuri și transcripturi din emisiunea în care a fost vizat, indicând comentariile lui Gâdea care i-au lezat onoarea și demnitatea.

„?ê?£tabul regimului Traian Băsescu“

„Cetățeanule Georgescu Horia, termină cu amenințările, este suficient cum tact-tu i-a amenințat pe oamenii de la Brașov când era șeful penitenciarului….Nu cred că un copil este vinovat de faptele părinților, dar probabil că se învață multe acasă. Tatăl numitului Georgescu Horia, președintele ANI, suspectat că a făcut nenumărate jocuri politice în favoarea lui Traian Băsescu, a fost șeful închisorii de la Codlea, iar în perioada comunistă a fost ștab al regimului Nicolae Ceaușescu. Probabil că astfel de practici se învață acasă…..?ê?£tabii de astăzi, ștabii regimului Traian Băsescu sunt la fel de odioși ca ștabii regimului de dinainte de 89“.
Horia Georgescu a mai arătat judecătorilor că Mihai Gâdea a afirmat în repetate rânduri că președintele ANI a fost sancțio­nat de 17 ori de Poliția Rutieră pentru abateri în trafic, acesta contestând procesele-verbale în instanță. Extrasul de cazier depus de Georgescu arată că acesta a avut doar 5 abateri. În opinia realizatorului TV Mihai Gâdea, cea mai gravă faptă a președintelui ANI sancționată de Poliție ar fi avut loc pe 22.07.2008, când acesta ar fi intrat în conflict cu agenții de circulație și le-ar fi făcut gesturi obscene.
„Potrivit documentului oficial emis de IGPR nu este identificată la 22.07.2008 nici o sancțiune aplicată reclamantului“ a scris Horia Georgescu, menționând că singurele amenzi pe care le-a primit în anul 2008 sunt pentru oprire neregulamentară și depășirea vitezei cu 30-40 de kilometri la oră peste limita admisă, procese verbale încheiate în lunile martie și mai.
Mai mult, realizatorul TV a afirmat că pe 30.08.2013, președintele ANI a comis și o infracțiune, fiind oprit de agenți întrucât conducea cu permisul suspendat. Horia Georgescu a arătat că pentru această faptă, a fost scos de sub urmărire penală de către procurori, prin rezoluția din 2 septembrie 2013 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Mihai Niculescu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.