Home Special Amenzi uriașe dacă vinzi un teren fără să-ți anunți vecinii

Amenzi uriașe dacă vinzi un teren fără să-ți anunți vecinii

DISTRIBUIŢI

Vânzarea unui teren agricol ar putea fi o problema pentru proprietar, in cazul in care un nou proiect de lege va trece de Camera Deputaților, după ce a trecut deja de Senat.
Proiectul de lege, propus de Guvern, arata ca vânzarea terenurilor agricole extravilane fără respectarea dreptului de preempțiune al coproprietarilor si vecinilor persoane fizice si arendașilor ar putea fi sancționata cu amenda contravențională de la 50.000 lei la 100.000 de lei.
Cu alte cuvinte, dacă vrei sa vinzi un teren, ești obligat întâi să-ți anunți vecinii sau arendașii, care au prioritate in cumpărare.
Aceste prevederi se vor aplica persoanelor fizice, cetățeni romani, respectiv cetățeni ai unui stat membru al Uniunii Europene sau ai statelor care sunt parte la Acordul privind Spatiul Economic European, precum si apatrizilor cu domiciliul in România sau într-un stat membru al Uniunii Europene sau ai statelor care sunt parte la ASEE.
Documentul a fost aprobat in Senat cu 93 de voturi „pentru“, 12 „împotriva“ si 9 „abțineri“.
Proiectul de lege stabilește si înființarea Autorității pentru Admi­nistrarea si Reglementarea Pieței Funciare, care va verifica îndeplinirea condițiilor de vânzare-cumpărare a terenurilor agricole situate in extravilan si va prelua din atribuțiile Agenției Domeniilor Statului.

Mihaela Dobrescu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.