Home Monden -Specialii- jurnalismului romanesc!

-Specialii- jurnalismului romanesc!

DISTRIBUIŢI

Meseria de reporter este frumoasa, dar si periculoasa, mai ales in cazul in care cel care exercita aceasta meserie este reporter special.

De fiecare data cand se intampla un eveniment important pentru opinia publica, televiziunile isi -arunca in lupta- reporterii speciali, care trebuie sa-i tina la curent pe telespectatori cu ultimele evenimente, de la fata locului, indiferent daca ploua, ninge sau… se bombardeaza.

Ganditi-va de cate ori ati actionat telecomanda de pe Antena 1 pe PRO TV si invers (in timpul programelor de stiri) si i-ati vazut in prim-plan pe -specialii- celor doua posturi: Adelin Petrisor si Catalin Radu Tanase, care, chiar daca de cele mai multe ori nu lasa sa se vada, se afla intr-o permanenta concurenta pentru castigarea unui loc mai bun din care sa transmita sau incearca sa faca rost de cat mai multe surse care ar putea furniza informatii utile pentru telespectatori? Raspunsul este evident: de fiecare data!

Asa s-a intamplat si in ultimele doua saptamani, adica de la inceperea conflictului din Irak.

Cine s-a deplasat la fata locului? Adelin Petrisor si Catalin Radu Tanase, aflati in aceeasi concurenta pentru castigarea unei pozitii situate cat mai aproape de teatrul de lupta.

De data aceasta, Adelin Petrisor a reusit sa intre in miezul problemei, adica chiar in Bagdad, de unde a transmis ultimele noutati legate de bombardarea -bastionului- lui Saddam, asumandu-si in fiecare clipa riscul de a deveni -victima colaterala-.

La doua saptamani de cand sunt in Bagdad, Adelin Petrisor si operatorul Florin Dobre au reusit, cu regularitate, sa transmita date si imagini pentru -Observator-. Telespectatorii Antenei 1 au fost zilnic informati despre ultimele evenimente petrecute in zona de conflict.

In toata aceasta vreme, Adelin a vazut si auzit toate bombardamentele si exploziile din Irak, a participat la conferinte de presa si a fost prezent in locurile fierbinti din Bagdad.

Accesul in locurile strategice din Bagdad este permis ziaristilor doar daca sunt insotiti de reprezentanti ai autoritatii statului.

In ciuda programului extrem de aglomerat, Adelin si Florin s-au imprietenit cu un irakian, care le aduce in fiecare seara un pui, pregatit la rotisor.

Dupa atatea zile de regim bazat pe galinacee, cei doi au jurat ca, la intoarcerea in tara, nu vor mai manca cel putin doi ani pui. Mai mult decat atat, Adelin a spus ca abia asteapta sa se intoarca in tara, sa manance o ciorba fierbinte cu ardei iute…

Catalin Radu Tanase si Gabi Cretean – la un pas de moarte!

-Specialul- postului PRO TV Catalin Radu Tanase transmite pentru -Stirile PRO TV- din Kuweit, insa acest lucru nu inseamna ca este ocrotit de pericol, mai ales ca in ultimele zile a reusit sa intre pe teritoriul Irakului de doua ori, insotind convoaiele umanitare.

Catalin Radu Tanase si operatorul PRO TV, Gabriel Cretean au reusit a doua oara, vineri dimineata, sa treaca in Irak, tot cu un convoi umanitar.

De aceasta data, au patruns si mai mult pe teritoriul irakian pentru a face un reportaj despre siguranta oamenilor care traiesc acolo.

-Am intalnit foarte multi militari americani si britanici, tot teritoriul este impanzit de ei, pentru ca dintr-un moment in altul aici pot izbucni ciocniri-.

Din fericire, cat timp au stat acolo nu au fost nici un fel de incidente.

Dupa ce se trezisera cu noaptea in cap, pe la ora 4.00 dimineata pentru a pleca spre Irak, cei doi s-au intors in Kuweit.

De aici, Catalin Radu Tanase si Gabriel Cretean au transmis pentru -Stirile de la ora 19.00-, dupa care s-au dus la hotel.

-Eram foarte, foarte obositi, am facut un dus si ne-am culcat-.

La miezul noptii, Catalin si Gabi au fost treziti de o bubuitura puternica, care a spart geamurile si a intrerupt curentul electric in tot orasul.

-Ne-am imbracat, ne-am pus mastile de gaz, dupa care ne-am dus spre locul de unde se auzise explozia. Cazuse o bomba pe mall-ul din oras, aflat cam la un kilometru de hotelul nostru-, spune Catalin.

Bomba, care a distrus cladirea mall-ului in intregime, a cazut fara nici un fel de avertizare, fara a putea fi detectata si a facut doar doua victime: doi oameni au fost raniti usor, pentru ca, de la izbucnirea razboiului, autoritatile kuweitiene au redus programul tututor magazinelor.

Indiferent de zona din care transmit, indiferent de ora la care se desfasoara bombardamentele, -specialii- romani, la fel ca si colegii lor din Occident, trebuie sa fie la datorie, pentru a le furniza telespectatorilor informatiile de ultima ora legate de razboiul din Irak.

Chiar daca mai au timp si de cate o gluma, ei incearca din rasputeri sa-si ascunda teama, pentru ca profesionalismul impune credibilitate, insa indiferent de modul in care reusesc sa efectueze aceste transmisii, Adelin Petrisor si Catalin Radu Tanase raman -specialii- care reprezinta jurnalismul romanesc pe frontul irakian.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.