Home Social Șase școli din București vor fi modernizate cu bazin de înot și...

Șase școli din București vor fi modernizate cu bazin de înot și sală de fitness

DISTRIBUIŢI

Șase școli din Sectorul 2 al Capitalei vor fi modernizate la noi standarde europene. Lucrările vor viza în cea mai mare parte reamenajarea unităților de învățământ prin extinderea unor corpuri de clădire existente dar și dotarea acestora cu săli și terenuri de sport în aer liber, la care se adaugă un bazin de înot acoperit și o sală de fitness. Investițiile vor fi acoperite din bugetul administrației locale.
Indicatorii tehnico-economici și devizele generale pentru realizarea obiectivelor de investiții la cele șase școli au fost aprobate deja de Consiliul Local Sector 2.
Astfel, Liceul Teoretic C.A. Rosetti va beneficia de închiderea bazinului de înot existent și extindere (dotări și sală de fitness) prin investiție de 10,81 milioane lei fără TVA. La Liceul Teoretic C.A. Rosetti s-a constatat că bazinul de înot existent și corpul de clădire anexat acestuia (cu destinația de vestiar) sunt într-o stare avansată de degradare din punct de vedere al finisajelor. Totodată, bazinul este descoperit, în incapacitate de utilizare, având și echipamente neutilizabile. "În aceste condiții, pentru desfășurarea în condiții adecvate, la un standard european, într-un mediu sănătos, a procesului de învățământ se propune să fie demarate lucrări de închidere a bazinului existent și de extindere a clădirii anexate", se menționează în documentele care au stat la baza Hotărârii de Consiliu Local Sector 2 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici de modernizare a celor șase școli, conform b365.ro. Școala Gimnazială nr. 145 – Grădinița nr.129 va beneficia de desființarea construcției existente și extinderea unui corp nou de grădiniță prin investiție de 4,13 milioane lei fără TVA. Colegiul Național Mihai Viteazul – Școala Gimnazială Iancului va beneficia de desfiiințarea anexei existente și construirea sălii de sport prin investiție de 1,31 milioane lei fără TVA. Conform Legii educației, unul din principiile care guvernează învățământul preuniversitar este acela al promovării educației prin sănătate, inclusiv prin educația fizică și practicarea activităților sportive. Ținând cont de faptul că la Colegiul Național Mihai Viteazul – Școala Gimnazială Iancului nu există amenajată o sală de sport care să corespundă scopurilor educative urmărite, este necesară demararea unui proiect de construire a unei astfel de structuri, apreciază Consiliul Local Sector 2. Celelalte instituții care vor beneficia de îmbunătățiri asemănătoare sunt ?ê?£coala Gimnazială Maria Rosetti, ?ê?£coala Gimnazială numărul 25 și ?ê?£coala Gimnazială numărul 32.
Investiția totală în lucrările de reamenajare la cele șase școli din Sectorul 2 se ridică la suma de aproximativ 29 milioane lei (6,4 milioane euro), suma fiind asigurată din bugetul administrației locale.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.