Home Actualitate Un parc tematic dedicat Titanicului va fi construit în China

Un parc tematic dedicat Titanicului va fi construit în China

DISTRIBUIŢI

O copie în mărime naturală a pachebotului Titanic va fi principala atracție a unui parc tematic din China, care va dispune de un muzeu și de un simulator al naufragiului din 1912, au declarat duminică, la o conferință de presă din Hong Kong, finanțatorii proiectului, potrivit Reuters.
Versiunea chineză a "vasului imposibil de scufundat", care costă 1 miliard de yuani (165 de milioane de dolari) și a cărei inaugurare este programată pentru 2016, va fi construită la o distanță de cel puțin 1.500 de kilometri de cel mai apropiat ocean, în provincia Sichuan.
"Credem că spiritul Titanicului merită să fie cunoscut. Iubirea universală și simțul responsabilității de care s-a dat dovadă în timpul naufragiului (…) reprezintă bogăția spirituală a civilizației umane", a declarat Su Shaojun, directorul executiv al companiei Seven Star Energy Investment Group, care a finanțat proiectul.
Proiectul își propune să fie mai mult decât un muzeu ce reconstituie nava originală și filmul "Titanic", din 1997, regizat de James Cameron. Simularea va permite unui grup de câteva persoane să trăiască simultan senzațiile pe care le-au avut pasagerii navei în 1912.
"Când nava va lovi aisbergul, se va zgudui, se va înclina într-o parte. Oamenii vor simți cum sunt pe cale să se înece folosind efecte de sunet și lumină (…) Se vor gândi: «O să mă înec, trebuie să-mi salvez viața»", a precizat Su Shaojun.
Pachebotul Titanic s-a scufundat pe 15 aprilie 1912, în timpul primei sale călătorii din portul englez Southampton, cu destinația New York, iar în naufragiu și-au pierdut viața peste 1.500 de persoane.
În 1997, lungmetrajul "Titanic", cu Leonardo DiCaprio și Kate Winslet în rolurile principale, a obținut încasări de aproape 2,2 miliarde de dolari în toată lumea, fiind, în prezent, al doilea film în ordinea încasărilor record, la nivel global, după "Avatar", regizat tot de James Cameron.
Actorul Bernard Hill, care a jucat rolul căpitanului Edward Smith în filmul "Titanic", a afirmat în timpul conferinței de presă care a avut loc duminică faptul că un parc tematic ce reconstituie o tragedie nu este un gest lipsit de respect, după cum au susținut criticii proiectului.
"(Proiectul, n.r.) a fost abordat într-un mod delicat și sensibil, și constructorii sunt conștienți de amploarea dezastrului din 1912", a declarat Bernard Hill.
Construirea replicii navei Titanic este programată pentru începutul acestui an. Parcul turistic și cultural The Romandisea Seven Star International va dispune, de asemenea, de o plajă artificială, de o sală de proiecție a filmelor 6D, precum și de clădiri care copiază o biserică venețiană și castele din Europa.

Mihaela Dobrescu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.