Home Actualitate În numele fratelui, dreptate pentru familia Tecuceanu

În numele fratelui, dreptate pentru familia Tecuceanu

DISTRIBUIŢI

Astăzi fratele îndrăgitului actor Toni Tecuceanu a invitat toți prietenii și cunoscuții la finalul unei dintre cele mai dure bătălii cu sistemul corupt din sănătate . În spitalul condus de Streinu Cercel, în urmă cu patru ani, a murit Toni Tecuceanu, atribuindu-se un diagnostic contestat de familie. Anul acesta, pe 13 ianuarie, Toni ar fi trebuit să împlinească 42 de ani.
La Curtea de Apel, se decide soarta dosarului medical al lui Toni la capătul unor istovitori ani de zile de luptă crâncenă în justiție. Scopul procesului a fost obținerea dosarului medical al lui Toni Tecuceanu de către familie, drept încălcat în mod aberant de directorul spitalului Matei Balș, Streinu Cercel.
Îndrăgitul actor a murit în luna ianuarie a anului 2010, în urma unor complicații la plămâni, după ce ar fi contractat virusul AH1N1 sau “gripa porcină”. Imediat după ce Streinu Cercel a anunțat că actorul avea gripă porcină, în România s-a declanșat o adevărată isterie cu privire la vaccinarea împotriva temutului virus. Televiziunile anunțau că s-a declanșat „efectul Tecuceanu”. Astfel, dacă cu o zi înainte de moartea actorului, la Institutul Matei Balș veneau să se vaccineze 6 persoane pe zi, de a doua zi au început să solicite vaccinul valuri de sute de bucureșteni pe zi. Până la data declanșării „efectului Tecuceanu”  se vaccinaseră în toată țara doar 210 000 de persoane, însă după această dată solicitările au crescut de cel puțin 10 ori, anunțau statisticile medicale.
După deces, fratele actorului, Paul Tecuceanu, și tatăl acestuia au solicitat accesul la dosarul medical al lui Toni. După refuzul lui Streinu Cercel, familia a dat în judecată spitalul și a și câștigat într-o primă etapă. În data de 11 decembrie 2011 Judecătorii Tribunalului București au decis că Institutul Matei Balș din Capitală trebuie să permită familiei actorului Toni Tecuceanu accesul la dosarul medical al acestuia. Familia a câștigat de două ori la instanța de fond însă Streinu Cercel nu s-a lăsat.
Avocatul familiei Tecuceanu, Iulian Urban a ieșit public, în 2012, pentru a cere judecătorilor să nu cedeze presiunilor. „Vreau să le comunic domnului Streinu-Cercel și Ministerului Sănătății condus de iubitul partid unic să înceteze cu încercările ordinare de a influența judecătorii care judecă procesul deschis de noi și Paul Tecuceanu pentru aflarea adevărului morții regretatului Toni Tecuceanu. Încercarile dvs. sunt mizere, ordinare și nu veți putea impiedica judecătorii să admită prin hotărâre judecătorească ca moartea lui Toni Tecuceanu în spitalul Matei Balș, ai cărui medici sunt vinovați de malpraxis, a fost folosită în mod mizerabil, pentru ca în Romania niste mafioți din sistemul de sănătate să convinga populația să se vaccineze contra înșelătoriei ordinare numite gripa porcină, cu un vaccin  netestat. – CantGrip.  
Adrian Streinu Cercel și Institutul de Boli Infecțioase, prin Adrian Streinu Cercel, se contrazic prin propriile afirmații, susținând că dosarul medical și implicit informațiile din dosarul medical al defunctului Tecuceanu Aurelian-Antonio nu pot fi divulgate, iar pe de altă parte, fac publice informații din dosarul medical care constituie obiectul prezentului litigiu, motivând niște prevederi legislative care au aplicabilitate în situație de pandemie. Aceste contradicții legislative, de care se prevalează Streinu Cercel, si care pe de o parte permit divulgarea secretului medical către terțe persoane, care nu au niciun fel de legătură de rudenie sau de prietenie cu defunctul, iar pe de altă parte interzic familiei accesul la dosarul medical al rudei de sânge, ne îndreptățesc pe deplin să considerăm că acest acces la dosarul medical ne este îngrădit strict prin voința umană, iar nu de legislația în vigoare.
Informațiile asupra stării de sănătate, a intervențiilor medicale propuse, a riscurilor potențiale ale fiecărei proceduri, a alternativelor existente la procedurile propuse, inclusiv asupra neefectuării tratamentului si nerespectării recomandărilor medicale, precum și cu privire la date despre diagnostic si prognostic, se regăsesc în dosarul medical al pacientului, fiind reglementate de disp. art. 6 din Legea 46/2003.
Acest drept la informația medicală (astfel cum este el prevăzut în Cap. 2 – Dreptul la informația medicală din lege) face parte din categoria drepturilor personale cu caracter ne-patrimonial, ce este susceptibil, alături de alte categorii de drepturi ne-patrimoniale (cum sunt dreptul la demnitate, dreptul la imagine publică) de a fi transmis moștenitorilor odată cu universalitatea celorlalte drepturi succesorale. Moștenitorii pot exercita toate drepturile defunctului, inclusiv drepturile personale ne-patrimoniale ale acestuia.
Fără urmă de îndoială, de pe urma refuzului nejustificat al directorului spitalului Matei Balș, Streinu Cercel, de a permite accesul la dosarul lui Toni Tecuceanu, cu cât se tergiversează mai mult accesul la acest dosar, cu atât mai mult crește suferința familiei care este nevoită să se confrunte zi de zi cu îndoiala de a nu ști cu adevărat de ce Toni Tecuceanu nu mai este”.

Apocalipticul Streinu Cercel

În luna noiembrie 2009, președintele Traian Băsescu l-a acuzat pe doctorul Adrian Streinu-Cercel că induce panica în populație pe tema gripei porcine. “M-au alertat declarațiile secretarului de stat Streinu-Cercel, care prăvălea apocalipsa peste România și impunea importul imediat de vaccin antigripal", declara atunci președintele Traian Băsescu.
Declarațiile delirante lui Streinu Cercel sunau cam ca într-un coșmar apocaliptic și frizau demența, citez ca să nu se zică că inventez, ce consemna presa la vremea aceea: potrivit prof. dr. Adrian Streinu-Cercel – “Pandemia de gripă va izbucni în viitorul apropiat și va ucide două milioane de romani. Acesta este un  scenariu de coșmar, care ar suprapopula spitalele și cimitirele. Deși țara noastră va produce vaccinul pandemic, doar 25% din populație va fi vaccinată, deoarece nu ne permitem stocuri mai mari. Patru milioane de români se vor îmbolnăvi de gripa, iar două milioane vor muri, o dată cu izbucnirea pandemiei de gripă. Oamenii trebuie să știe că ne așteptam la un virus foarte agresiv”.
Cu cinism, Streinu Cercel s-a folosit și de moartea actorului de la Cârcotași, Toni Tecuceanu, decedat în spitalul Matei Balș, aflat sub controlul său, pentru a alimenta isteria vaccinurilor.
Acum, să sperăm că va veni și vremea dreptății pentru familia îndurerată a lui Toni Tecuceanu. Însă după obținerea dosarului medical va urma o altă mare bătălie juridică, respectiv dovedirea malpraxisului și a vinovăției membrilor corupți  din sistemul de sănătate.

George Roncea

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.