Home Social Vremea rea dă peste cap învățământul: Situația școlară pe semestrul I, încheiată...

Vremea rea dă peste cap învățământul: Situația școlară pe semestrul I, încheiată în semestrul II

DISTRIBUIŢI

Situația școlară pe semestrul I poate fi încheiată și în prima săptămână din semestrul al II-lea iar vacanța și structura anului școlar nu vor fi afectate de zilele libere, a declarat pentru Mediafax ministrul Educației Remus Pricopie, în contextul întreruperii cursurilor.
"Aș vrea să clarific unele aspecte legate de situația la învățătură de la sfârșitul semestrului. Situația școlară a elevilor poate fi încheiată și în prima săptămână din semestrul al II-lea, în cazul în care acest lucru nu poate fi realizat până vineri. Acum suntem foarte interesați de siguranța elevilor și a profesorilor", a precizat Pricopie, în contextul întreruperii cursurilor în București și în mai multe județe aflate sub avertizări meteo, începând de luni, în ultima săptămână din semestrul I.
Totodată ministrul Educației a ținut să precizeze că structura anului școlar nu va fi modificată din cauza suspendării cursurilor.
"Nu se modifică structura anului școlar. Vacanța durează, așa cum prevede structura anului școlar, din 1 februarie și până în 9 februarie", a adăugat Pricopie.
Legat de recuperarea orelor, ministrul a spus că nu s-a luat nicio decizie.
"Am avut cu totul alte preocupări și nu am discutat despre recuperări. Aceste lucruri vor fi clarificate pe parcursul semestrului al II-lea de către inspectoratele școlare. Fiecare județ va decide recuperarea în funcție de problemele specifice cu care s-a confruntat", a mai spus ministrul Educației.
Cursurile școlare au fost suspendate luni în București și județele aflate sub avertizări de cod portocaliu sau galben. ?ê?£colile au rămas închise și marți, în București și 12 județe, respectiv Argeș, Călărași, Constanța, Galați, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Prahova, Tulcea, Vâlcea și Vrancea, și parțial în Buzău, Giurgiu, Brăila, Bacău, Botoșani, Dâmbovița și Vaslui.
Miercuri, toate unitățile de învățământ din județele avertizate cu cod portocaliu de viscol rămân închise, iar situația școlilor din zonele atenționate cu cod galben va fi anunțată în funcție de fiecare caz în parte, potrivit Ministerului Educației.
Bucureștiul și 14 județe din sudul și estul țării vor fi, miercuri, între orele 06.00 și 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar pentru alte zece județe a fost emisă o avertizare cod galben.
Avertizarea cod portocaliu a fost emisă pentru București și județele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galați și jumătatea de sud a județelor Argeș și Dâmbovița.
Sub avertizare cod galben de viscol vor fi miercuri județele Iași, Vaslui, Bacău, Covasna, Brașov, Vâlcea, Olt, Gorj, Dolj și Mehedinți, precum și jumătatea de nord a județelor Dâmbovița și Argeș.

Mihaela Dobrescu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.