Home Social Lider sindical: salariul unui profesor debutant e mai mare decât al unuia...

Lider sindical: salariul unui profesor debutant e mai mare decât al unuia cu gradul II

DISTRIBUIŢI

Liderul Uniunii Județene Sindicale Pro Educația Suceava, Traian Pădureț, a declarat, joi, că statele de plată pentru luna ianuarie confirmă că, în baza OUG 103/2013 de salarizare a bugetarilor, profesorul debutant va avea salariu mai mare decât al celui cu definitivat și vechime între 6 și 10 ani.
Într-un comunicat de presă, Pădureț arată că în aceste zile unitățile școlare din țară întocmesc statele de plată pentru salariile personalului din învățământ aferente lunii ianuarie 2014.
„Începând cu luna ianuarie 2014, pe fluturașii de salarii ale cadrelor didactice cu vechime între zero și șase ani se va vedea creșterea salarială conform OUG 103“, precizează liderul sindical.
El amintește că a avertizat încă din luna octombrie 2013 că OUG 103 salariile cadrelor didactice cu vechime între zero și șase ani vor depăși salariile cadrelor didactice cu vechime între șase și zece ani și chiar ale celor cu vechime între zece și 14 ani.
Astfel, în urma calculării salariilor, profesorul debutant cu vechime între zero și doi ani are un salariu de bază de 1.253 lei, iar profesorul cu definitivat cu vechime între doi și șase ani are un salariu de 1.263 lei, în timp ce profesorul cu grad didactic II și vechime între șase și zece ani primește un salariu de 1.217 lei, profesorul cu grad didactic II și 10-14 ani vechime un salariu de 1.207 lei, iar profesorul cu definitivat cu șase – zece ani vechime are un salariu de 1.160 lei.
Pădureț menționează că în urma discuțiilor avute de colegi din sistem cu George Ghelmez, director în cadrul Ministerului Educației, acesta a recunoscut că OUG 103/2013 se referă doar la angajații cu până la șase ani vechime în învățământ.
„Menționăm că nu suntem împotriva creșterilor salariale pentru cei cu vechime între zero și șase ani, nu suntem împotriva creșterii cuantumului la plata cu ora (pensiile celor care au lucrat în învățământ sunt mici și nu sunt numai aceștia la plata cu ora), dar susținem în continuare că mărirea salarială trebuia făcută pentru toți angajații din învățământ, inclusiv pentru personalul nedidactic care are un salariul net de circa 650 lei“, precizează Traian Pădureț.

Olga Dumitrescu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.