Home Social Ministerul Educației nu le oferă elevilor manuale digitale nici în anul 2014-2015

Ministerul Educației nu le oferă elevilor manuale digitale nici în anul 2014-2015

DISTRIBUIŢI

Manualele digitale nu vor ajunge pe băncile elevilor nici în septembrie 2014, așa cum anunța ministrul Educației, Remus Pricopie. Editorii de manuale avertizează că, pentru a doua oară consecutiv, responsabilii din domeniul educației nu își respectă termenele pe care tot ei le-au stabilit. Au trecut deja două luni de când licitația pentru noile manuale trebuia demarată, iar ministerul nu a dat încă nici un semnal în acest sens, spun editorii.
Elevii care intră anul acesta în clasele I și a II-a ar trebui să aibă, pe lângă manualele tipărite, și varianta lor digitală. Ambele formate ar trebui să fie gata, conform calendarului, până pe 5 septembrie, un termen imposibil de respectat potrivit editorilor. „Cu manualele, după părerea mea, suntem într-o fundătură. Deja este prea târziu. Ar trebui să se renunțe cel puțin la varianta digitală cu termen de realizare 1 septembrie. Adică să se împingă așa cum fusese inițial ideea, la început printul iar, pe parcursul anului școlar, să vină și varianta digitală”, declară la Digi24 Claudiu Istrate, președintele Uniunii Editorilor din România.
Din calendarul făcut de specialiștii din minister și publicat pe 13 noiembrie, reiese că pe 22 noiembrie ar fi trebuit ca ministrul Remus Pricopie să aprobe varianta programei pentru noile manuale. În aceeași zi trebuia lansată și licitația, dar nu s-a întâmplat nimic. Îngrijorarea editorilor este întreținută și de părerea specialiștilor IT, care explică de cât timp e nevoie pentru realizarea unui manual digital. „Din experiența pe care o avem lucrând manuale digitale pentru Brazilia, pentru Mexic și pentru România inclusiv, niciodată o astfel de operațiune de digitizare a manualelor nu durează mai puțin de trei sau patru luni, chiar și atunci când alocăm 100 la sută din forțe”, arată Cristian Rinu, director tehnic, citat de digi24.ro.

Irina Tracy

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.