Home Social Sindicaliștii din educație vor sancțiuni pentru elevi și părinți

Sindicaliștii din educație vor sancțiuni pentru elevi și părinți

DISTRIBUIŢI

Codul etic din educație trebuie completat cu obligații și sancțiuni pentru elevi și părinți, pentru că, dacă aceștia agresează profesorii nu există nicio prevedere, lucru incorect, a declarat pentru Mediafax președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hancescu.
Liderul sindical a spus că, deocamdată, nu s-a înțeles ce vrea să facă exact Ministerul Educației cu Codul de etică pentru învățământul preuniversitar, dar că susține inițiativa.
"Este clar că trebuie să se găsească niște măsuri, având în vedere ce s-a întâmplat în ultima perioadă, dar pentru asta trebuie să ne așezăm la masa discuțiilor în cel mai scurt timp", a mai spus Hancescu, precizând că sindicatele nu au fost consultate la elaborarea acestui proiect.
Președintele FSLI a adăugat că, până în prezent, nimeni nu a înțeles exact ce se dorește prin acest Cod și dacă acesta este gândit ca o parte componentă a Legii educației sau nu. "Lucrurile trebuie gândite la pachet și trebuie venit cu răspunderi și pentru părinți, pentru că sunt măsuri împotriva dascălilor, însă, dacă elevii sau părinții agresează dascălii, nu există nicio prevedere. Trebuie completate obligațiile elevilor, trebuie prevăzute sancțiuni și, în plus, trebuie introduse obligații pentru părinți. Lucrurile trebuie privite în ansamblu, nu doar secvențial", a spus Simion Hancescu. Reprezentanții FSLI mai cred că prevederea din proiect care interzice orice formă de hărțuire a personalului didactic, indiferent de statutul și funcția persoanei hărțuitoare, ar trebui eliminată sau reformulată prin "nerecurgerea la orice formă de hărțuire a personalului din unitatea de învățământ".

Olga Dumitrescu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.