Home Actualitate Scoliile de la țară vor avea din iunie 600 de microbuze

Scoliile de la țară vor avea din iunie 600 de microbuze

DISTRIBUIŢI

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunțat, luni, că a semnat contractul de livrare a 600 de microbuze școlare, după ce Ministerul Dezvoltării a câștigat în instanță contestațiile la licitație, premierul Victor Ponta precizând că va aloca fondurile necesare pentru achiziția a încă 400.
"Azi am semnat contractul de livrare pentru 600 de microbuze școlare. Procedura a fost demarată în septembrie 2013, au fost contestații la CNSC, am câștigat, au fost contestații și la instanță, am câștigat definitv și irevocabil. Azi am semnat contractul", a precizat Dragnea, într-o conferință de presă susținută în comun cu premierul Victor Ponta la sediul MDRAP.
El a precizat că din iunie va începe livrarea de microbuze, minimum 40 pe zi.
Dragnea a precizat că microbuzele vor fi repartizate în județe prin ordin comun semnat de ministrul Dezvoltării și de ministrul Educației.
Vicepremierul a spus că necesarul estimat anul trecut pentru a acoperi toate solicitările din teritoriu este de 1.000 de microbuze și i-a solicitat premierului să aloce fonduri pentru achiziția a încă 400.
Dragnea a precizat că microbuzele vor trece la primării și primăriile, care vor angaja și șoferi, le vor pune la dispoziția școlilor.
"Din fondurile care revin bugetului de stat din valorificarea certificatelor de emisie de carbon aveam dreptul să le folosim pentru achiziția de microbuze nepoluante. 600 sunt achiziționate acum, și, da, sunt sensibil la solicitările celor doi miniștri (Dragnea și Costoiu, n.r.) și evident că putem să alocăm în perioada imediat următoare din aceeași reusursă fondurile pentru încă 400 de microbuze în așa fel încât să rezolvăm în mare parte solicitările venite din teritoriu", a spus Ponta.
În septembrie 2013, MDRAP a demarat procedura de achiziție a 600 de microbuze școlare pentru unitățile de învățământ preșcolar. Licitația electronică a fost finalizată pe 10 ianuarie 2014, iar contestațiile la CNSC și Curtea de Apel au fost finalizate pe 6 martie 2014, ambele instanțe decizând în favoarea MDRAP.
Valoarea contractului este de 72.316.800 de lei cu TVA, iar valoarea unui microbuz este de 120.528 lei cu TVA (26.784 Euro).

Mihai Niculescu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.